تبلیغات ویژه

» خرید ممبر تلگرام »طراحی سایت و سئو »خرید فالوور و لایک »ادمین حرفه ای اینستاگرام »پکیج آموزش ارزهای دیجیتال »تبلیغات در اینستاگرام »خرید پیج اینستاگرام

مطالب مهم




سوال های متداول در مورد چای، دمنوش و قهوه

مهاجرت به فنلاند در مقطع دبیرستان

همانطور که می دانید انواع چای، دمنوش و قهوه بعد از اب جزو پر مصرف ترین نوشیدنی ها هستند که در ایران و تمام جهان طرفداران بسیاری دارند. البته این نوشیدنی ها که هر کدام به صورت مختلف مورد استفاده قرار می گیرند دارای خواص و مضراتی بوده که ممکن است از ان بی اطلاع باشید و در این مورد سوالاتی برای شما قبل از مصرف پیش بیاید. ما در این مطلب سعی کرده ایم جواب سوالات شما را به خوبی پاسخ و توضیح بدهیم.

این سوالات شامل است از:

1. چند نوع چای وجود دارد؟

بیش از 3000 نوع چای وجود دارد. انواع چای از برگ های یک گیاه به نام کاملیا سیننسیس (Camellia sinensis) به دست می آیند. بر اساس نوع برگ‌های چای و سطح اکسیداسیون یا فرآوری، چای به 6 نوع اصلی تقسیم می‌شود: چای سیاه، چای سبز، چای سفید، چای زرد، چای اولانگ و چای Pu-erh.

2. کدام نوع چای برای بدن سالم تر است؟

چای سبز اغلب به عنوان سالم ترین چای برای بدن معرفی می شود. این چای یکی از کم فرآوری‌ شده‌ترین نوع چای‌ است، زیرا تحت اکسیداسیون قرار نمی‌گیرد. چای سبز حاوی پلی فنول ها و آنتی اکسیدان زیادی است که به سلامت مغز و قلب کمک می کند. سال هاست از چای سبز به دلیل خواص دارویی بالا، برای سلامت بدن استفاده می شود.

برخی از خواص چای سبز شامل است از: عملکرد مغز را بهبود می بخشد. متابولیسم و چربی سوزی را افزایش می دهد و به کاهش وزن کمک می کند. به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان ها خطر ابتلا به برخی سرطان ها را کاهش می دهد. بسیاری از انواع سرطان ها از جمله ریه، روده بزرگ، مری، دهان، معده، روده کوچک، کلیه، لوزالمعده و غدد پستانی و …  بوی بد دهان را کاهش می دهد. به پیشگیری از دیابت نوع 2 کمک می کند. از دچار شدن به بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند. به پیشگیری از استرس اکسیداتیو، مشکلات عصبی و سکته ی مغزی کمک می کند. به تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظ از بدن در برابر ویروس ها کمک می کند. و … چای سبز، سالم ترین نوع چای 3. آیا می توان چای را دوباره گرم کرد؟ 

ما همیشه پیشنهاد می کنیم که چای را تازه دم مصرف کنید، زیرا چای بعد از چند ساعت (3 الی 4 ساعت) خاصیت و طعم مطلوب خود را از دست داده و تیره می شود که می تواند برای بدن سمی و ناسالم باشد. اگر چای شما بیشتر از 3 یا حتی بیشتر از 4 ساعت مانده است این زمان می تواند برای شروع رشد باکتری ها در چای کافی باشد. هرچه هوای محیط گرم تر باشد روند فساد سریع تر می شود. به طور مثال در طول تابستان، زمانی که دما به طور کلی بالا است، گرما می تواند روند فساد را تسریع کند.

آیا می توان چای را دوباره گرم کرد؟  آیا می توان چای را دوباره گرم کرد؟

به خاطر داشته باشید که اگر شکر، شیرین کننده، شیر یا هر نوع میوه ای به چای خود اضافه کرده باشید، این بازه زمانی به شدت تحت تاثیر قرار می گیرد و چای شما زودتر خراب می شود.

توجه داشته باشید، حتی اگر می خواهید که چای دم شده را برای جلوگیری از خراب شدن در یخچال نگه دارید باید بدانید که چای نباید بیش از 8 ساعت در یخچال نگهداری شود زیرا می تواند برای بدن بسیار مضر باشد.

4. روش نگهداری چای چگونه است؟

برای تازه نگه داشتن چای، باید از قرار دادن برگ های چای در برابر هوا، گرما، نور و رطوبت خوداری کنید. این بدان معناست که چای را باید در یک ظرف شیشه ایی و یا یک ظرف مات مخصوص چای به طور دربسته، در مکانی خنک و تاریک قرار دهید. شما باید از نگهداری چای در نزدیکی هر منبع گرمایی مانند اجاق گاز یا پنجره آفتاب گیر و مواد بو دار همچون ادویه ها خودداری کنید.

توصیه می شود چای را در یخچال نگهداری نکنید زیرا ممکن از بعد از مدتی نم کشیده یا توسط مواد غذایی بودار شود.

5. کدام چای برای کاهش وزن بهتر است؟

چای سبز موثرترین چای برای کاهش وزن در نظر گرفته می شود. این چای سرشار از نوعی آنتی اکسیدان به نام کاتچین است. کاتچین ها فشار خون را کنترل می کنند و به کنترل کاهش وزن و بهبود سلامت مغز کمک می کنند. علاوه بر این، متابولیسم شما را افزایش داده و چربی سوزی را در بدن افزایش می دهند.

چای سبز، بهترین چای برای کاهش وزن چای سبز، بهترین چای برای کاهش وزن 6. چای کیسه ای بهتر است یا چای فله؟

چای کیسه ای شامل ناخالصی هایی شامل اجزای دیگری از جمله ساقه گیاه، خرده برگ ها و برگ های پایینی گیاه است که مرغوبیت کمتری از لحاظ طعم و کیفیت دارند. خرد بودن برگهای استفاده شده در چای کیسه ای باعث افزایش سطح تماس برگ با هوا شده و باعث پایین آمدن کیفیت چای به میزان بسیار زیاد می شود.

چای کیسه ای با اینکه کیفیت پایین تری نسبت به چای باز یا فله دارد، قیمت گرانتری نیز دارد. در اصل مقدار بیشتر پولی که شما می پردازید نه برای چای بلکه بابت هزینه بسته بندی و غیره می باشد. البته چای کیسه ای با کیفیت خوب ارگانیک نیز در بعضی فروشگاه ها به فروش می رسد اما قیمت آنها بسیار گران بوده و اصلا مقرون به صرفه نمی باشد.

چای کیسه ای بهتر است یا چای فله؟ چای کیسه ای بهتر است یا چای فله؟

چای کیسه ای به خاطر ناخالصی های موجود و کیفیت پایین برگ چای طعم مطلوبی نیز ندارد. در ضمن چون از چای خرد تهیه شده، در هنگام دم کردن میزان بیشتری کافئین از برگ چای در آب جوش حل شده که باعث تلخی چای می شود. به زبانی دیگر، هر چه چای خرد تر و برگها پیرتر باشند، میزان کافئین و طعم تلخ آن بیشتر می باشد.

اما چای فله طعم بهتری نسبت به چای کیسه‌ای ارائه می‌ دهد، زیرا برگ‌های چای، تازه‌تر هستند و کمتر آسیاب می‌شوند. چای کیسه ای با خیس شدن در آب گرم ممکن است چای را کدر کند که این برای بسیاری خوشایند نیست.

توجه داشته باشید که هنگام دم کردن چای کیسه ای، بعد از دو نهایتا پنج دقیقه کیسه ی چای را در بیاورید تا باعث تلخی چای شما نشود. توجه داشته باشید که هنگام دم کردن چای کیسه ای، بعد از دو نهایتا پنج دقیقه کیسه ی چای را در بیاورید تا باعث تلخی چای شما نشود. 7. آیا می توان به حیوانات خانگی چای داد ؟

خطر اصلی چای این است که می تواند حاوی کافئین باشد. کافئین برای سگ ها، گربه ها و طیور خطرناک است. بنابراین از چای های گیاهی بدون کافئین استفاده کنید. سعی کنید برای شروع از مقدار کم شروع کنید زیرا حیوانات به مدت زمان نیاز دارند تا به طعم چای عادت کنند. البته بهتر است قبل از استفاده از هر نوع چای با دامپزشک یا پزشک مربوط به حیوانات مشورت نمایید.

همیشه این را به یاد داشته باشید دوزهای بیش از حد کافئین چه چای، قهوه و یا … می تواند منجر به علائم خطرناک و حتی مرگ حیوان شود.

ایا می توان به حیوانات خانگی چای داد ؟ ایا می توان به حیوانات خانگی چای داد ؟ 8. آیا چای باعث کم خونی می شود ؟

پاسخ : بله. چای با جذب آهن تداخل دارد و در صورت مصرف زیاد منجر به کم خونی و فقر آهن می شود. با مصرف چای، آهن موجود در مواد غذایی مصرف‌ شده از بین می‌رود، به همین خاطر است که تاکید می‌شود یک فاصله زمانی مشخصی را بین مصرف چای و صرف غذا یا مکمل ها قرار داده شود. کسانی که دچار کم‌خونی هستند، باید بیشتر از همه این نکات را رعایت کنند. چای سبز و چای سیاه بیشتر از هر نوع باعث کم خونی یا آنمی می شوند.

آنمی Anemie یا کم خونی شرایطی است که در آن خون فاقد تعداد کافی گلبول قرمز سالم برای حمل اکسیژن مورد نیاز به بافت های بدن است. ازآنجایی که تمام سلول‌های بدن انسان برای زنده ماندن به اکسیژن وابسته‌اند، کمبود آن باعث هیپوکسی شده و گستره ی وسیعی از مشکلات را به‌ همراه دارد.
ایا چای باعث کم خونی می شود ؟ ایا چای باعث کم خونی می شود ؟ 9. ابداع چاي کيسه ‌ای توسط چه کسی بود و چه نتیجه ای به دنبال داشت؟

توماس سالیوان Thomas Sullivan کسی بود که برای اولین بار کیسه چای را در سال 1908 اختراع کرد. ابداع چاي کيسه ‌ای، احتمالا بهترين و بدترين اتفاق در صنعت چاي بود. بهترين بود، چون سبب افزايش توجه مردم به چاي شد و بدترين بود، چون از آن به بعد، درون کيسه‌ ها چاي ‌هایی با کيفيت پايين در دسترس مردم قرار گرفت.

اولین کسی که چای کیسه ای را اختراع کرد. Thomas Sullivan

در گذشته کم ‌کم مردم به چاي کيسه‌ ای علاقه بيشتری نشان دادند چون ديگر نيازی به استفاده از صافي نبود و از آنجا که برگ کامل چای درون کيسه قرار می ‌گرفت، رنگ و بوی چاي بسیار لذت بخش و عالی بود. اما به تدريج توليدکنندگان به جاي برگ کامل، چای پودری شده يا اصطلاحا خاک چای را جانشين آن کردند تا زمان رنگ دادن به حداقل برسد و در ضمن سود آن ها افزايش يابد. گرچه امروزه خيلی ها دم کردن چای خشک و عطر و بوی آن را می ‌پسندند اما هنوز هم سرعت رنگ دادن و دم کشيدن چاي کيسه‌ ای سبب شده طرفداران خاص خود را داشته باشد، به ‌طوری که در انگليس ۹۵ درصد چای مصرفی مردم را چای کيسه‌ ای تشکيل می ‌دهد.

گزیده ای از چای کیسه ای لیپتون در طول سال های، 1920 تا 1951 10. آيا نوشيدن چاي يا هر نوشيدنی داغ برای بدن ضرر دارد؟

پاسخ: بله، البته! چاي را خيلی داغ نبايد نوشيد. برخي مطالعات نشان داده‌ اند که نوشيدن مايعات خيلی داغ ممکن است به مخاط گلو و مری آسيب برساند و به بروز سرطان منجر شود. نتايج بررسی ها حاکی از اين مطلب هستند، افرادي که چای خيلی داغ می ‌نوشند، بيش از ديگران مستعد ابتلای سرطان مری هستند. تا چند سال پيش دانشمندان تصور می کردند شايد چای موجب سرطان مری می ‌شود ولي بررسی های جديد نشان داده است که اين ضرر چای مربوط به داغ بودن آن است، بنابراين براي حفظ سلامت و استفاده بيشتر از فوايد چای بهتر است اين نوشيدنی را خيلی داغ ميل نکنيد.

11. آیا چاي محرک است يا آرام بخش؟

بعضی ‌ها چای می ‌نوشند چون معتقدند چاي خاصيت آرام‌ بخشی دارد و خستگی را از بین می برد اما بعضي‌ ها هم می ‌گويند چای شادی آور و نشاط ‌آور است. واقعيت اين است که هر دوی اين صحبت‌ ها درست است. چاي تا پيش از دو دقيقه از دم ‌کشيدن اثر محرک دارد اما پس از مدتی به تدريج از خاصيت محرک بودن آن کاسته شده و خاصيت آرام ‌بخشی آن بيشتر می ‌شود. پس از گذشت پنج دقيقه از دم‌ کشيدن چای، تمام کافئين موجود خارج ميی شود و چای کاملا آرام ‌بخش است. البته مقدار اين ترکيب در يک فنجان چای زياد نيست، با اين حال ممکن است مصرف زياد در بعضی افراد موجب ايجاد حالاتی مانند بي ‌قراری و عصبانيت شود، از اين رو، نبايد در مصرف چای زياده ‌روی کرد.

12. کدام چاي بهتر است؟ سبز يا سياه؟

در گياه چای ترکيبات خاصی وجود دارد که داراي خواص مهم زيستی مانند آنتی اکسيدان ‏ها است که اين ترکيبات فوايد بسياری دارند.در طی فرآيند تخمير اين مولکول ‌ها تغيير مي‌ کنند، مثلا برخی از آن ها اکسيد شده و يا به مواد جديدی تبديل مي ‌شوند.

در نتيجه، در چای سياه که تخمیر بیشتری دارد موادی به وجود می آيد که حاصل آن تغييرات هستند، يعني در چاي سياه موادی وجود دارد که در چاي سبز، با تخمير کمتر، وجود ندارد. سردسته اين مواد، کافئين است. وجود کافئين در چای سياه و آنتی ‏اکسيدان کمتر ارزش آن را در مقايسه با چاي سبز که خواص آنتی ‌اکسيدانی بيشتری دارد، کمتر می ‏کند. به همين دليل اگر افراد ذايقه خود را با چاي سبز تطبيق دهند، از خواص بيشتر گياه چای بهره ‌مند خواهند شد.

13. آیا نوشیدن چای و دمنوش ها دندان های شما را لکه دار می کند؟

پاسخ: بله. چای سیاه و سبز اکثرا دندان را لکه دار می کنند، زیرا دارای ترکیب شیمیایی به نام تانن هستند که به طور طبیعی دندان ها و لثه های شما را لکه دار می کند.

آیا چای و دمنوش ها دندان های شما را لکه دار می کند؟

حتی دمنوش های گیاهی مانند چای بابونه، چای ترش و … در صورت مصرف منظم در طول زمان می توانند باعث ایجاد لکه و تغییر رنگ دندان شما شوند. بنابراین به شما توصیه می شود پس از هر بار مصرف دندان خود را به خوبی مسواک بزنید.

14. دمنوش چیست؟

دمنوش نوعی نوشیدنی است که در آن جزوی از گل، برگ، ساقه، ریشه، دانه، پوستِ میوه یا اجزای دیگر گیاهان دارویی که قابل حل در آب است، به صورت خشک یا تازه مورد استفاده قرار می‌گیرد. در کل به نوشیدنی ساخته شده از گیاهان دارویی، میوه ها و ادویه‌جات دم‌نوش گفته می‌شود. بیشتر دم‌نوش‌ ها فاقد کافئین هستند.

دمنوش چیست؟ دمنوش چیست؟ 15. تفاوت دمنوش با چای چیست؟

چای نوعی نوشیدنی است که از برگ گیاهی به نام کاملیا سیننسیس تهیه می‌شود. مانند چای سیاه یا چای سبز اما دم‌نوش یا چای گیاهی از برگ، گل، پوست درخت (مانند دارچین)، میوه، ریشه یا دانه گیاهان بخصوصی به غیر از کاملیا سیننسیس تهیه می‌شود.

16. چند نوع دمنوش وجود دارد؟

در کل دنیا گیاهان دارویی بسیاری وجود دارد که به صورت تکی یا ترکیبی به عنوان دمنوش، دم می شوند. تاریخچه ی دمنوش را نمی توان از تاریخچه گیاهان دارویی جدا کرد.

17. تفاوت دمنوش با جوشانده چگونه است؟

در دم‌نوش گیاه را کمی کوبیده و در آب جوشیده شده به مدت چند دقیقه در حالی که در ظرف بسته است، روی بخار ملایم قرار می‌دهند و بعد صاف می‌کنند. در مقابل اگر گیاه را مستقیم با آب سرد یا گرم بجوشانند، جوشانده‌ای بدست می‌آید که خاصیت و اثر آن قوی تر از دم‌نوش است، چرا که حین جوشاندن مواد بیشتری از گیاه خارج می‌شود. البته بسیاری از گیاهان باید به صورت دم کرده‌ استفاده شود و اگر بر اثر نا آگاهی یا غفلت جوشانده شود، خاصیت آن تغییر پیدا می‌کند و گاهی موادی از گیاه آزاد می‌شود که باعث عوارض ناگواری خواهد شد.

18. تفاوت دم‌نوش با عرقیات گیاهی چگونه است؟

همانطور که گفته شد دمنوش از دم کردن گیاهان دارویی بر روی حرارت ملایم است اما عرقیات گیاهی، از تقطیر اسانس ریشه، پوست یا گلبرگ گیاهان طبی و دارویی در آب به دست می اید.

19. مصرف بیش از حد گیاهان دارویی چه عوارضی دارد؟

مصرف بیش از حد گیاهان دارویی موجب بروز عوارض بدی در بدن می‌شود و این تصور که گیاهان دارویی بدون عوارض هستند، تصور غلطی است. اگرچه گیاهان دارویی منشأ طبیعی دارند و در مقایسه با داروهای شیمیایی عوارض کمتری ایجاد می‌کنند اما مصرف بی‌رویه یا غیرعلمی برخی از این گیاهان می‌تواند موجب عوارض ناخواسته و حتی مسمومیت‌های شدید گردد. بنابراین مصرف گیاهان دارویی نیز همانند داروهای شیمیایی باید با آگاهی و اطلاع از سازوکار عمل آن‌ها باشد.

پیش از مصرف هر نوع گیاه دارویی باید دستور دقیق مصرف و عوارض جانبی آن روشن باشد. سمی بودن یک داروی گیاهی بسته به قسمت مورد استفاده ی گیاه و روش تهیه ی آن فرق می‌کند. مصرف هم‌زمان داروهای شیمیایی با گیاهی خاص ممکن است موجب بروز تداخل دارویی گردد. بنابراین باید پزشک را از مصرف این گیاهان مطلع نمود. در مورد کودکان و سالمندان، مصرف این گیاهان باید با احتیاط بیشتری همراه باشد. مصرف بیش از حد گیاهان دارویی چه عوارضی دارد؟ مصرف بیش از حد گیاهان دارویی چه عوارضی دارد؟ 20. چگونه می شود از گیاهان دارویی برای دمنوش استفاده کرد؟

به شما توصیه می کنیم تا زمانی که اطلاعات کافی در مورد نوع گیاهان دارویی و نحوه ی مصرف آن را ندارید از ترکیب و یا دم کردن گیاهان خودداری نمایید. در صورت نیاز شما می توانید گیاهان دارویی را از فروشندگان با تجربه یا معتبر گیاهان دارویی تهیه نمایید. فروشندگان داروی گیاهی باید اطلاعات و شناخت کافی در زمینه ی خواص داروهای گیاهی را داشته باشند تا بتوانند نسبت به سلیقه یا مشکل شما برای شما گیاه دارویی تجویز کنند و اطلاعات کافی از چگونگی مصرف، فواید و مضرات را به شما بدهند. بهتر است داروهای گیاهی از مراکزی تهیه شوند که دارای مجوز یا عضو اتحادیه باشند.

21. آیا استفاده از دمنوش در زمان بارداری ممکن است؟

مادران باردار یا شیرده تنها پس از مشاوره با پزشک، مجاز به مصرف دمنوش هستند. در هنگام بارداری، بسیاری از گیاهان مورد استفاده در دم‌نوش می‌تواند هم برای مادر و هم برای جنین مضر و خطرناک باشد. شما باید قبل از استفاده از دمنوش با پزشک خود مشورت کنید، چون در غیر این صورت نوشیدن دمنوش ممکن است باعث مشکلاتی همچون سقط جنین یا وزن کم نوزاد در هنگام تولد شود.

22. آیا دمنوش ها با داروهای شیمیایی تداخل دارند؟

مصرف همزمان پاره‌ای از گیاهان یا دمنوش‌های گیاهی با بعضی از داروها، خاصیت درمانی، اثرات تقویت کنندگی یا آرام بخشی داروها را افزایش می‌دهد.
از طرفی در مواردی هم تداخل دمنوش‌ها با داروها می‌تواند از خواص داروها کاسته یا با ایجاد مسمومیت موجب بروز انواع عوارض جزئی یا شدید در فرد مصرف کننده شود. بنابراین بدون کسب اطلاعات لازم، از مصرف همزمان گیاهان دارویی یا بعضی از دمنوش‌ها به همراه داروها پرهیز کنید.

23. آیا کودکان می توانند دمنوش یا جوشانده بخورند؟

کودکان بالای 2 سال می توانند از دمنوش و یا جوشانده استفاده کنند، اما در صورتی که دکتر کودکان نوع و اندازه ی دمنوش و یا جوشانده را تجویز کند. برخی از متخصصان خاطرنشان می کنند که چای های گیاهی و دمنوش ها می تواند یک انتخاب سالم برای کودکان باشد، زیرا آب رسان هستند و حاوی شکر مانند آبمیوه یا نوشابه نمی باشند.

24. بیشترین گیاهان مصرفی برای تهیه دمنوش در ایران کدامند؟

در ایران گیاهان زیادی وجود دارد که به عنوان دمنوش و یا جوشانده مورد استفاده قرار می گیرند، بیشترین گیاهان مصرفی این روزها که مورد پسند مردم است و در اکثر خانه ها و کافی شاپ ها و … مورد استفاده قرار می گیرد شامل است از: چای سبز، چای ترش، چای به، بابونه، دارچین، زنجبیل، هل، رازیانه، عناب، تخم شربتی، نعناع، پونه، گزنه، گل بنفشه، کاسنی، گل ختمی، اسطوخودوس، اکالیپتوس، پوست مرکبات، گل ساعتی، گل شاه پسند، به لیمو ، گل همیشه بهار، زعفران، ریحان، نعناع فلفلی، آویشن، زردچوبه، گل محمدی، رزماری، گل پامچال، راعی، زالزالک، زرشک، زیره، سنبل الطیب، گل گاوزبان، مرزه، بهار نارنج و …

بیشترین گیاهان مصرفی برای تهیه دمنوش در ایران کدامند؟ بیشترین گیاهان مصرفی برای تهیه دمنوش در ایران کدامند؟ 25. دمنوش، گیاهان خشک بهتر است یا گیاهان تازه؟

خب می دانیم هرچه گیاهان تازه تر باشند دم کردن آن بهتر است، اما این برای هر فصل امکان پذیر نیست چون هر گیاهی در فصل مخصوص به خود رشد می کند و نمی توان آن را به صورت تازه هر زمانی استفاده و تهیه کرد. پس از این رو مجبوریم که از گیاهان خشک شده استفاده کنیم. سعی کنید گیاهان خشک شده ی همان سال خریداری و استفاده کنید.

26. آیا می‌توانیم گیاهان و میوه‌ها را برای تهیه دمنوش با هم مخلوط کنیم؟ ایا اثرشان تغییر می‌کند؟

برای ترکیب گیاهان و میوه ها حتما باید اطلاعات و دانش کافی در مورد خاصیت و هماهنگی گیاه و میوه را داشته باشید. شما می‌توانید گیاهان و میوه ها را با توجه به نوع و خواصشان با هم ترکیب کنید تا خاصیت بیشتری پیدا کنند.

27. دمنوش‌ها را بعد از تهیه، چند ساعت یا چند روز می توان در یخچال نگه داشت ؟

بهتر است دمنوش‌ را تازه و به صورت گرم مصرف کنید تا از ترکیب‌های آنتوسیانین، آنتی‌اکسیدانی و فلاونوئیدی شان بهره‌مند شوید. زیرا فرمول این ترکیب‌ها در اثر ماندن و مواجهه با اکسیژن هوا تغییر می‌کند و ساختار شیمیایی‌شان می‌شکند. اکثر دمنوش ها را بیشتر از 24 ساعت نمی توان در یخچال نگهداری کرد.

28. دمنوش فله‌ای را تا چه مدت و در چه شرایطی می‌توانیم نگه داریم؟

دمنوش‌ها چون خشک هستند و رطوبت خیلی کمی دارند، می‌توان آن‌ها را در محیط خشک، خنک و سایه تا 3 الی 2 ماه نگه داشت. اما نگهداری طولانی‌ مدت آن‌ها باعث کاهش آثار مفیدشان می‌شود. بهتر است گیاهان خشک در ظروف شیشه‌ایی و یا ظروف مخصوص گیاهان خشک نگهداری شوند.

29. بهترین زمان مصرف دمنوش چه زمانی است؟

دمنوش ها را نسبت نوع و خواص درمانیشان در زمان های مختلف برای هدفی مشخص می توان مصرف کرد. مثلا اگر شما به کم خوابی دچار هستید و یا استرس دارید می توانید قبل از خواب دمنوش آرامش میل نمایید. یا اگر با هضم غذا مشکل دارید بعد از مصرف غذا برای هضم بهتر غذا از دمنوش مخصوص استفاده نمایید.

30. دمنوش ترکیبی چیست؟

در دم‌نوش‌های ترکیبی معمولا چند گیاه جهت رسیدن به یک منظور و هدف با هم ترکیب می‌شوند، برای مثال گروهی از دم‌نوش‌های ترکیبی انرژی‌زا هستند و بعضی دیگر کم‌کننده ی فشارخون و گروهی دیگر آرام‌ بخش هستند که برخلاف انرژی زاها که ضربان قلب و انرژی را افزایش می‌دهند به آرامش و تنش‌زدایی از بدن کمک می‌کنند.

دمنوش ترکیبی چیست؟

31. چای یا قهوه ؟ کدام یک سالم تر است؟

باید بگوییم که چای سالم تر از قهوه است، زیرا حاوی کافئین کمتری نسبت به قهوه است. قهوه دو برابر چای کافئین دارد. علاوه بر این، چای حاوی آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به قهوه است. آنتی اکسیدان ها استرس اکسیداتیو را در بدن کاهش می دهند.

استرس اکسیداتیو می تواند به سلول های بدن آسیب برساند و منجر به بیماری های مانند بیماری قلبی و سرطان بشود.  اما مصرف مقدار مناسب آنتی اکسیدان (مانند آنتی اکسیدان های موجود در چای) به طور بالقوه می تواند این خطر را در شما کاهش دهد.

اما ناگفته نماند که قهوه نیز فواید به خصوص خود را دارد و بسیاری قهوه را بیشتر می پسندد با این حال ما نوشیدن چای را به شما پیشنهاد می کنیم.

چای یا قهوه ؟ کدام یک سالم تر است؟ چای یا قهوه ؟ کدام یک سالم تر است؟ 32. کدام نوشیدنی زودتر کشف شد؟ قهوه یا چای؟

قهوه برای اولین بار در حدود سال 900 پس از میلاد، سه هزار سال پس از تولید چای، در یمن ساخته شد. چای برای اولین بار در 2700 سال قبل از میلاد در چین کشت شد و آن را به یکی از اولین نوشیدنی های جهان تبدیل کرد.

33.  کافئین کدام نوشیدنی بیشتر است؟ چای یا قهوه؟

بر اساس تحقیقات، چای در حالت دم نشده حاوی کافئین بیشتری نسبت به قهوه است، اما وقتی دم می‌ شود، محتوای کافئین موجود در چای بسیار کمتر از قهوه است. کافئین برای افزایش انرژی مورد نیاز برای یک روز طولانی در محل کار یا موارد دیگر پیشنهاد می شود، اما مصرف بیش از حد آن می تواند باعث اختلال در تمرکز و خواب و سیستم گوارشی حتی حملات پانیک شود. زمانی که سعی می کنید مصرف کافئین خود را کنترل کنید، چای راه حل بهتری است.

34. روزانه چه مقدار می توان چای یا قهوه نوشید؟

در صورت نداشتن بیمار ی های خاص، هیچ اشکالی در مصرف نوشیدنی های کافئین دار در مقادیر معقول وجود ندارد. چون پلی فنول ها و کافئین موجود در چای و قهوه فواید بسیاری برای سلامتی دارند. برای کسانی که عادت به مصرف قهوه ندارند نهایتا نوشیدن_ 200 میلی گرم_ در روز مجاز است و برای کسانی که عادت به خوردن قهوه دارند نهایتا _200 الی 400 _میلی گرم مجاز می باشد. توجه داشته باشید که خوردن بیش از حد قهوه اثرات بدی می تواند بر روی بدن شما داشته باشد. اگر پس از مصرف قهوه دچار مشکل جسمی شدید از خوردن قهوه تا حد امکان پرهیز کنید و نوشیدنی های دیگر را جایگزین نمایید.

روزانه چه مقدار می توان چای یا قهوه نوشید ؟

میزان مصرف توصیه شده برای چای نیز نهایتا 3 الی 4 استکان است. چون ما ایرانی ها عادت به مصرف زیاد چای در طول روز هستیم باید این نکته را در نظر بگیریم که خوردن بیش از حد چای نیز ممکن است سلامتی انسان را به خطر بیندازد. شما می توانید نهایتا در طول روز تا 710 میلی گرم چای مصرف کنید. برای جلوگیری از عوارض مصرف، می توانید چای کم رنگ میل نمایید.

35. مصرف بیش از حد کافئین چه تاثیری بر بدن دارد؟

کافئین می تواند باعث بی خوابی، عصبی بودن، بی قراری، حالت تهوع، افزایش ضربان قلب و سایر عوارض جانبی شود. دوزهای بیشتر ممکن است باعث سردرد، اضطراب و درد قفسه سینه شود. زمانی که کافئین در دوزهای بسیار بالا استفاده شود، می تواند بسیار خطرناک بوده و باعث ضربان نامنظم قلب و حتی مرگ شود.

36. ایا زنان باردار مجاز به خوردن چای یا قهوه هستند؟

نوشیدن بیش از حد قهوه می تواند برای جنین خطرناک باشد، بنابراین مهم است که مراقب میزان کافئین مصرفی خود در دوران بارداری باشید. مطالعات نشان می دهد که دریافت بیش از 150 تا 200 میلی گرم کافئین در روز در دوران بارداری ممکن است خطرناک باشد. مقادیر بالای کافئین در دوران بارداری می تواند بر روی رشد و تکامل کودک تاثیر منفی بگذارد. ما به شما توصیه می کنیم حتما در این مورد قبل از مصرف هر گونه نوشیدنی کافئین دار نسبت به شرایطتان حتما با پزشکتان مشورت نمایید، تا از میزان مصرف یا مصرف نکردن کافئین توسط پزشک اگاه شوید.

37. قهوه یا چای کدام یک چربی سوزی بهتری دارند ؟

اگر اهل باشگاه و عاشق ورزش کردن هستید، یک فنجان قهوه ممکن است نوشیدنی ایده‌آلی برای شما باشد. زیرا متابولیسم شما را افزایش می‌دهد و تضمین می‌کند کالری بیشتری در زمان ورزش بسوزانید. با این حال، اگر فقط سعی دارید اهسته و با رژیم لاغر شوید، چای نوشیدنی بهتری است.

38. کودکان در چه سنی می توانند کافئین مصرف کنند؟ کودکان در چه سنی می توانند کافئین مصرف کنند؟ کودکان در چه سنی می توانند کافئین مصرف کنند؟

هیچ مقدار قابل قبولی از کافئین برای کودکان زیر 12 سال وجود ندارد. کارشناسان توصیه می کنند در هنگام تصمیم گیری برای دادن چای یا قهوه حاوی کافئین به کودک باید احتیاط کرد. زیرا مصرف زیاد کافئین، عوارض بسیاری برای کودکان دارد، که باعث اختلال در خواب، بد خلقی و انجام رفتارهای تهاجمی در کودکان می‌شود. قهوه می‌تواند ضربان قلب و فشارخون کودکان را افزایش دهد. همچنین مصرف قهوه می‌تواند کودکان را مضطرب و پریشان کند یا باعث حالت تهوع در آن‌ ها شود.

39. کدام ویتامین در قهوه وجود دارد؟

قهوه حاوی تعدادی مواد مغذی مفید از جمله، ریبوفلاوین (ویتامین B-2) ، نیاسین (ویتامین B-3)، منیزیم، پتاسیم و ترکیبات مختلف فنلی یا آنتی اکسیدان ها است.

40. قهوه بدون شیر چه نام دارد؟

پاسخ: قهوه سیاه. به زبان ساده قهوه سیاه ترکیبی از آب و قهوه، بدون شیر است. شما باید آن را بدون هیچ طعم اضافه ای مانند عسل، خامه و شیر سرو کنید.

41. فواید نوشیدن قهوه سیاه چیست؟

قهوه سیاه سرشار از آنتی اکسیدان است که می تواند با آسیب سلولی مبارزه کند و خطر ابتلا به بیماری های جدی مانند سرطان و بیماری های قلبی را کاهش دهد.

"<yoastmark

برخی از فواید قهوه سیاه شامل است از:

جلوگیری از سرطان کاهش وزن کمک به سلامت کبد جلوگیری از بیماری های قلبی ارامش بخش کاهس افسردگی و استرس جلوگیری و کنترل دیابت کاهش التهاب تقویت حافظه و عملکرد مغز و … 42. آیا قهوه اعتیادآور است؟ آیا قهوه اعتیادآور است؟ آیا قهوه اعتیادآور است؟

کافئین و قهوه ممکن است باعث وابستگی جسمی و رفتاری شود ولی قاعدتا جزو اعتیاد محسوب نمی‌شود و ترک آن به راحتی قابل اجرا است. شما می‌توانید بدون عوارض خاصی مصرف قهوه را کنار گذارید و نهایتا دو یا سه روز از وابستگی به آن رهایی یابید. بنابراین با اینکه کلمه “اعتیاد” اغلب به صورت غیر معمول استفاده می شود، کافئین (از نظر علمی) اعتیادآور نیست. اگر قهوه را به میزان متعادلی در طول روز مصرف کنیم، نه.  با این حال دیده شده که بدن برخی افراد به کافئین موجود در قهوه هم واکنش نشان می دهد و اگر صبحشان را با نوشیدن یک فنجان قهوه آغاز نکنند، دچار علایمی مانند سردرد، خستگی، نداشتن تمرکز کافی و دردهای عضلانی می شوند.

43. وقتی عبارت فاقد کافئین Decaf روی بسته بندی قهوه های فوری یا معمولی درج می شود، آیا این قهوه اصلا کافئین ندارند؟

پاسخ: خیر. حتی قهوه های Decaf یا فاقد کافئین هم حاوی مقدار بسیار اندکی کافئین هستند.

44. آیا امکان انتقال کافئین موجود در قهوه از طریق شیر مادر به کودک شیرخوار وجود دارد؟

پاسخ: بله. مقداری از کافئین موجود در قهوه می تواند از طریق شیر مادر به فرزند او منتقل شود. البته نوشیدن یک فنجان قهوه صبحگاهی، مشکلی برای فرزند شیرخوار مادران شیرده ایجاد نمی کند اما زیاده روی در نوشیدن قهوه به وسیله مادر می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در شیرخواران مانند اختلال در خواب، کج خلقی، عصبانیت و حتی کاهش کیفیت شیر خوردن آنها شود.

45. اثر کافئین موجود در قهوه تا چند ساعت در بدن باقی می ماند؟

بیشتر از 5 ساعت. وقتی شما یک فنجان قهوه غلیظ می خورید، اثر آن در خون شما حدود یک ساعت بعد به اوج خود می رسد و برای اکثر افراد برای چندین ساعت در این سطح باقی می ماند، شش ساعت پس از مصرف کافئین، نیمی از آن هنوز در بدن شما وجود دارد. پاکسازی کامل کافئین




پیشنهاد میشه بخونید : برای مشاهده جزئیات کامل این خبر «سوال های متداول در مورد چای، دمنوش و قهوه»اینجا را کلیک کنید. شفاف سازی:خبر فوق در سایت منبع درج شده و صرفا در این سایت بازنشر شده است .چنانچه به خبر فوق اعتراض دارید جهت حذف آن «اینجا» را کلیک کنید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

جستجو های اخبار روز

اخبار برگزیده

هم اکنون میخوانند ..