تبلیغات ویژه

» خرید ممبر تلگرام »طراحی سایت و سئو »خرید فالوور و لایک »ادمین حرفه ای اینستاگرام »پکیج آموزش ارزهای دیجیتال »تبلیغات در اینستاگرام »خرید پیج اینستاگرام

مطالب مهم




پس از ابتلا به کووید ۱۹ ممکن است بوی غذاها برای شما نامطبوع شود

یکی از علائمی که در برخی از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ مشاهده می‌شود از بین رفتن حس بویایی است. سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که آیا ویروس کرونا به‌طور مستقیم به سلول‌های عصبی یا نورون‌های بویایی حمله کرده و آن‌ها را از بین می‌برد؟

براساس گزارش وال استریت ژونال، دانشمندان در حال تلاش برای یافتن دلیل تغییر احساس بویایی و چشایی توسط ویروس کرونا هستند. در ماه ژوئن نتایج یک مطالعه نشان داد که تقریبا هفت درصد از ۴۰۰۰ بیمار کووید ۱۹ در طول بیماری حس بویایی خود را از دست می‌دهند. از میان این بیماران تعداد زیادی اغلب ظرف چند هفته حس بویایی خود را به دست می آورند، اما تعداد کمی از آن‌ها حس بویایی خود را برای مدت طولانی‌تری از دست می‌دهند.

در مواردی نیز ممکن است بویایی افراد هیچ‌گاه به‌طور کامل به حالت عادی برنگردد و برخی از بوها و طعم‌های آشنا برای این افراد غیرعادی باشد. باتوجه‌به گزارش وال استریت ژونال این شرایط تحت عنوان «پاروزمیا» (parosmia) یا تحریف احساس بویایی شناخته می‌شود.

براساس نتایج این مطالعه مشخص شد که در موارد شدید پاروزمیا، افراد ممکن است بوی سیب زمینی سرخ کرده را مانند بوی گوشت گندیده، شکلات را مانند بوی مواد شیمیایی و بوی قهوه را مثل بوی گوشت مرغ فاسد احساس کنند.

دانشمندان گمان می‌کنند که پردازش سیگنال‌های بویایی در داخل پیاز بویایی واقع در سقف حفره بینی در این حالت دچار اختلال می‌شوند. درحالی‌که برخی از محققان بر این باور هستند که نورون‌های بویایی توسط ویروس کرونا مورد حمله قرار نمی‌گیرند، ممکن است ویروس به سلول‌های پشتیبان در داخل حفره بینی آسیب برساند، این سلول‌ها به عصب‌های بویایی اجازه می‌دهند بو را تشخیص دهند.

مقاله‌های مرتبط:

ساندیپ داتا، متخصص مغز و اعصاب هاروارد، در پاسخ به این سؤال مهم که آیا ویروس کرونا به‌طور مستقیم به سلول‌های عصبی حمله می‌کند و آن‌ها را می‌کشد؟ به وال استریت ژورنال گفت:

گسترش علائم پاروزمیا در مبتلایان به بیماری کرونا بیانگر این واقعیت است که در بعضی از بیماران، سلول‌های عصبی قطعاً از بین رفته و می‌میرند و ایده اصلی این است که این سلول‌های عصبی ازطریق مکانیسم غیرمستقیم از بین می‌روند.

حتی اگر بخش کوچکی از حدود ۳۵۰ نوع گیرنده بویایی آسیب ببیند، مغز انسان می‌تواند بوها یا طعم‌های مختلف را متفاوت از حالت طبیعی تفسیر کند. از این رو در مورد از دست رفتن حس بویایی در مبتلایان به بیماری کرونا سوالات زیادی هنوز بدون پاسخ مشخص باقی مانده است. برخی از کارشناسان معتقدند که تغییر حس بویایی می‌تواند تنها نشانه کوچکی از آسیب‌های بزرگ عصبی باشد که این بیماری ممکن است ایجاد کند.

جاستین ترنر، مدیر مرکز پزشکی بویایی و چشایی دانشگاه وندربیلت می‌گوید: «از یک جهت از دست دادن بویایی و داشتن پاروزمیا به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ یا هرگونه عفونت ویروسی دستگاه تنفس فوقانی می‌تواند مورد مثبتی قلمداد شود، زیرا در این حالت پس از بهبودی بدن فرد و بازگشت به حالت طبیعی، بافت بویایی جدیدی بازسازی می‌شود.»




پیشنهاد میشه بخونید : برای مشاهده جزئیات کامل این خبر «پس از ابتلا به کووید ۱۹ ممکن است بوی غذاها برای شما نامطبوع شود»اینجا را کلیک کنید. شفاف سازی:خبر فوق در سایت منبع درج شده و صرفا در این سایت بازنشر شده است .چنانچه به خبر فوق اعتراض دارید جهت حذف آن «اینجا» را کلیک کنید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

جستجو های اخبار روز

اخبار برگزیده

هم اکنون میخوانند ..