استاد حقوق دانشگاه لیورپول؛
تریستینو مارینییلو: جنایت رژيم صهيونيستي در کشتن پنج کودک فلسطینی در جبالیا، شمال نوار غزه، میتواند در ردیف جنایات جنگی جای بگیرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره؛ حقوقدان ایتالیایی میگوید جنایت رژيم صهيونيستي در کشتن پنج کودک فلسطینی در جبالیا، شمال نوار غزه، میتواند در ردیف جنایات جنگی جای بگیرد.
تریستینو مارینییلو، استاد حقوق دانشگاه لیورپول و عضو تیم حقوقی قربانیان جنگ غزه در دیوان کیفری بین المللی، در گفتگو با الجزیره درباره شهادت پنج کودک فلسطینی در جبالیا گفت گزارش روزنامه هاآرتض، واقعیت آنچه را که در هفتم اوت رخ داد و به کشته شدن چند کودک منجر شد فاش کرد. وقتی به حملات هوایی چند سال اخیر اسرائیل نگاهی بیاندازیم متوجه میشویم هفتاد درصد کشته شدگان این حملات، از غیرنظامیان هستند.
براساس گزارشهایی از روزنامه گاردین و دیگر مطبوعات و رسانه ها، بیش از ۵۶ کودک فلسطینی به این شیوه کشته شده اند. مقامات اسرائیلی هم در مقابل پیوسته نقش خود را انکار میکنند و حتی فلسطینیان را به ارتکاب چنین فجایعی متهم میکنند، اما وقتی دلایل روشنی پیدا میشود؛ گفته خود را تغییر میدهند و میپذیرند که در کشته شدن این کودکان نقش داشته اند.
وی افزود اعتراف هاآرتض به نقش اسرائیل در این جنایت، بسیار مهم است، البته ممکن است این اعتراف، در داخل اسرائیل به بازخواست از ارتش نینجامد، چون غالبا رفتار تل آویو با ارتش، پرهیز از بازخواست است، اما دست کم جامعه بین الملل به این درک میرسد که نیروهای اسرائیلی همچنان قوانین بینالمللی را نقض میکنند و این میتواند به درخواستهایی برای حمایت از فلسطینیان منجر شود. بازخواست عوامل ارتکاب چنین کارهایی از جانب اسرائیل نشدنی است، پیگرد افسران خاطی و متهم اسرائیلی هم ممکن نیست، اما این فرصت برای فلسطینیان فراهم میشود تا موضوع جنایات نظامیان اسرائیلی را به دیوان کیفری بین المللی بکشانند. ضمن اینکه میتوانند درباره آنچه که در ماههای مه و اوت رخ داد خواهان تحقیق مستقیم دادگاه جنایی بین المللی شوند.
این حقوقدان غربی ادامه داد دادستان کل دیوان کیفری بین المللی بارها درباره حوادثی که در فلسطین رخ داد گامهایی برداشت، مقصود ما درباره جنایات مستند و موثق در فلسطین به ویژه در پی تجاوزات پیاپی به نوار غزه است. در این زمینهها نقش نهادهای داخلی فلسطین و اسرائیل هم بسیار مهم است، زیرا آنان میتوانند مستندات و دلایلی را برای دیوان کیفری بین المللی تهیه کنند تا دادستان کل دیوان کیفری بین المللی بتواند با استناد به این اسناد، خواهان تحقیق شفاف و کامل شود، موضوع کشته شدن کودکان در جبالیا بر اساس ادله موجود، از جمله اعتراف ارتش اسرائیل، از موضوعاتی است که میتواند این فرصت را فراهم کند که بتوان این جنایت را در ردیف جنایات جنگی اسرائیل جای داد.
استاد حقوق دانشگاه لیورپول که از رم ایتالیا با الجزیره گفتگو میکرد، ادامه داد، میدانیم برای ارتش اسرائیل هیچ تفاوتی میان اهداف نظامی و غیر نظامی نیست، اما این امر مخالف قانون بین الملل است، چون قانون بین الملل این رفتار را در تعریف جنایات جنگی جای میدهد.