تبلیغات ویژه

» خرید ممبر تلگرام »طراحی سایت و سئو »خرید فالوور و لایک »ادمین حرفه ای اینستاگرام »پکیج آموزش ارزهای دیجیتال »تبلیغات در اینستاگرام »خرید پیج اینستاگرام

مطالب مهم




قیمت سهام امروز شرکت ها در بازار بورس تهران را لحظه به لحظه در اینجا کلیک کنید

به گزارش اقتصادی رکنا، دراین لینک  https://b2n.ir/39640  می توانید قیمت سهام و بورس اوراق بهادار تهران را پس از وارد شدن به طور مستقیم و لحظه به لحظه دنبال کنید.

در این خبر می توانید علاوه بر قیمت سهام شرکت ها از " وضعیت بازار " و  " شاخص کل بورس " مطلع شوید.

  پیش بینی بورس امروز

یک روز پس از آخرین مناظره تلویزیونی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری شاخص بورس برای چهارمین روز متوالی نزول کرد و شاخص هم وزن به روند نزولی خود ادامه داد و به کمترین سطح در ۱۳۸ روز کاری گذشته از ۲۷ آبان سال گذشته تا به امروز رسید. با این حال تعداد نمادهای سبز پوش بازار افزایش یافت و دو نشانه مثبت دیگر در بازار دیده شد.

روز گذشته رقم خروج پول حقیقی از بازار به ۲۸۹ میلیارد تومان رسید که نسبت به روز قبل ۳۷ درصد افت کرده است. همچنین رقم خروج پول حقیقی نسبت به روز شنبه ۱۷۲ میلیارد تومان کاهش یافت.

علاوه بر این در پایان معاملات دیروز ارزش صف‌های خرید نسبت به پایان روز شنبه ۲۳ درصد افزایش یافت و در رقم ۲۲۱ میلیارد تومان ایستاد. کاهش رقم خروج پول حقیقی و رشد تقاضای بازار دو نشانه مثبت برای فعالان بازار است. خصوصا اینکه قیمت دلار نیز افزایش یافت و بار دیگر به کانال ۲۴ هزار تومانی بازگشت، رشد قیمت دلار می‌تواند علامتی صعودی برای بورس باشد. اما همچنان سمت قرمزپوش بورس پرتعدادتر است و به نظر می‌رسد امروز هم روند کلی بازار نزولی باشد.

https://www.rokna.net/fa/tiny/news-680594

 تجمع اعتراضی مال باختگان بورس مقابل ساختمان سعادت آباد   "بورس برنج" به سازمان بورس ارجاع ‌شد

فرهاد دژپسند ظهر امروز در بازدید از مرکز تجارت برنج آمل در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بورس برنج به سازمان بورس ارجاع داده شده است، بیان کرد: بررسی اولیه برای بورسی شدن برنج انجام شده و احساس رضایت در این حوزه وجود دارد که مراحل آن به خوبی انجام شود اما نیازمند طی مراحلی است.

وی افزود: برای بورسی شدن باید اطمینان از تقاضا و کیفیت برنج وجود داشته باشد و در این بخش نیازمند برنامه‌ریزی هستیم.

وزیر اقتصاد اضافه کرد: در صورت تامین نیاز و کیفیت برنج در بورس، بی‌نیاز از واردات برنج خواهیم شد و مانند این پایانه باید در مناطق دیگر نیز وجود داشته باشد.

وی بورسی شدن برنج را نیازمند پیگیری در دولت عنوان کرد و گفت: طی مراحل مورد نیاز برای بورسی شدن برنج باید سپری و این امیدواری وجود دارد که بتوان در این حوزه شاهد اتفاقات جدیدتری باشیم.

وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه آمل در بخش صنعت و با وجود 70 درصد از صادرات استان در جایگاه ویژه کشوری قرار دارد، افزود: این شهرستان چند مشکل در تراکنش و سپرده حساب با امور بانک ها دارند که از سوی وزارت اقتصاد کمیسیونی مبنی بر رسیدگی به این امور تشکیل شده تا مشکلات صاحبان واحدهای تولیدی رفع و رسیدگی شود.

وی ادامه داد: باید از تمام ظرفیت های این واحدها استفاده کرد تا با اجرای دستورالعمل ها به آنها فشار وارد نشود.

دژپسند با تاکید بر اینکه نیاز است بانک‌های خصوصی مطابق ابلاغیه ها و ضوابط عمل کنند، گفت: مازندران در مظلومیت محرومیت توسعه صنعتی به سر می‌برد که نیاز است به مشکلات این استان توجه شود.

کشف قیمت "سپیدار" در فرابورس تعداد 30میلیون سهم شرکت سپیدار سیستم آسیا معادل 15درصد سهام این شرکت، روز چهار‌‌شنبه( 17 دیماه) با نماد معاملاتی "سپیدار" در بازار دوم فرابورس ایران عرضه اولیه و هر سهم این شرکت 3980 تومان کشف قیمت شد.

این در شرایطی است که به دلیل استقبال زیاد سرمایه‌گذاران، سهمیه هر فرد به 7 سهم با نقدینگی حدود 28 هزار تومانی کاهش یافت تا به این ترتیب 4 میلیون و 196 هزار و 460 نفر خریدار "سپیدار" شدند تا رکورد تعداد مشارکت کنندگان در عرضه اولیه شرکت برق و انرژی پیوند گستر پارس با 5 میلیون و 594 هزار و 10 نفر خریدار در 12 شهریور پابرجا بماند.

این میزان سهام در محدوده قیمتی 3800تا 3980تومان برای هر سهم و با سهمیه 15سهمی برای هر کد حقیقی و حقوقی عرضه شده بود.

گفتنی است تعداد 30میلیون سهم شرکت سپیدار سیستم آسیا در حالی عرضه اولیه ‌شد که از این تعداد، 26 میلیون سهم در فرآیند کشف قیمت جهت عرضه به عموم اختصاص یافت و تعداد 4میلیون سهم این شرکت نیز در روز پس از عرضه اولیه این شرکت به صندوق‌ها با ضریب تخصیصی بازاری هر دارنده واحد صندوق تعلق می‌گیرد.

این گزارش می‌افزاید: بر اساس قانون، عرضه اولیه سهام شرکت‌ها به صندوق‌های سرمایه‌گذاری در روز کاری بعد از عرضه اولیه با قیمت ثابت کشف شده در فرآیند عرضه اولیه صورت می‌پذیرد.

شایان ذکر است شرکت سپیدار سیستم آسیا یکی از زیرمجموعه های شرکت بورسی همکاران سیستم(با مالکیت 99.9 درصدی) است که سال 87 با هدف عرضه انحصاری سیستم حسابداری سپیدار و نرم‌افزار فروشگاهی دشت و ارائه خدمات به مشتریان این دو محصول تاسیس شده است.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

"فردا" در بورس تهران درج شد مدیریت پذیرش شرکت بورس تهران اعلام کرد: بر اساس مصوبه‌ بورس اوراق بهادار تهران، صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله آوای فردای زاگرس جهت سرمایه‌‌گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت با نماد «فردا (FARDA)» در فهرست نرخ‌های بازار صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس اوراق بهادار تهران درج شد.

این گزارش می‌افزاید: مدیر این صندوق شرکت سبدگردان زاگرس، موسسان آن شرکت سبدگردان زاگرس و دو شخص حقیقی می‌باشند.

همچنین متولی صندوق موسسه حسابرسی و خدمات مالی و مدیریت ایران مشهود و بازارگردان آن نیز صندوق اختصاصی بازارگردانی اکسیر سودا است.

این صندوق حداکثر 400 میلیون واحد سرمایه‌گذاری خواهد داشت که تعداد 396 میلیون واحد آن به عنوان واحدهای عادی در نظر گرفته شده است .

شرکت پرحاشیه فرابورسی بازارگردان معرفی کرد  شرکت فرابورس ایران از آغاز عملیات بازارگردانی شرکت فولاد کاویان با نماد معاملاتی "فوکا" به روش مبتنی بر حراج از امروز(سه‌شنبه) خبر داد.

این در حالی است که عملیات بازارگردانی شرکت‌های توسعه بین المللی پدیده شاندیز با نماد معاملاتی "گشان" و شرکت بیمه اتکایی امین با نماد معاملاتی "اتکام" به روش مبتنی بر حراج در فرابورس ایران از فردا(چهارشنبه) آغاز می‌شود.

شایان ذکر است در حالی از 10 مهرماه امسال تمامی شرکت‌های بورسی و تا 15 مهر شرکت‌های حاضر در فرابورس ملزم به معرفی بازارگردان شدند که به گفته مدیر نظارت بر ناشران بورس، همه ناشران پذیرفته شده در بورس موظفند برای انعقاد قرارداد بازارگردانی و معرفی بازارگردان به بورس اوراق بهادار تهران یا فرابورس ایران اقدام کنند.

بر این اساس در صورت اجرا نکردن این ابلاغیه، ناشران متخلف محسوب و جرایم برای آنان در نظر گرفته می‌شود که این جرایم و ضمانت اجرایی شامل تذکر، اخطار، محدودیت موقت یا دائم در دسترسی به سامانه معاملات، تعلیق یا لغو مجوزهای صادره توسط سازمان، محرومیت دریافت خدمات از ارکان بازار سرمایه برای مدت معین، جریمه نقدی، محرومیت از تصدی در هیئت مدیره اشخاص تحت نظارت، سلب صلاحیت و لغو پذیرش می‌شود.

بازدهی امسال بورس به 182 درصد رسید در جریان معاملات بورس اوراق بهادار در سالجاری و تا پایان هفته گذشته در مدت 185روز معاملاتی، تعداد یک هزار و 797 میلیارد و 719میلیارد سهم و حق تقدم به ارزش 2170هزار و 807میلیارد ریال در 298میلیون و 598هزار و 281دفعه مورد در بورس اوراق بهادار معامله قرار گرفته است.

همچنین بررسی معاملات بازار سهام به تفکیک بازار نشان می‌دهد در این مدت 943میلیارد و 466میلیون سهم به ارزش 10600هزار و 286میلیارد ریال در 110میلیون و 73هزار و 684نوبت در بازار اول، 792میلیارد و 696میلیون سهم به ارزش 9621هزار و 514میلیارد ریال در 175میلیون و 354هزار نوبت در بازار دوم، 109میلیون برگه به ارزش 107هزار و 848میلیارد ریال در 16هزار و 346نوبت در بازار بدهی، 758میلیون قرارداد به ارزش 17هزار و 837میلیارد ریال در 481هزار و 157نوبت در بازار مشتقه و 61میلیارد و 689میلیون واحد از صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش 1359هزار و 322میلیارد ریال در 12میلیون و 672هزار و 561نوبت مورد معامله قرار گرفته است.

شاخص کل نیز که معاملات امسال بورس را از ارتفاع 512هزار و 900واحد آغاز کرده است، تا پایان هفته گذشته با 935هزار و 15واحد رشد، معادل 182درصد افزایش را به ثبت رسانده است.

شاخص بازار اول نیز در این مدت با رشد 702هزار و 845واحدی و شاخص بازار دوم با رشد 2 میلیون و 797هزار و 324واحدی به ترتیب 194 و 2571درصد افزایش داشته‌اند.

بورس ایران دیگر قابل‌ پیش‌بینی نیست؟

در روزهای اول سال می‌شد روند بازار را تحلیل و با ابزارهای تکنیکال و بنیادی آینده قیمت‌ها را پیش‌بینی کرد؛ اما قیمت‌ها تمام سقف‌های تحلیلی را شکستند و نشان دادند همه این تحلیل‌ها اشتباه بوده است.

قیمت‌ها به حدی بالا رفتند که دیگر نمی‌شد آینده آن را پیش‌بینی کرد و گفت شاخص روی کدام نقطه می‌ایستد. در آن شرایط تنها یک پی‌بینی واحد وجود داشت، اینکه در آینده باید در انتظار یک اصلاح بزرگ بود. با شروع اصلاح بازار هم تحلیلگران نمی‌دانستند که این افت تا کجا ادامه دارد و هنوز هم نمی‌دانند که تا کجا می‌رود. آیا اینها همه نشان می‌دهد که بازار سرمایه در ایران غیرقابل تحلیل و پیش‌بینی است؟

قانون بازار سرمایه

بازار سرمایه یا در کل بازارهایی که در آنها تعداد فعالان و شرکت‌ها زیاد است و سرمایه بسیاری در آن گردش می‌کند، یک قاعده کلی دارند. این قاعده کلی این است که بازار بالاخره دست عوامل خارجی را پس می‌زند

برای مثال در بازار ایران ورود دولت برای حمایت‌ غیرلازم، یک عامل خارجی بود که بازار را رشد داد؛ اما کاملا مشخص بود که بازار این عامل را پس می‌‌زند و اثر مثبت آن‌ را خنثی می‌کند. نمونه این اتفاق زمانی رخ داد که شاخص از ۸۰۰ هزار واحد در مدت بسیار کمی به یک‌میلیون واحد رسید. در این زمان بازار این رشد ۲۰۰ هزار واحدی را که ناشی از حمایت دولت بود پس زد و شاخص در زمان کمی اصلاح‌ شد و از یک‌میلیون واحد دوباره به ۸۰۰ هزار واحد رسید. شاخص کل بورس بعد از آن دوباره شروع به رشد کرد و به‌صورت طبیعی به یک ‌میلیون واحد رسید.

بعد از آن دوباره با حمایت دولت بازار از یک ‌میلیون واحد شروع به رشد کرد و شاخص با شیب بسیار تندی به ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد رسید. البته در این میان خطوط مقاومت روانی یا سطوح مقاومت تکنیکال نیز وجود داشتند که بازار نسبت به این سطوح حمایت و مقاومت واکنش نشان داد؛ اما در کل روند رشد بازار تغییری نکرد.

انتظار نزول بازار بورس

در این زمان تقریبا همه نمادها مثبت و سهم‌های ارزشمند بازار همه در منطقه اشباع خرید بودند. با این‌همه تمام کسانی که کمی از تحلیل بازار بورس سردر می‌آورند منتظر شروع نزول بازار بودند که البته چند ماهی طول کشید. فعالان و تحلیل‌گران نیز به این نتیجه رسیدند که بازار در مهرماه کمی اصلاح می‌شود و دوباره تا پیش از انتخابات امریکا یعنی ۱۳ آبان ۹۹ صعودی یا بدون تغییر خواهد بود.

اما همه این پیش‌بینی‌ها اشتباه بود. هم اصلاح زودتر آغاز شد و هم روند نزولی بازار قطع نشد و تدوام یافت. آیا اینها همه نشان می‌دهد که بازار سرمایه این قابل تحلیل و پیش‌بینی نیست؟

مشکل بورس ایران چیست؟

شما در هر بازاری دو ابزار برای تحلیل و پیش‌بینی آینده احتمالی آن دارید: تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی.

تحلیل تکنیکال

فرض پیش‌زمینه تحلیل تکنیکال این است که تغییرات قیمت (Price action) یا همان نمودار قیمت به‌طور کل نشان‌دهنده تمام فاکتورهای موثر در بازار است.

تمام اندیکاتورهایی که در تحلیل تکنیکال وجود دارند بر پایه تغییرات قیمت و حجم معاملات ساخته شده‌اند و شما هم با بررسی آنها می‌توانید تصویری از آینده بازار به‌دست آورید.

تحلیل تکنیکال می‌تواند در کوتاه‌مدت روندها را با دقت قابل قبولی پیش‌بینی کند. در بلندمدت نیز نقاط برگشت یا اصلاح احتمالی قیمت‌ها را می‌تواند نشان دهد. اگر شما به‌درستی از ابزارهای تحلیل تکنیکال استفاده کنید و بتوانید آنها را با هم ترکیب کنید، می‌توانید سود معقولی کسب کنید.

البته این به شرطی است که شما واقعا به ابزارهای تحلیل تکنیکال واقف باشید، یک سیستم یا استراتژی معاملاتی داشته باشید و مهم‌تر از آن به این سیستم یا استراتژی خود پایبند بمانید و درگیر هیجان‌ها و احساسات بازار نشوید.

تحلیل‌های تکنیکال نه‌تنها می‌توانند قیمت‌های آینده را در بازارهای صعودی و نزولی به شما نشان دهند، بلکه بازه‌های زمانی را نیز آشکار می‌کنند و می‌توانند به شما بگویند در سهام مورد تحلیل شما، نمودار احتمالا چه قیمت‌هایی را در چه زمانی لمس خواهد کرد.

تحلیل بنیادی

تحلیل بنیادی از پارامترها و متغیرهای مختلفی مثل قیمت فعلی سهم، میزان فروش شرکت‌ها، وضعیت فعلی بازار، اخبار مربوطه، صورت‌های مالی شرکت، تغییرات کلی اقتصاد، رشد اقتصادی در دنیا، قیمت ارز و بسیاری از پارامترهای از این دست استفاده می‌کند و می‌تواند تحلیلی از آینده بازار به شما ارائه دهد.

تحلیل بنیادی می‌تواند به شما بگوید قیمت واقعی یک سهم چقدر است. در نتیجه این اطمینان را در شما ایجاد کند که سهم ارزشمندی که امروز خریدید با اینکه شاید قیمت امروز آن کم باشد، اما ارزش ذاتی آن بسیار بالا است و در طولانی‌مدت به این ‌قیمت خواهد رسید.

اما تحلیل بنیادی یک مشکل دارد، اینکه بازه زمانی رشد یا نزول را مشخص نمی‌کند. در حالت کلی تحلیل بنیادی آینده طولانی‌مدت سهم را به شما می‌گوید.

مشکل اینجاست که همین «بلندمدت» مشخص نیست چقدر است. ممکن است سهمی که شما می‌خواهید در یک سال به قیمت واقعی خود برسد یا اینکه چندین سال طول بکشد.

شناخت ضعف‌های ابزارهای تحلیلی

تحلیل تکنیکال یا بنیادی ابزارهای شما برای کار درست در بازار‌های مالی هستند؛ مانند ابزارهای دیگر، شما نه‌تنها باید طرز استفاده از آنها را بدانید بلکه مهم‌تر از آن، باید ضعف‌های این ابزارها را بشناسید.

دانستن این ضعف‌ها به شما کمک خواهد کرد که بدانید تحلیل شما اولا چقدر درست است و دوما در کجا به درد نمی‌خورد. هرکدام از اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال نیز ضعف‌هایی دارند که باید با آنها آشنا باشید.

اما تحلیل تکنیکال یک ضعف بزرگ دارد؛ اینکه تحلیل تکنیکال و ابزارهای آن تنها در زمان‌هایی به درد می‌خورند که بازار رفتار هیجانی ندارد.

یعنی شما تنها در بازارها یا زمان‌هایی که در آن یا رفتار سرمایه‌گذاران منطقی و همراه با دانش است و یا به دلیل عمق زیاد بازار، نوسان شدید در آن وجود ندارد، می‌توانید از تحلیل تکنیکال استفاده کنید.

ضعف تحلیل تکنیکال در این است که در بازارهای پرهیجان به درد نمی‌خورد.

هرچه تعداد فعالان بازار، میزان سرمایه‌گذاری، تعداد شرکت‌ها، حجم معاملات و ارزش معاملات بازار بیشتر باشند، آن بازار عمق بیشتری دارد.

بازار عمیق مثل اقیانوس است که یک سنگ کوچک نمی‌تواند در آن موج‌های بزرگی راه بیندازد. اگر عمق بازار کم باشد شبیه برکه یا چاله آب کوچکی است که یک سنگ کوچک نیز می‌تواند در آن تلاطم‌های چشمگیر درست کند.

ضعف تحلیل تکنیکال در این است که در بازارهای پرهیجان به درد نمی‌خورد.

هیجان در بازار بورس ایران

عمق بازار بورس ایران آن‌قدر زیاد نیست. در زمان رشد بازار بورس ایران در تابستان ۹۹، این مشکل وجود داشت. بازار دچار هیجان بود و به همین دلیل از جایی به بعد دیگر نه تحلیل بنیادی و نه تحلیل تکنیکال نمی‌توانست آینده را با دقت قابل‌قبولی پیش‌بینی کند.

تمام قیمت‌ها از تمام سقف‌های پیش‌بینی‌شده بالاتر رفته بود و نمی‌دانستیم این رشد را تا کجا می‌تواند ادامه یابد. همان‌طور که گفتیم تنها چیزی که می‌توانستیم به‌صورت قطعی در مورد بورس ایران بگوییم این بود که در آینده بازار نزول تندی دارد.

اگر بازار بورس هیجانی نبود می‌توانستیم بگوییم که احتمالا تا کجا رشد و در کجا نزول خود را آغاز می‌کند؛ اما در آن زمان بازار در هیجانی‌ترین وضعیتی بود که در این چند سال شاهد بودیم.

وقتی هم بازار نزول کرد دوباره تحلیلگران سطوح مقاومتی را برای شاخص در نظر گرفتند که البته تا حدی درست از آب در می‌آمدند و شاخص هنگام برخورد با این کف‌ها واکنش نشان داد.

با اینکه این منفی شدن و نزول بازار بسیاری از سهامداران خرد را دچار ضرر کرد و آنها را از بازار ترساند و به همین دلیل سرمایه‌های فراوانی از آن خارج شد، اما بالاخره روند نزولی بازار کند‌تر شد و حالا احتمالا دوباره تحلیل تکنیکال و حتی تحلیل‌های بنیادی می‌تواند به ما بگوید این نزول تا کجا ادامه پیدا می‌کند.

بازار بورس ایران قابل‌تحلیل است؟

پاسخ این سوال ساده است بله قطعا! تمام کتاب‌هایی که برای آموزش، تحلیل و معرفی ابزارهای مختلف تحلیل ساخته و نوشته شده‌اند دقیقا برای تهیه بازارهایی مثل بازار ایران هستند.

فرض کنید که هیچ تلاطمی در بازار وجود ندارد. هیچ شرکت یا هیچ فرد حقیقی یا حقوقی در بازار سرمایه تخلف نمی‌کند، کار غیراخلاقی انجام نمی‌دهد، حس (sentiment) سرمایه‌گذاران نسبت به بازار مثبت است و بازار در یک روند صعودی آرام به رشد خود ادامه می‌دهد.

در چنین بازاری تحلیل معنایی ندارد. این بازار رشد خواهد کرد و مهم نیست شما چقدر و در چه زمانی وارد بازار کنید. شما قطعا سود می‌کنید. ریسکی هم ندارید. تنها هنر شما در چنین بازاری این است که تشخیص دهید با چه ترکیب و زمان‌بندی سودتان را بیشینه کند. چنین بازاری برای ورود تمام آدم‌هایی که چیزی از تحلیل‌ سر درنمی‌آورند مناسب است.

شاید با خود می‌گویید ابزارهای تحلیل تکنیکال برای بازارهای خارج از ایران ساخته شده‌اند که عمق آنها زیاد است و دولت در بازار دخالت نمی‌کند و تخلفی نیز در آن روی نمی‌دهد.

بازار بورس تهران مکالمه تلفنی

اما اشتباه می‌کنید. در همه بازارها متخلفین وجود دارند. در همه بازارها دولت در مواقع ضروری وارد می‌شود و دخالت می‌کند.

اگر مقاله ما در مورد نظریه بازی‌ها، فساد و راه‌حل‌های مقابله با فساد را خوانده باشید می‌دانید که فساد اجتناب‌ناپذیر است. اگر بهترین و خوش‌تربیت‌ترین مردمان جهان را هم پیدا کنید در نهایت کسانی در بین آنها پوجود دارند که درست رفتار نمی‌کنند، پایبند به اخلاق نیستند و اگر قدرت سیاسی و اقتصاد داشته باشند دچار فساد می‌شوند.

سازنده‌های ابزارهای تحلیلی هیچ‌کدامشان ایرانی نبودند. همه آنها در بازارهایی بودند که در آن متخلفان و رانت‌خوارها وجود داشتند که بازار را به هم می‌ریختند. آنها ابزارهای تحلیل خود را در همین بازارها و برای این بازارها ساخته‌اند و از آنها سود برده‌اند.

در نتیجه پاسخ ساده است بله به‌طورقطع تحلیل‌ تکنیکال و بنیادی در بازار بورس ایران‌ هم کار می‌کند و شما می‌توانید با این تحلیل‌ها سودهای چشمگیری ببرید.

اما آنچه شما باید به آنها توجه داشته باشید این است که نقاط ضعف این تحلیل‌ها‌ را بدانید و بفهمید که در کجا و چه زمانی باید از این تحلیل‌ها استفاده نکنید.

آینده بورس ایران چیست؟

با اصلاح شدیدی که در این چند ماه با آن مواجه بودیم، مشخصا سهامداران خرد، آن‌هایی که کمترین قدرت را دارند بیش از همه ضرر کرده‌اند. آنها در بازار منفی سهم‌های ارزشمند خود را با قیمت کمی فروختند.

این بازار منفی بسیاری از این سهام‌داران خرد و کم‌تجربه را ترسانده است. برخی تصمیمم گرفته‌اند که دیگر وارد بازار نشوند. با این ‌همه تعدادی هم بوده‌اند سهم‌های خود را نفروخته‌اند و منتظر مانده‌اند.

تمام مشکل زمانی شروع شد که دولت بازار را دچار هیجان کرد و باعث رشد غیرمنطقی آن شد. چه‌بسا اگر دولت دخالتی در بازار نمی‌کرد، روند مثبت بازار که از سال پیش آغاز شده بود آرام ادامه می‌یافت و شاخص امروز به همان جایی می‌رسید که درحال‌حاضر هست؛ یعنی به حدود یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار واحد.

درحال‌حاضر نیز بازار منتظر مشخص شدن تکلیف انتخابات امریکا است. بعد از آن دوباره احتمالا روند آرام خود را ادامه خواهد داد.

با توجه به وضعیت هیجانی کنونی بازار نمی‌توانیم با استفاده تحلیل تکنیکال یا بنیادی پیش‌بینی کنیم که روند بازار در کوتاه‌مدت چگونه است. فقط می‌توانیم بگوییم که شاخص حول‌وحوش رقم یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار واحد خواهد ماند.

با این ‌همه می‌دانیم که بازار در بلندمدت چگونه خواهد بود. قیمت بسیاری از سهم‌های ارزشمند در این مدت بسیار پایین آمده است. قیمت دلار و طلا بالا رفته است. با این حساب‌ می‌دانیم که ارزش ذاتی این سهم‌ها بسیار بالاتر از قیمت امروزی آنها است و مطمئن هستیم که در بلندمدت این سهم‌ها به این ارزش ذاتی خود خواهند رسید و رشد خواهند کرد.

دام زنده در بورس کالا عرضه می‌شود به نقل از پایگاه اطلاع رسانی تعاون روستایی، اتحادیه تعاونی های کشاورزی دام سبک کشور با بنا به درخواست تعدادی از تعاونی های گوسفندان داران تحت پوشش سازمان مرکزی تعاون روستایی و موافقت معاونت امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی و مجوز سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور با حضور 13 عضو در 3 استان تشکیل گردید.

افشین صدر دادرس گفت: در حال حاضر این اتحادیه دارای 35 عضو در 14 استان می باشد از ابتدای سال تاکنون مجوز تشکیل 10 شرکت تعاونی دام سبک در استان های کشور و از جمله 5 استان جدید توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی صادر گردید.

وی گفت: تعداد دام سبک تحت پوشش این اتحادیه حدود 7میلیون راس می باشد از این 7میلیون راس 25 درصد این دامها به عنوان دام قابل عرضه وارد بازار می گردد که می تواند در متعادل سازی بازار نقش موثرداشته باشد.

وی خاطر نشان کرد که این اتحادیه برای رفع موانع تولید در سال جهش تولید طرح حمایت از تولید دام سبک روستایی و نیمه صنعتی به ستاد جهش تولید وزارت جهاد کشاورزی ارائه نموده و در حال پیگیری جهت عملیاتی شدن آن می باشد.

مدیر عامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور اظهار امیدواری کرد: اتحادیه مرکزی دام سبک با توجه به سابقه کم تشکیل آن در راستای حل موانع تولید محصولات دامی گام های اثر بخشی بردارد.

صدر دادرس خاطر نشان کرد: در حال حاضر در حال پیگیری عرضه دام زنده و گوشت در کشور می باشیم در این راستا پیشنهاد عرضه دام زنده از طریق بورس کالا کشاورزی مطرح گردیده که با همکاری سازمان مرکزی تعاون روستایی و موافقت سازمان بورس مراحل اداری آن در حال انجام است این اتحادیه به منظور تکمیل زنجیره تولید در حال مذاکره با چند شرکت بسته بندی می باشد تا به این ترتیب بتواند محصولات گوشت تولیدی اعضا را در فروشگاه های زنجیره ای عرضه نماید.

وی گفت: با توجه به ممنوعیت صادرات پشم از کشور این اتحادیه در خواستی را برای جداسازی ردیف تعرفه پشم رنگی از پشم سفید به سازمان توسعه تجارت ارسال که با موافقت مراجع ذیربط در وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی در پی طی مراحل اداری تعیین تعرفه جدید می باشد.

افشین صدر دادرس در پایان افزود: با توجه به مشکلات تامین نهاده های وارداتی این اتحادیه تمام تلاش خود را برای تامین نهاده های مورد نیاز اعضا از منابع داخلی به کار برده همچنین در این راستا تفاهم نامه ای را با اتحادیه کارخانجات خوراک دام طیور منعقد نموده تا از طریق شبکه اتحادیه مذکور در کشوربتواند بخشی از نیازمندی های دام های تحت پوشش را تامین نماید.

چرا صندوق پالایشی یکم در بورس عرضه نمی شود ؟

داوود رزاقی، مدیر صندوق پالایشی یکم اظهار کرد: با توجه به افزایش سرمایه پالایش نفت تهران «شتران» و پالایش نفت اصفهان «شپنا» در بورس هنوز افزایش سرمایه آنها در پرتفوی صندوق اعمال نشده، به همین دلیل اکنون نمی‌توان اقدام به بازگشایی نماد این صندوق کرد، زیرا این موضوع منجر به ضایع شدن حق مردم و ضرر و زیان آنها خواهد شد.

او در ادامه افزود: ابتدا اعلام شده بود که حداقل یک ماه پس از پذیره نویسی این صندوق ها نماد آنها در بورس بازگشایی خواهد شد؛ بنابراین اکنون در حال اقدام های لازم برای رفع مشکلات موجود و آغاز معامله این صندوق در بورس باشیم.

رزاقی تصریح کرد: پیگیری‌های زیادی از سوی فعالان بازار و مردم برای مشخص شدن زمان بازگشایی نماد «صندوق پالایشی یکم» انجام شده، اما در وضعیت فعلی و در این زمینه نمی‌توان زمان دقیقی را اعلام کرد و باید منتظر ماند تا اقدام‌های مربوط به افزایش سرمایه دو شرکت پالایشی به سرانجام برسد.

زمان انجام بزرگترین عرضه اولیه بازار بورس

عرضه اولیه پالایشگاه ستاره خلیج فارس احتمالا بزرگترین عرضه اولیه بازار سهام در امسال باشد. این عرضه اولیه قرار است زمستان امسال انجام شود.

روز گذشته در مجمع سالانه شستا خبری هم درباره زمان عرضه اولیه ستاره خلیج فارس اعلام شد. طبق اعلام روز گذشته ستاره خلیج فارس طی سه تا چهار ماه آینده عرضه اولیه خواهد شد.

این در حالیست که چهارشنبه هفته قبل وزیر اقتصاد در حاشیه جلسه هیات دولت ضمن ابراز حمایت دولت از بازار سهام اعلام کرد، پالایشگاه ستاره خلیج فارس به زودی به بورس می‌آید.

پیش از او، محمدعلی دادور، مدیر عامل شرکت نفت ستاره خلیج فارس در خصوص رونده پرونده این پالایشگاه برای ورود به بازار سرمایه گفته بود: زمان ورود به بازار سهام در گرو همکاری مسئولان و سازمان بورس است و در خوشببینانه‌ترین حالت تا حدود یک ماه و نیم آینده خواهد بود.

با این حال به نظر می‌رسد این عرضه اولیه با کمی تاخیر مواجه شده و در زمستان امسال سهامداران شاهد این عرضه اولیه خواهند بود.

از دیگر جزییات عرضه اولیه ستاره خلیج فارس این است که هرچند درباره رقم دقیق این عرضه اولیه سنگین تاکنون نرخی اعلام نشده اما پیش‌بینی می‌شود بزرگترین عرضه اولیه امسال باشد. این عنوان تا الان در اختیار عرضه اولیه شستا قرار داشت که در آن به هر متقاضی بیش از سه میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسیده بود. بنابراین به نظر می‌رسد متقاضیان برای خرید سهام ستاره خلیج فارس می‌توانند رقم حداقلی سه میلیون و ۱۰۰ هزار تومان را از هم‌اکنون هدف‌گذاری کنند.

کوچ کژتاب در بورس

همین امر سبب شد شاهد انتقال سهامی به ارزش ۱۵۶ میلیارد تومان از سرمایه‌گذاران حقیقی به حقوقی‌های بازار باشیم. در حالی که ممکن است به نظر برسد تنها دلیل کوچ حقیقی‌ها در بازار اعمال تحریم‌های بیشتر بر نظام بانکی کشور است، بررسی‌ها حکایت از آن دارد که واکنش تحلیلی به سخت‌تر شدن فعالیت شرکت‌های صادراتی با تغییر رویکرد حقیقی‌ها به نمادهای سبک‌وزن بازار پس از یک دوره ریزش قابل توجه توانسته عاملی برای شکل‌دهی به وضعیت فعلی باشد. شرایط فعلی در حالی شکل گرفته که انتظار می‌رود سخت‌تر شدن وضعیت عامل زیانبارتری نسبت به گذشته برای شرکت‌های کوچک باشد.

روز گذشته بازار سهام شاهد یک سنت‌شکنی کم‌سابقه بود. معاملات روز گذشته بازار یاد شده در حالی به اتمام رسید که شاخص کل بورس تهران پس از گذراندن دو روز افزایشی در هفته قبل و برخاستن از کف یک میلیون و ۴۹۰ هزار واحدی به افزایش ۰۷/ ۰درصدی بسنده کرد. در این روز موج کم‌جان حمایت‌های دستوری از نمادهای بزرگ به سنگ سخت انتظارات روانی از افزایش تحریم‌ ها خورد و پس از مدت‌ها ورق فقدان تقاضا در نمادهای کوچک در بورس و فرابورس برگشت. همین امر سبب شد تا در پایان معاملات یکشنبه شاهد رشد ۸۲/ ۰درصدی نماگر هم‌وزن در بورس باشیم.

در این روز موج روانی تحریم‌های جدید شبکه بانکی که با اعمال تحریم بر ۱۶ بانک، یک موسسه مالی اعتباری و یک شرکت تامین سرمایه، (INVESTMENT BANK) خود را نمایان کرد، سبب شد تا شاهد افت نرخ در نمادهایی نظیر «فولاد»، «فملی» و «تاپیکو» باشیم. این در حالی است که نمادهایی نظیر «خودرو» و «اخابر» که در سال‌های اخیر بیشتر بر مبنای ارزش جایگزینی معامله شده‌اند با افزایش تقاضا رو‌به‌رو شدند. کاهش نرخ در نمادهای بزرگ که در بازار بیشتر برمبنای تحلیل‌های بنیادی معامله می‌شوند، روز شنبه طی شرایطی روی داد که جهت‌گیری قیمت‌ها در نمادهای کمتر بنیادی بازار و آنهایی که تابع انتظارات تورمی هستند در جهت افزایش قیمت‌ها تداوم داشت. به نظر می‌رسد باز هم زور تورم و کاهش ارزش پول ملی بر متغیرهای کلان اقتصادی و بنیادی چربیده است.

قرمزپوشی بزرگان از استراحت تا تعدیل

همان‌طور که گفته شد در روز شنبه جریان عرضه و تقاضا بیش از آنکه به نفع نمادهای بزرگ بازار سرمایه و دلاری‌ها باشد، به سود گروه‌های کوچکی تمام شد که طی دوره ریزش شدید قیمت‌ها از ۱۹ مرداد تا پایان معاملات دوشنبه هفته اخیر بعضا شاهد کوچک شدن ۷۰ درصدی ارزش بازار در نمادهای خود بودند. همین امر سبب شد تا در نخستین روز از معاملات هفته جاری و همزمان با رکوردشکنی جدید دلار در بازار آزاد و رسیدن نرخ آن به ۳۰ هزار و ۴۰۰ تومان شاهد بازگشت تقاضا به این نمادها باشیم. بررسی‌ها در این روز نشان می‌دهد در پایان معاملات روز شنبه پنج گروه «مخابرات»، «خودرو و ساخت قطعات»، «مواد دارویی»، «رایانه» و «غذایی به جز قند» بیشترین جریان ورود نقدینگی حقیقی را در بورس تهران داشتند. این در حالی است که تا اواسط هفته اخیر فقدان تقاضا در این نمادها به حدی بود که به نظر می‌آمد در نبود خریداران کافی، فضای سرد معاملات در این نمادها حتی برای چند ماه از وضعیت رکود خارج نشود و تا زمان ناامید شدن خریداران برای افت بیشتر قیمت، همه روزه شاهد صف‌های فروشی باشیم که به زحمت حتی می‌توانند تا اعشاری از نرخ پایانی افزایش یابند. تحولات اخیر سبب شد در پایان معاملات روز گذشته خالص خرید حقیقی در بورس تهران از دست به‌دست شدن سهامی به ارزش ۷/ ۱۵۶ میلیارد تومان از سرمایه‌گذاران حقیقی به سرمایه‌گذاران حقوقی حکایت داشته باشد. این مهم در حالی محقق شد که ارزش معاملات خرد سهام در بورس تهران از ۶ هزار و ۵۳۳ میلیارد تومان فراتر نرفت و رشد اندک شاخص کل راه را بر گمانه‌زنی افت میانگین قیمت‌ها در روز جاری باز کرد.

کسب سود ریسکی؛ دلیل کوچ حقیقی‌ها

آن‌طور که به نظر می‌آید دلیل کوچ خریداران از نمادهای سنگین‌وزن بازار به سمت نمادهای کوچک نه ارزندگی بیشتر این نمادها و آسودگی آنها در برابر تنگ‌تر شدن حلقه تحریم‌های مالی ایالات متحده، بلکه سهولت رشد نرخ در این نمادها است. دلیل این ادعا وضعیت نا‌بسامانی است که بسیاری از این نمادها در صورت‌های مالی خود منعکس می‌کنند.

«مردم درحال‌حاضر به سمت نمادهای کوچک‌تر رفته‌اند، این استراتژی‌ای است که پیش از این نیز در بازار وجود داشته است. خیلی از افراد حقیقی به سمت نمادهای کوچک‌تر می‌روند چون برداشت آنها از وضعیت فعلی این است که با افزایش تقاضا در این نمادها می‎‌توانند بازده بهتری کسب کنند.» این جملات را پیمان مولوی کارشناس اقتصاد مالی و دبیر کل انجمن اقتصاددانان ایران گفت و افزود: بررسی بیشتر شرکت‌های کوچک بازار سرمایه حاکی از آن است که این شرکت‌ها دارای چرخه عملیاتی کند و حاشیه سودهای اندک هستند. در حالی که بسیاری از شرکت‌های معدنی و فلزی هم چرخه‌های عملیاتی بهتری دارند و هم حاشیه سودهای خوبی را به ثبت رسانده‌اند.

با توجه به این گفته‌ها به نظر می‌آید در حالی که نمادهای بزرگ بازار اغلب به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم وابستگی بسیاری به بهای دلار دارند و در شرایط تحریمی برای کشور ارزآوری می‌کنند؛ بخش قابل توجهی از نمادهای کوچک بازار به سبب آنکه با عرضه و تقاضای داخلی و کوچک شدن سفره مردم در ارتباط هستند، از افزایش ریسک‌های سیستماتیک به خصوص قیمت‌گذاری دستوری تاثیر بیشتری می‌پذیرند. بر اساس آنچه پیمان مولوی گفته است: تحریم‌های بانکی می‌تواند به افزایش هزینه مبادلات در صنایع مختلف به خصوص صنایع صادرات‌محور منجر شود. بدون شک اینکه تاثیر دقیق این تحولات بر عملکرد شرکت‌های صادراتی چیست را نمی‌توان درحال‌حاضر با اطمینان گفت. باید صبر کرد و دید که در ادامه عملکرد شرکت‌ها چگونه خواهد بود. با این حال به گفته این کارشناس اگر قرار باشد شرکت‌های بازار تاثیر منفی از تحریم‌های جدید بپذیرند انتظار می‌رود این تاثیرپذیری در نمادهای کوچک بازار بیشتر باشد. چراکه شرکت‌های کوچک در پرداخت هزینه بیشتر مبادلات از توانایی کمتری برخوردار هستند.

با توجه به تمامی مطالب فوق می‌توان انتظار داشت که در بلندمدت با فرض وجود ثبات در رویه‌های فعلی (رشد نقدینگی، شیب صعودی نرخ ارز و چشم‌انداز افزایش تقاضا در بازارهای جهانی) نمادهای بزرگ بازار سرمایه از امنیت بیشتری در بازار سرمایه برخوردار هستند.

خبر خوش وزیر برای سهامداران شستا محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در توییتی نوشت:

‌‎شستا پس از ۲۲ سال، بالاترین رتبه ارزیابی گزارش مالی پاک را از سازمان حسابرسی باعنوان ”مطلوب وبدون شرط”دریافت کرد. این رخداد‌ بی‌سابقه، کنار سودآوری، بیانگر تلاش بی‌پایان شستا واعمال ‎شفافیت و ‎خِرد است. دم فرمانده هوشمندش دکتر ‎محمد رضوانی‌فر گرم‌. تبریک به همه ذی‌نفعان شستا.

ورود دارا سوم به بورس / از عرضه اولیه های جدید چه خبر ؟ + جزئیات

فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: بحث عرضه سهام ستاره خلیج فارس بعنوان یکی از بنگاه‌های بزرگ مقیاس به بورس وجود دارد همچنین تصمیم داریم باقیمانده سهام دولت در بانک‌های ملت، تجارت و صادرات را در قالب دارا سوم به بورس عرضه کنیم.

وی اضافه کرد: این موارد کمک می‌کنند که از یک سو سهام دار در بازار سرمایه با تنوع بیشتری مواجه شوند و از سوی دیگر این بازار عمر بیشتری پیدا کند.

دژپسند گفت: حمایت‌های دولت از بازار سرمایه و بورس، بنیادین است و در پی مدرن سازی بورس و همچنین افزایش عمق این بازار هستیم.

وزیر اقتصاد افزود: یکی از حلقه‌های محدود در بورس ایران این بود که بازارگردانی توسط بنگاه‌ها مورد توجه نبود، اما بر اساس مصوبه شورای عالی بورس مقرر شد همه بنگاه‌ها یا خودشان بازارگردانی کنند یا بازارگردان حرفه‌ای داشته باشند که این موضوع به ثبات در بازار بورس کمک می‌کند.

وی با اشاره به اینکه موضوع فروش اختیاری اوراق تبعی در دستور کار قرار گرفته است گفت: فروش این اوراق در بورس باعث می‌شود که سهام دار بداند بنگاهش مثلا در ۶، ۹ ماه یا یکسال آینده ارزش سهام خود را با چه نرخی تنظیم می‌کند که این موضوع نیز به طور جدی مورد توجه قرار گرفته است.

دژپسند ادامه داد: اقدامات صورت گرفته در بورس توسط دولت دو منظوره است به این ترتیب که هم برای سهامداران حاشیه امن ایجاد می‌کند و هم بنگاه‌هایی که سهام عرضه می‌کنند نسبت به سهام بنگاههایشان مسئولانه وارد عمل می‌شوند.

وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه نباید بازار بورس را صرفا بر اساس شاخص آن ارزیابی کرد، گفت: بازار بورس ابعادی مختلف دارد تحلیل گر‌های مالی در دوره‌ای ترجیح می‌دهند که سهامی را در اختیار داشته باشند یا نداشته باشند که همین موضوع بیانگر پویایی بازار سرمایه است.

وی افزود: در بازار سرمایه باید کسی ورود کند که عقل محاسبه گری اش بی وقفه کار کند و بتواند در خصوص خرید و فروش سهام تصمیمات مناسب بگیرد چرا که جنس بازار سرمایه، جنس پویایی و محاسبه گری است و حضور عقلانی در این بازار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

جزییاتی از یک عرضه اولیه جدید

شرکت صنایع چوب خزر کاسپین با نماد چخزر به عنوان یکی از شرکت‌های زیرمجموعه شستا از روز گذشته، ۱۶ مهر ماه ۹۹ در بازار دوم فرابورس درج نماد شد تا در نوبت عرضه اولیه‌های جدید بازار سهام قرار بگیرد.

این نمادهای بورسی متوقف شدند

نمادهای کنتورسازی ایران(آکنتور)، زامیاد(خزامیاد)، صنایه آذر آب(فاذر)، معدنی دماوند(کدما)، داده گستر عصر نوین های وب(های وب) و بانک انصار(وانصار) به دلیل تعلیق نماد معاملاتی، نمادهای موتوژن(بموتو)، تراکتورسازی ایران(تایرا)، تکنوتار(تکنو)، داروسازی فارابی(دفارا) به دلیل افشای اطلاعات با اهمیت گروه الف و نمادهای سرمایه گذاری تامین اجتماعی(شستا)، توسعه معادن و فلزات (ومعادن) به دلیل افشای اطلاعات با اهمیت گروه الف-ادامه توقف حداکثر برای دو روز کاری متوقف شده اند.

همچنین برگزاری مجامع عمومی عادی سالیانه و فوق العاده(در خصوص تغییر سرمایه) باعث توقف نمادهای بیمه البرز(البرز)، سازه پویش(خپویش)، سیمان آرتا اردبیل(ساربیل)، پالایش نفت اصفهان(شپنا)، پالایش نفت تهران(شتران)، شیر پاستوریزه پگاه خراسان(غشان)، کالسیمین(فاسمین)، لامیران(فلامی)، پارس سرام(کسرام)، فراودره های نسوز پارس(کفپارس) و بانک کار آفرین(وکار) شده است.

افشای اطلاعات با اهمیت گروه ب-ادامه توقف حداکثر برای دو روز کاری نماد حفاری شمال(حفاری)، جلسه هیات مدیره درخصوص تغییر سرمایه نمادهای کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران(حکشتی) و دارویی رازک(درازک)، برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه نمادهای درخشان تهران(پدرخش)، صنایع کاشی و سرامیک سینا(کساوه) و برگزاری مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده (انتخاب اعضا) نماد صنایع سیمان دشتستان(سدشت) متوقف کرده اند.

اطلاعیه فرابورس

به اطلاع کلیه کارگزاران محترم عضو فرابورس ایران و معامله گران محترم می رساند، با توجه به بروز نقص فنی در سامانه معاملات، زمان سفارش گیری و انجام معاملات در بازارهای فرابورس ایران متعاقبا اعلام خواهد شد.

ورود خودرو به بورس کالا + جزئیات جواد فلاح گفت: طرح ورود خودرو به بورس کالا در کمسیون صنایع مجلس به امضا ۴۴ نفر از نماینده‌ها رسیده و در مرحله بررسی در کمسیون صنایع است که در صورت تصویب، به صحن مجلس می‌رود.

مدیر مطالعات اقتصادی بورس کالا اضافه کرد: اگر این طرح تبدیل به قانون شود همه خودروهای تولید داخل با تیراژ بیش از ۵ هزار دستگاه و خودروهای وارداتی که در ۱۲ ماه بیش از ۵۰۰ دستگاه وارد شده است را شامل می‌شود.

فلاح گفت: همه افرادی که گواهی نامه دارند می‌تواند در سال از هر ماشین فقط یک مدل خریداری کنند و اشخاص حقوقی هم در صورتی اجازه خرید دارند که برای خودرو، خریدار حقیقی وجود نداشته باشد.

مدیر مطالعات اقتصادی بورس کالا افزود: البته در طرحی که به نمایندگان ارائه داده ایم هر فرد می‌تواند در سال فقط یک خودرو از طریق بورس کالا خریداری کند مگر اینکه تقاضایی برای یک خودرو وجود نداشته باشد تا بتواند خریداری کند.

فلاح با بیان اینکه قیمت‌ها در بورس کالا بستگی به شرایط عرضه و تقاضا دارد گفت: در طرح نمایندگان مجلس، مشوق‌هایی برای خودرو ساز در نظر گرفته شده است این موضوع باعث افزایش تولید خودرو در کشور می‌شود.

وی ادامه داد: پس از درج قیمت در تابلو، خریداران می‌توانند رقابت کنند که به طور قطع، این قیمت با قیمت پایه اختلاف دارد ضمن اینکه ۲۰ درصد منابعی که از طرح ایجاد می‌شود در اختیار دولت قرار می‌گیرد و مابه‌التفاوت این قیمت پایه و معاملات، به ارتقای صنعت خودرو و حمل و نقل اختصاص می‌یابد.

مدیر مطالعات اقتصادی بورس کالا، گفت: زمانی که عرضه خودرو در بورس صورت گیرد منابعی، چون ارائه وام قرض الحسنه به خودرو ساز اختصاص می‌یابد که این امر باعث کاهش هزینه خودرو می‌شود.

فلاح افزود: در کشور تقاضای خودرو به دو صورت است، تقاضای مصرفی و تقاضای سرمایه گذاری؛ در این شرایط با ۲ نوع نرخ مواجه هستیم و این موضوع باعث سفته بازی در بازار می‌شود.

مدیر مطالعات اقتصادی بورس کالا اضافه کرد: عرضه خودرو در بورس باعث شفاف سازی قیمت می‌شود و قیمتی که در تابلو است قابل اتکا است.

وی همچنین درباره مزایایی عرضه خودرو در بورس کالا گفت: بر اساس گزارش صورت‌های مالی، خودرو سازها ۸۰ هزار میلیارد تومان زیان انباشته تولید دارند که این زیان انباشته را سهامدار پرداخت می‌کنند در صورتی که اگر در بورس عرضه شود تولید افزایش می‌یابد و خودروساز از زیاندهی خارج می‌شود.

نماد یک شرکت معدنی در بورس



پیشنهاد میشه بخونید : برای مشاهده جزئیات کامل این خبر «قیمت سهام امروز شرکت ها در بازار بورس تهران را لحظه به لحظه در اینجا کلیک کنید»اینجا را کلیک کنید. شفاف سازی:خبر فوق در سایت منبع درج شده و صرفا در این سایت بازنشر شده است .چنانچه به خبر فوق اعتراض دارید جهت حذف آن «اینجا» را کلیک کنید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

جستجو های اخبار روز

اخبار برگزیده

هم اکنون میخوانند ..