تبلیغات ویژه

» خرید ممبر تلگرام »طراحی سایت و سئو »خرید فالوور و لایک »ادمین حرفه ای اینستاگرام »پکیج آموزش ارزهای دیجیتال »تبلیغات در اینستاگرام »خرید پیج اینستاگرام

مطالب مهم




حدود 20 درصد دانش‌آموزان اختلال اسکلتی و عضلانی دارند

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ پرهام پارسانژاد، نایب رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران اظهار داشت: بسیاری از افرادی که تحصیلات فیزیوتراپی ندارند در فضای مجازی به واسطه نیاز مردم در امور درمان برای مشکلات اسکلتی، حرکتی و عضلانی، دخالت کرده و سلامت آن‌ها را به خطر می‌اندازند.

وی اظهار داشت: همچنین برخی از مراکز با برگزاری دوره‌های دستیاری فیزیوتراپی بدون داشتن تحصیلات دانشگاهی، مجوز می‌دهند که از نظر انجمن فیزیوتراپی ایران و وزارت بهداشت این مجوز قانونی نیست و مردم فریب این درمانگران فاقد صلاحیت را نخورند.

پارسانژاد ادامه داد: از مردم می‌خواهیم برای درمان مشکلات حرکتی، اسکلتی، عضلانی و ... به ویژه در منازل به دلیل شرایط کرونایی از درمانگر بخواهند کارت عضویت انجمن فیزیوتراپی و نظام پزشکی خود را ارائه دهد، زیرا اکنون برخی از بیماران توان حضور در مطب‌ها و کلینیک‌ها را نداشته و در خانه به درمان می‌پردازند.

این فیزیوتراپیست با بیان اینکه شرایط کرونایی در 2 سال اخیر مشکلات زیادی را برای افراد به‌ویژه کودکان و نوجوانان بوجود آورده است، تصریح کرد: 15 تا 20 درصد دانش آموزان اختلالات اسکلتی و عضلانی دارند و در این 2 سال اخیر که در مدارس حضور نیافته‌اند از تحرک و فعالیت فیزیکی آن‌ها کاسته شده و وضعیت مناسبی از لحاظ جسمی ندارند و می‌تواند در آینده تبدیل به بیماری شود.

به گفته پارسانژاد، بروز اختلالات قوز پشتی، حرکتی، عضلانی و ... در کودکان و نوجوانان به دلیل وضعیت بد نشستن و استفاده زیاد از وسایل رایانه‌ای برای آموزش مجازی افزایش یافته و به خانواده‌ها توصیه می‌شود توجه بیشتری به آن‌ها داشته باشند و سعی کنند اوقاتی از هفته را در بیرون از فضای خانه با قدم زدن، دویدن و فعالیت بدنی بپردازند یا با موزیک‌های ورزشی در خانه فعالیت کنند.

احمد موذن زاده رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران در ادامه اظهار داشت: برخی از مردم فکر می‌کنند بحث کرونا به زودی و با کاهش آمار فوتی‌ها کاهش می‌یابد و از انجام فعالیت‌های فیزیکی حتی در خانه بویژه در کودکان و نوجوانان خودداری می‌کنند در حالی که این تصور اشتباه است و نباید مشکلات حرکتی و عضلانی به دلیل بی‌تحرکی افزایش یابد.

وی افزود: به دلیل استفاده طولانی مدت از تلفن همراه یا لپ تاپ به ستون فقرات گردن و کمر فشار وارد شده و باعث ضعف عضلات می‌شود.

موذن زاده تصریح کرد: لازم است والدین به مدت و طرز استفاده از تلفن همراه و وسایل رایانه‌ای کودکان و نوجوانان توجه بیشتری داشته و به آن‌ها تذکر بدهند و حتی می‌توانند از میز و صندلی ارگونومیک برای آن‌ها استفاده کنند.

وی ادامه داد: قرنطینه به دلیل شرایط کرونایی باعث شده بسیاری از کودکان و نوجوانان از انجام فعالیت‌های ورزشی و اجتماعی، فیزیکی دور باشند و آمادگی جسمانی آن‌ها کاهش یابد و منجر به افزایش اضافه وزن و ضعف عضلات شود؛ توصیه می‌کنیم خانواده‌ها نسبت به فعالیت فیزیکی فرزندانشان حساس باشند، زیرا سن بروز مشکلات قلبی و عروقی و پوکی استخوان کاهش یافته و در آینده مشکل ساز خواهد بود.

این فیزیوتراپیست به سالمندان نیز توصیه کرد برای پیشگیری از پوکی استخوان بویژه در زنان بالای 50 سال، حتما روزانه پیاده روی داشته باشند و در خانه نیز فعالیت فیزیکی انجام دهند.

موذن زاده با اشاره به اینکه بیمه پایه قسمت ناچیزی از خدمات فیزیوتراپی را تحت پوشش دارد، از سازمان بیمه سلامت و تامین اجتماعی خواست برای ارائه بسته کامل‌تر این خدمات با انجمن فیزیوتراپی ایران همکاری لازم را داشته باشند تا افراد بیشتری از جامعه بتوانند از خدمات فیزیوتراپی برای درمان بیماری خود بهره‌مند شوند.

رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران در ادامه به افزایش تعرفه‌های فیزیوتراپی تأکید و بیان کرد: شنیده‌ها حاکی از افزایش فقط 10 درصد است که این مسئله باعث ارائه خدمات با کیفیت پایین به بیماران و حتی تعطیلی مراکز درمانی و مهاجرت متخصصین خواهد شد.

ایرج عبداللهی عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و سلامت اجتماعی نیز در این نشست گفت: گردن درد و کمر درد در نوجوانان 2 برابر افزایش یافته و علت آن استفاده طولانی مدت از تلفن همراه و وسایل رایانه‌ای است.

وی اظهار داشت: اضافه وزن نیز در نوجوانان زیاد شده و باید فعالیت بدنی آن‌ها در فضای خارج از خانه افزایش یافت، زیرا در آینده با مشکلات زیادی روبرو خواهیم شد.

عبداللهی با بیان اینکه مشکلات تنفسی در مبتلایان به کرونا زیاد شده، افزود: بافت ریه از مهمترین ارگان‌هایی است که در اثر ابتلا به کرونا آسیب می‌بیند و بعد از بهبودی نیز فرد مبتلا تا ماه‌ها با عوارض تنفسی دست به گریبان است که این عارضه با کمک فیزیوتراپست درمان می‌یابد.

وی تصریح کرد: بیمارانی که درگیری خفیف ریه نیز دارند لازم است ورزش‌های ساده را انجام دهند، انجمن فیزیوتراپی ایران کلیپ‌های آموزشی کوتاهی را در فضای مجازی منتشر کرده که برای این بیماران مفید است.

دبیر سی و دومین همایش سالیانه انجمن فیزیوتراپی ایران ادامه داد: این همایش 7 و 8 بهمن و 13، 14و 15 بهمن بصورت نیمه حضوری و مجازی در تهران برگزار می‌شود و بحث کووید 19، فیزیوتراپی و عوارض تنفسی، پنل سالمندی، زنان و کودکان و ... با ارائه حدود 60 مقاله برگزار و در حاشیه آن نمایشگاه تجهیزات پزشکی و سمپوزیوم و کارگاه‌های آموزشی نیز بر پا خواهد شد.

در پایان عبدالرحمان اهوازیان، فیزیوتراپسیت تاکید کرد: ماساژور‌ها و افرادی که کارشناس تربیت بدنی هستند، فیزیوتراپیست نیستند و این افراد با سلامت مردم بازی می‌کنند.

انتهای پیام/




پیشنهاد میشه بخونید : برای مشاهده جزئیات کامل این خبر «حدود 20 درصد دانش‌آموزان اختلال اسکلتی و عضلانی دارند»اینجا را کلیک کنید. شفاف سازی:خبر فوق در سایت منبع درج شده و صرفا در این سایت بازنشر شده است .چنانچه به خبر فوق اعتراض دارید جهت حذف آن «اینجا» را کلیک کنید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

جستجو های اخبار روز

اخبار برگزیده

هم اکنون میخوانند ..