دیماج کوفته، که به آن دویماج، دُگماژ یا دُیمج هم گفته میشود، یک غذای سنتی ایرانی است که اصالتاً به شهر قزوین تعلق دارد. این غذا با نان لواش، سبزی خوردن، پنیر، گردو، پیاز و ادویه جات تهیه میشود و به عنوان یک میان وعده یا پیش غذا سرو میشود. در اینجا دستور پخت دیماج کوفته به روش قزوینی را به شما ارائه میکنم:
مواد لازم جهت تهیه دیماج کوفته :
500
گرم
نان
لواش
خشک
300
گرم
سبزی
خوردن
(تره،
شاهی،
ریحان،
نعنا)
250
گرم
پنیر
محلی
(یا
پنیر
فتا)
200
گرم
گردو
4
عدد
پیاز
متوسط
1
قاشق
غذاخوری
زردچوبه
1
قاشق
چایخوری
نمک
½
قاشق
چایخوری
فلفل
سیاه
½
پیمانه
روغن
سرخ
کردنی
مراحل پخت دیماج کوفته:
نان
لواشها
را
به
قطعات
کوچک
خرد
کنید
و
در
یک
کاسه
بزرگ
بریزید.
روی
نانها
مقداری
آب
سرد
بپاشید
تا
کمی
مرطوب
شوند،
اما
مراقب
باشید
که
نانها
خمیر
نشوند.
سبزی
خوردن
را
به
خوبی
بشویید
و
ساطوری
کنید.
پنیر
را
به
قطعات
کوچک
خرد
کنید.
گردوها
را
به
صورت
درشت
خرد
کنید.
پیازها
را
خلالی
خرد
کنید
و
در
روغن
سرخ
کردنی
تفت
دهید
تا
طلایی
رنگ
شوند.
زردچوبه،
نمک
و
فلفل
سیاه
را
به
پیاز
داغ
اضافه
کنید
و
کمی
تفت
دهید.
نانهای
مرطوب
شده،
سبزی
ساطوری
شده،
پنیر
خرد
شده،
گردو
و
پیاز
داغ
را
با
هم
مخلوط
کنید.
مواد
را
به
خوبی
ورز
دهید
تا
یکدست
شوند.
از
مخلوط
به
اندازه
گردو
برداشته
و
به
صورت
کوفته
درآورید.
دیماج
کوفتهها
را
در
ظرف
مورد
نظر
بچینید
و
سرو
کنید.
نکات تکمیلی:
میتوانید
از
انواع
سبزیجات
معطر
دیگر
مانند
شوید،
مرزه
و
ترخون
نیز
در
دیماج
کوفته
استفاده
کنید.
برای
طعم
تندتر،
میتوانید
از
فلفل
قرمز
یا
پودر
فلفل
چیلی
استفاده
کنید.
دیماج
کوفته
را
میتوانید
با
نان
لواش،
سبزی
خوردن
و
گوجه
فرنگی
میل
کنید.
نوش
جان!