تبلیغات ویژه

» خرید ممبر تلگرام »طراحی سایت و سئو »خرید فالوور و لایک »ادمین حرفه ای اینستاگرام »پکیج آموزش ارزهای دیجیتال »تبلیغات در اینستاگرام »خرید پیج اینستاگرام

مطالب مهم




بررسی میت بوک ایکس پرو 2019 هواوی

میت‌بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ هواوی، نه یک محصول کاملا جدید، بلکه لپ‌تاپی با قطعات سال ۲۰۱۹ در کالبدی آشنا است.

«به سری که درد نمی‌کند، نباید دستمال بست»؛ این ضرب‌المثل عامیانه علاوه‌بر کوچه‌وبازار، در شرکت‌هایی با درآمد میلیارد دلاری مانند هواوی نیز کاربرد دارد. چینی‌ها دو سال پیش در کنگره‌ی جهانی موبایل از میت‌بوک ایکس پرو پرده برداشتند؛ اولترابوک خوش‌ساختی که با بدنه‌ی یکپارچه‌ی آلومینیومی و نسبت نمایشگر به بدنه‌ی ۹۱ درصدی خود رقبا‌ را به‌چالش کشید و توجه بسیاری از کارشناسان را به خود جلب کرد. طراحی کم‌نقص MateBook X Pro هواوی را بر آن داشت تا در نسل دوم، به ارتقاء سخت‌افزاری اولترابوک جذابش بسنده کند.

مشخصات / تبلت میت‌بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ میت‌بوک ایکس پرو ۲۰۱۸ نمایشگر ۱۳.۹ اینچی با پنل LCD LTPS لمسی
رزولوشن ۲۰۰۰ × ۳۰۰۰ پیکسل، نسبت نمایشگر به بدنه ۹۱ درصد سیستم‌عامل ویندوز ۱۰ هوم ویندوز ۱۰ هوم پردازنده اینتل Core i5 - 8265U
اینتل Core i7 - 8565U اینتل Core i5 - 8250U
اینتل Core i7 - 8550U فضای ذخیره‌سازی ۲۵۶ / ۵۱۲ گیگابایت یا یک ترابایت SSD
از نوع NVMe PCIe ۲۵۶ / ۵۱۲ گیگابایت SSD
از نوع NVMe PCIe حافظه‌ی رم ۸ یا ۱۶ گیگابایت LPDDR3 با فرکانس ۲۱۳۳ مگاهرتز گرافیک انویدیا MX250 با ۲ گیگابایت حافظه‌ی GDDR5
اینتل UHD Graphics 620 انویدیا MX150 با ۲ گیگابایت حافظه‌ی GDDR5
اینتل UHD Graphics 620 دوربین جلو وب‌کم یک مگاپیکسلی، پنهان در دل کیبورد اسپیکر اسپیکر چهارگانه به‌همراه Dolby Atmos پورت‌ها یک پورت USB Type-C، یک پورت تاندربولت ۳، یک پورت USB 3.0 نسل یک، جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون شبکه IEEE 802.11a/b/g/n/ac, 2.4 GHz 300 Mbps, 5 GHz 1733 Mbps, 2 x 2 MIMO
Bluetooth 5.0 IEEE 802.11a/b/g/n/ac, 2.4 / 5 GHz 2 x 2 MIMO
Bluetooth 4.1 وزن ۱/۳۳ کیلوگرم ابعاد (میلی‌متر) ۱۴/۶ × ۲۱۷ × ۳۰۴ میلی‌متر

نسل دوم میت‌بوک ایکس پرو بیش از هرچیز به‌نسخه‌ای تکامل‌یافته می‌ماند که تنها تفاوت آن با نسل گذشته به بهره‌گیری از سخت‌افزار قدرتمندتر بازمی‌گردد. لپ‌تاپ هواوی در بطن کالبد آشنایش، پردازنده‌ی نسل هشتمی ویسکی‌لیک و پردازنده‌ی گرافیکی MX250 انویدیا را دارد. حال باید دید که آیا بنابر گفته‌ی هواوی، لپ‌تاپ جدیدش می‌تواند با چنین سخت‌افزاری «سطحی جدید از عملکرد حرفه‌ای» را در اختیار کاربر قرار دهد یا خیر. با بررسی MateBook X Pro 2019 همراه زومیت باشید.

طراحی

شاید بدیهی‌ترین و ابتدایی‌ترین معیار بسیاری برای انتخاب لپ‌تاپ ایده‌آل در کنار مشخصات فنی، سبکی آن باشد؛ اما در کنار این ویژگی‌، معیارهای دیگری نظیر جنس بدنه، کیفیت ساخت و حاشیه‌های اطراف نمایشگر نیز در بد‌ل‌شدن یک لپ‌تاپ به گزینه‌ی مطلوب حائز اهمیت هستند. کمتر لپ‌تاپی را می‌توان یافت که تمام ویژگی‌های یادشده را در کنار هم داشته باشد؛ به‌عنوان مثال ال‌جی گرم وزن بسیار پایینی دارد، در حالی که جنس بدنه و کیفیت ساخت آن در ردیف مدل‌های بالارده‌ی دیگر نیست یا لپ‌تاپ خوش‌ساخت مک‌بوک پرو حاشیه‌های باریکی همچون سری XPS‌ دل ندارد؛ اما میت‌بوک ایکس پرو یکی از معدود لپ‌تا‌پ‌هایی است که تقریبا در تمام معیارهای یادشده، نمره‌ی خوبی می‌گیرد.

میت بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ / MateBook X Pro 2019

اگر هر دو نسل میت‌بوک ایکس پرو را کنار هم قرار دهیم، احتمالا کمتر کسی می‌تواند آن‌ها را از هم تشخیص دهد. بدنه‌ی فلزی یکپارچه‌ای با لبه‌های تراش‌خورده، ضخامت فوق‌العاده‌‌ی ۱۴.۶ میلی‌متری و کیفیت ساخت بسیار بالا، از جمله‌ی مهم‌ترین برداشت‌هایی هستند که می‌توان در نگاه نخست از MateBook X Pro داشت. لپ‌تاپ هواوی از حیث کیفیت ساخت و طراحی، بسیار چشم‌نواز است و به‌لطف وزن ۱.۳۳ کیلوگرمی‌اش، قابلیت حمل بسیار خوبی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

میت‌بوک ایکس پرو؛ نمایشگر بدون‌حاشیه، بدنه‌ی یکپارچه‌ی آلومینیومی و خوش‌ساخت

تنها تفاوت ظاهری میت‌بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ با نسل نخست به حذف لوگوی آینه‌ای هواوی از پشت نمایشگر بازمی‌گردد؛ چینی‌ها در نسل دوم به حکاکی واژه‌ی HUAWEI رو درِ لپ‌تاپ بسنده کرده‌اند. بخش زیرین لپ‌تاپ توسط چهار پایه‌ی لاستیکی گرد از روی سطح جدا می‌شود. به‌نظر می‌رسد مهندسان هواوی توزیع جرم و مکانیزم لولای میت‌بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ را نیز بهبود داده‌اند؛ چرا که اکنون به‌سادگی می‌توان درِ لپ‌تاپ را با یک دست باز کرد.

میت بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ / MateBook X Pro 2019

با باز کردن درِ لپ‌تاپ، بیش از هر المان دیگری، نمایشگر وسیع میت‌بوک ایکس پرو خودنمایی می‌کند که از هر چهار ضلع به حاشیه‌های بسیاری باریکی محدود شده به ادعای هواوی ۹۱ درصد از پنل را مقابل کاربر را به خود اختصاص داده است و حس غوطه‌وری در محتوا را به‌بهترین حالت ممکن در ذهن او ایجاد می‌کند. هواوی در دوره‌ای نمایشگر تمام‌صفحه و بدون حاشیه را برای نخستین‌بار به لپ‌تاپ‌هایش اضافه کرد که اغلب لپ‌تاپ‌های مدرن با نمایشگر بدون حاشیه، نظیر سری XPS دل، اسپکتر اچ‌پی یا یوگا ۹۲۰، برای جا دادن وب‌کم، حاشیه‌ی نسبتا ضخیمی را در لبه‌ی پایین نمایشگر داشتند؛ البته اکنون در کنار میت‌بوک ایکس پرو چند محصول دیگر نیز با نمایشگر تمام‌صفحه در بازار موجود هستند. 

میت بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ / MateBook X Pro 2019

چینی‌ها به‌جای قرار دادن وب‌کم در حاشیه‌ی پایین نمایشگر، راهکاری خلاقانه برای آن اندیشیده‌اند، بدین ترتیب که وب‌کم زیر کلیدی بین F6 و F7 قرار گرفته است و با فشردن آن، دوربین یک مگاپیکسلی دستگاه ظاهر می‌شود؛ البته این مکانیزم قابلیت اجرا یا بستن نرم‌افزار دوربین را ندارد. با وجود خلاقانه‌بودن مکانیزم وب‌کم؛ اما متاسفانه خروجی کار چندان بهینه نیست، زیر کاربر باید بین نگاه به دوربین یا نگاه به فردی که با او مکالمه می‌کند، تنها یکی را برگزیند، ضمن اینکه زاویه‌ی دوربین در مسیر بینی کاربر است و این موضوع خوشایند نیست. وب‌کم میت‌بوک ایکس پرو توانایی ضبط فیلم‌های HD را دارد و کیفیت تصاویر آن، قابل قبول ارزیابی می‌شود.

لبه‌ی سمت چپ لپ‌تاپ پریمیوم چینی‌ها، از جک ۳/۵ میلی‌متری هدفون و دو پورت USB Type-C میزبانی می‌کند که متاسفانه تنها یکی از آن‌ها با تاندربولت ۳ سازگاری دارد و از آن‌ می‌توان برای اتصال کارت‌های گرافیک و حافظه‌ی اکسترنال پرسرعت استفاده کرد. هواوی با اتخاذ تصمیمی صحیح، برخلاف مدل سال گذشته، یک پورت USB 3.0 Type-A نیز در نظر گرفته است؛ اما خبری از درگاه کارت حافظه نیست. میت‌بوک ایکس پرو از درگاه جداگانه‌ای برای شارژ استفاده نمی‌کند و می‌توان یکی از دو پورت USB Type-C را برای شارژ آن برگزید.

میت بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ / MateBook X Pro 2019 میت بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ / MateBook X Pro 2019 میت بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ / MateBook X Pro 2019 میت بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ / MateBook X Pro 2019

MateBook X Pro به‌لطف نمایشگر بی‌حاشیه و طراحی جمع‌وجور خود، ابعاد و وزنی مشابه مک‌بوک پرو ۱۳ اینچی دارد؛ اما نمایشگر آن ۰.۶ اینچ بزرگ‌تر است و این موضوع، عملکرد قابل ستایش مهندسان هواوی در طراحی لپ‌تاپ یادشده را نشان می‌دهد. لولای لپ‌تاپ هواوی استحکام مناسبی دارد و تا حد زیادی از لرزش نمایشگر جلوگیری می‌کند، با وجود باریکی لپ‌تاپ، طراحی آن ساختار مستحکمی دارد؛ به‌طوری که فشردن شدید کلیدها نیز باعث فرو رفتن سطح لپ‌تاپ نمی‌شود؛ در حالتی که محصولی مانند سرفیس لپ‌تاپ چنین نیست.

کیبورد و ترک‌پد

با گشودن درِ لپ‌تاپ، به شباهت‌ بین میت‌بوک ایکس پرو و مک‌بوک پرو، پی‌ می‌بریم؛ نوع چینش کلیدها، ابعاد و موقعیت قرارگیری ترک‌پد و دریچه‌های اسپیکر قرار گرفته در دو طرف کیبورد، المان‌هایی هستند که ما را به یاد مک‌بوک پرو ۱۳ اینچی اپل می‌اندازند؛ البته به‌ هیچ‌وجه الهام‌گرفتن هواوی از اپل را در این قسمت ناپسند نمی‌دانیم، چرا که مک‌بوک پرو از نظر چینش کلیدها و ابعاد ترک‌پد یکی از بهترین‌های بازار به‌شمار می‌آید.

صرف‌نظر از قرارگیری وب‌کم بین کلیدهای عملکردی F6 و F7 که ممکن است گاهی موجب فشردن اشتباه کلیدها شود، هواوی هیچ تصمیم عجیب و نامأنوسی را در خصوص ترکیب کلیدها اتخاذ نکرده است و تمام کلیدها به‌صورت استاندارد و در فاصله‌ی مناسبی از یکدیگر قرار گرفته‌اند، ما نگارش بررسی میت‌بوک ایکس پرو را روی همین لپ‌تاپ انجام دادیم و به‌سرعت به قالب کیبورد عادت کردیم. کیبورد MateBook X Pro از نور پس‌زمینه بهره می‌برد و براساس ادعای هواوی در برابر پاشش مایعات نیز مقاوم است.

میت بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ / MateBook X Pro 2019 میت بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ / MateBook X Pro 2019

عمق ۱/۱ میلی‌متری کلیدهای کیبورد جزیره‌ای میت‌بوک ایکس پرو عمق چندان مطلوب به‌نظر نمی‌رسد؛ اما بسیار بیشتر از عمق ۰/۷ میلی‌متری مکانیزم باترفلای مک‌بوک پرو است. نوع پاسخ کلیدها به فشرده‌شدن نیز کمی نرم ارزیابی می‌شود و به‌سفتی مکانیزم پروانه‌ای اپل نیست. نرمی مکانیزم کلیدها تا حد زیادی از صدای ناشی از تایپ‌کردن می‌کاهد.

میت‌بوک ایکس پرو از قابلیت تشخیص چهره‌ی ویندوز بی‌بهره است؛ اما به‌لطف حسگر اثر انگشتی که با کلید پاور این لپ‌تاپ یکپارچه شده، می‌توان با سهولت بیشتری به محیط سیستم‌عامل وارد شد. براساس بررسی‌های ما، حسگر اثر انگشت MateBook X Pro عملکرد بسیار سریعی دارد؛ به‌طوری که در حالت اسلیپ می‌توان با لمس حسگر ظرف یک ثانیه وارد سیستم شد و هنگامی که دستگاه خاموش است، حین فشردن کلید پاور، همزمان اثر انگشت کاربر نیز شناسایی می‌شود و بدین ترتیب می‌توان به‌صورت مستقیم وارد محیط کاربری ویندوز شد.

میت بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ / MateBook X Pro 2019

تجربه‌ی تایپ لذت‌بخش و ترک‌پد وسیع

ترک‌پد ۷۸ × ۱۲۰ میلی‌متری میت‌بوک ایکس پرو از اغلب لپ‌تاپ‌های ویندوزی بزرگ‌تر است و می‌توان آن را با ترک‌پد مک‌بوک پرو ۱۳ اینچی مقایسه کرد. پوشش شیشه‌ای ترک‌پد به حرکت نرم انگشت کاربر کمک بسیاری می‌کند و بازخورد کلیک‌ها نیز در آن مطلوب به‌نظر می‌رسد. تاچ‌پد لپ‌تاپ خوش‌ساخت هواوی از درایورهای پرسیژن مایکروسافت بهره می‌برد و از تمام ژست‌های دو و سه‌انگشتی ویندوز ۱۰ پشتیبانی می‌کند.

در بررسی نسخه‌ی نخست میت‌بوک ایکس پرو شاهد باگ‌های متعدد ترک‌پد و عملکرد ناپایدار آن بودیم؛ اما به‌نظر می‌رسد که مهندسان هواوی نقص‌های نسل گذشته را در میت‌بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ مرتفع ساخته‌اند. ترک‌پد میت‌بوک ایکس پرو چه از حیث رهگیری حرکت انگشت کاربر چه اجرای ژست‌های حرکتی در ردیف بهترین‌های دنیای ویندوز قرار می‌گیرد.

اندکی پایین‌تر از کیبورد، کنار برچسب Intel، برچسب دیگری با واژه‌ی NFC مشاهده می‌شود که یکی دیگر از وجوه تمایز میت‌بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ با نسل گذشته به‌حساب می‌آید. به‌موجب تگ NFC موجود زیر این برچسب و با همراهی قابلیت نرم‌افزاری Huawei Share 3.0 کاربر در صورت داشتن گوشی هوشمند هواوی می‌تواند با تماس گوشی به برچسب یادشده، دو دستگاه را با یکدیگر جفت کرده و محتوایی همچون عکس یا ویدئو را بین آن‌ها مبادله کند. 

نمایشگر و اسپیکر

وقتی از نمایشگر در یک لپ‌تاپ پرمیوم و گران‌قیمت صحبت می‌کنیم، انتظارات بسیار بالا خواهد بود و اشتباه شرکت‌ها در این بخش به شکست محصولشان خواهد انجامید. نمایشگر نسل اول میت‌بوک ایکس را چه از نظر روشنایی و چه از نظر ارائه‌ی رنگ‌ها ستایس کردیم اما آیا در نسل جدید نیز این موفقیت تکرار شده است؟ ابعاد، رزولوشن، نسبت تصویر تفاوتی با گذشته نکرده‌اند و همچنان با یک پنل IPS از نوع LTPS با قطر ۱۳.۹ اینچ بهره می‌برد.

میت بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ / MateBook X Pro 2019

در مورد نسبت تصویر ۳:۲، ویژگی‌ها و ضعف‌های آن بارها صحبت شده است؛ این نمایشگرها مساحت بیشتری نسبت به نمونه‌های با قطر یکسان از نوع ۱۶:۹ دارند و گزینه‌ای مناسب برای نمایش محتوای وب، ویرایش اسناد یا برنامه‌نویسی محسوب می‌شوند؛ اما برای مثال حاشیه‌های بیشتری در نمایش فیلم‌ها مشاهده خواهید کرد. برای درک بهتر تفاوت این دو نمایشگر توصیه‌ می‌کنیم بخش نمایشگر «بررسی میت‌بوک ایکس پرو» را مطالعه کنید. رزولوشن ۲۰۰۰ × ۳۰۰۰ پیکسل پنل لمسی میت‌بوک ایکس پرو با تراکم ۲۶۰ پیکسل‌براینچ تصاویر شارپی ارائه می‌کند؛ به‌طوری‌که مطالعه‌ی متون و تماشای محتوای ویدئویی و تصاویر را به تجربه‌ای لذت‌بخش بدل می‌سازد.

همچون گذشته ما روشنایی را در چهار منطقه‌ی مختلف نمایشگر لپ‌تاپ بررسی کردیم؛ بدین ترتیب که از گوشه‌ی بالا، سمت راست پنل، حداکثر روشنایی به‌‌صورت پادساعتگرد ۳۵۸، ۳۴۷، ۴۷۵ و ۴۶۷ نیت به‌دست آمد. در بحث روشنایی رنگ مشکی نیز به ترتیب ۳.۹، ۴، ۴.۳ و ۴.۳ نیت در این چهار ناحیه اندازه‌گیری شد. در هر دو آزمایش میت‌بوک ایکس پرو جدید اندکی بهبود نسبت به نسل گذشته را تجربه می‌کند اما هنوز روشنایی رنگ مشکی بالاتر از رقبا است و همین مساله به کنتراست میانگین پایین‌تر از انتظار ۱۱۲ منجر می‌شود.

لپ‌تاپ / تست تصویر سفید تصویر مشکی نسبت کنتراست AdobeRGB sRGB DCI-P3 حداکثر روشنایی حداقل روشنایی میانگین روشنایی Native پوشش میانگین خطا پوشش میانگین خطا پوشش میانگین خطا MateBook X Pro 2019 ۴۷۵ نیت ۵.۳ نیت ۴.۱ نیت ۱۱۲ ۷۳.۳ درصد ۴.۳ ۹۹.۱ درصد ۱.۷ ۷۵ درصد ۳.۵ Surface Pro 7 ۳۹۴ نیت ۰.۸ نیت ۰.۶ نیت ۶۲۵ ۷۲.۵ درصد ۴.۰ ۹۶ درصد ۱.۶ -- -- Surface Laptop 2 ۳۴۵ نیت ۱.۸ نیت ۳.۹ نیت ۸۸ ۷۲ درصد ۳.۹ ۹۶.۷ درصد ۱.۵ -- -- Surface Pro 6 ۴۴۰ نیت ۴.۳ نیت ۰.۶ نیت ۷۳۳ ۶۶.۳ درصد -- ۸۹.۵ درصد ۱.۳ -- -- MacBook Pro 13 2018 ۴۴۰ نیت ۰.۰۰ نیت ۰.۵ نیت ۸۸۸ ۷۷.۳ درصد ۲.۸ ۱۰۰ درصد ۰.۴ ۹۹ درصد ۱.۴ MateBook X Pro ۴۵۳ نیت ۵.۰۹ نیت ۴.۰۹ نیت ۱۰۸.۳۷ ۷۳.۵ درصد ۳.۷ ۹۸.۴ درصد ۱.۱ ۷۳.۸ درصد ۲.۹ MacBook Pro 13 2017 ۵۰۷ نیت ۳.۳۱ نیت -- ۶۰۸.۶۴ -- -- -- -- -- -- Surface Laptop ۳۸۷ نیت ۱.۷۱ نیت -- ۸۶.۹۶ -- -- -- -- -- -- * تمامی اعداد ذکرشده در جدول بالا در آزمایشگاه زومیت حاصل شده است.

برخلاف میت‌بوک ایکس نسل اول که در زومیت بررسی شد و از پنل ساخت TIANAM در آن استفاده شده بود، پنل نسخه‌ی ۲۰۱۹ مورد بررسی ما ساخت ژاپن دیسپلی (LPM139M422A) بود. از نظر زاویه‌ی دید ساخته‌ی چینی‌ها سربلند است اما هنوز بازتاب نور از نمایشگر استفاده‌ی از لپ‌تاپ در فضای بیرونی را چالش‌برانگیز می‌کند. حداقل روشنایی ۵.۳ نیتی نمایشگر میت‌بوک ایکس پرو نیز بالاتر از بسیاری از رقبای مستقیم خود است و نمی‌توان آن را بهترین گزینه‌ی پرمیوم برای استفاده در فضاهای تاریک دانست. در بحث مولفه‌های مرتبط با روشنایی لپ‌تاپ‌ جدید چینی‌ها تفاوت فاحشی با گذشته نکرده است و تنها بهبودی جزئی را شاهد هستیم.

میت بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ / MateBook X Pro 2019

برخلاف موبایل‌ها، خبری از تنظیمات فضای رنگی در لپ‌تاپ‌های مرسوم نیست و کالیبره کردن عموما به خود کاربر واگذار می‌شود. طبق انتظار نمایشگر میت‌بوک ایکس پرو جدید نیز منطبق بر فضای رنگی sRGB است و پوشش ۹۹.۱ درصدی نیز گواه آن است؛ میت‌بوک ایکس پرو به ترتیب ۷۵ و ۷۳.۳ درصد از DCI-P3 و AdobeRGB را پوشش می‌دهد. در تست دمای رنگ نیز که با معیار D65 انجام شد میانگین CCT را ۷۲۸۴ به دست آوردیم؛ البته کمی سرد بودن رنگ سفید با چشم نیز قابل تشخیص است اما نمی‌توان آن را یک نکته منفی بزرگ قلمداد کرد.

در بحث دقت رنگ بر خلاف روشنایی که با اندکی بهبود نسبت به نسل گذشته همراه بود، شاهد افتی اندک هستیم. میانگین خطای نمایش رنگ ۱.۷ برای sRGB عملکرد بسیار خوبی را نوید می‌دهد اما قطعا بهترین در این رده‌ی قیمتی محسوب نمی‌شود. خطای میانگین در دیگر فضاهای رنگی را در جدول بالا می‌توانید مشاهده کنید.

پوشش فضای رنگی sRGB - میت‌بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ پوشش فضای رنگی AdobeRGB - میت‌بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ خطای رنگ در فضای رنگی sRGB - میت‌بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ خطای رنگ در فضای رنگی AdobeRGB - میت‌بوک ایکس پرو ۲۰۱۹

هواوی از مجموعه‌ی چهار اسپیکر، شامل دو ووفر برای صداهای بم و دو توییتر برای صداهای زیر استفاده می‌کند که در دو طرف کیبورد و بخش زیرین لپ‌تاپ قرار گرفته‌اند، حجم صدای خروجی از این اسپیکرها مطلوب است و در اغلب سناریوها، صدایی شفاف و رسا تولید می‌کنند؛ اما گاهی در وضعیت پخش موسیقی، در شرایطی که حجم صدا در بالاترین حد خود قرار دارد، نویز حاصل از لرزش بدنه‌ی لپ‌تاپ، به تجربه‌ی شنیداری کاربر لطمه وارد می‌کند. طبق اعلام هواوی، آرایه‌ای از ۴ میکروفون نیز وظیفه‌ی دریافت صدای کاربر را برعهده دارد که حساسیت آن تا فاصله‌ی ۴ متری است.

میت‌بوک ایکس پرو از سیستم صوتی Dolby Atmos نیز بهره می‌برد که در قالب اپلیکیشنی مجزا داخل سیستم‌عامل در دسترس کاربر قرار دارد و با استفاده از آن می‌توان به تغییراتی در اکولایزر ۱۰ خطی صدا پرداخت یا یکی از پنج حالت پیش‌فرض Dynamic، فیلم، موسیقی، بازی و مکالمه را انتخاب کرد. با غیرفعال‌سازی دالبی اتموس، حجم صدا به‌میزان چشمگیری کاهش پیدا می‌کند.

بازده و عملکرد

لپ‌تاپی که پسوند «پرو» را یدک می‌کشد و در دسته‌ی اولترابوک‌های گران‌قیمت قرار می‌گیرد، انتظار داریم که تجربه‌ی لذت‌بخشی از کاربری روزمره را ارائه دهد و به‌نوعی سرآمدِ دنیای اولترابوک‌ها باشد. در برهه‌ای که هواوی نسخه‌ی ۲۰۱۹ میت‌بوک ایکس پرو را توسعه می‌داد، اینتل پردازنده‌های ۲۸ واتی کافی‌لیک و ۱۵ واتی ویسکی‌لیک روانه‌ی بازار کرده بود. چینی‌ها به‌جای استفاده از مدل‌های قدرتمندترِ کافی‌لیک، اولترابوک جدیدشان را با یکی از دو پردازنده‌ی Core i5-8265U یا Core i7-8565U از خانواده‌ی ویسکی‌لیک روانه‌ی بازار می‌کنند. مشخصات فنی دو پردازنده‌ی یادشده در جدول زیر آمده است:

مشخصات فنی پردازنده‌ی میت‌بوک ایکس پرو پارامترها / مدل‌ها میت‌بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ میت‌بوک ایکس پرو ۲۰۱۸ نام پردازنده Intel Core i5-8265U Intel Core i7-8565U Intel Core i5-8250U Intel Core i7-8550U معماری نسل هشتم، ویسکی‎لیک نسل هشتم، کیبی‌لیک ریفرش لیتوگرافی ۱۴ نانومتر ۱۴ نانومتر تعداد هسته ۴ هسته، ۸ ترد ۴ هسته، ۸ ترد ۴ هسته، ۸ ترد فرکانس ۱/۶۰ گیگاهرتز پایه
۳/۹۰ گیگاهرتز بیشینه ۱/۸۰ گیگاهرتز پایه
۴/۶۰ گیگاهرتز بیشینه
۱/۶۰ گیگاهرتز پایه
۳/۴۰ گیگاهرتز بیشینه ۱/۸۰ گیگاهرتز پایه
۴/۰۰ گیگاهرتز بیشینه حافظه‌ی کش ۶ مگابایت ۸ مگابایت ۶ مگابایت ۸ مگابایت سرعت باس ۴ گیگاترنسفربرثانیه ۴ گیگاترنسفربرثانیه گرافیک یکپارچه Intel UHD Graphics 620
۳۰۰ مگاهرتز پایه، ۱/۱۰ گیگاهرتز بیشینه Intel UHD Graphics 620
۳۰۰ مگاهرتز پایه، ۱/۱۵ گیگاهرتز بیشینه
Intel UHD Graphics 620
۳۰۰ مگاهرتز پایه، ۱/۱۰ گیگاهرتز بیشینه Intel UHD Graphics 620
۳۰۰ مگاهرتز پایه، ۱/۱۵ گیگاهرتز بیشینه eDRAM -- -- -- -- توان طراحی گرمایی ۱۵ وات، قابل افزایش به ۲۵ یا کاهش به ۱۰ وات ۱۵ وات، قابل افزایش به ۲۵ یا کاهش به ۱۰ وات پشتیبانی از حافظه ۶۴ گیگابایت
DDR4-2400, LPDDR3-2133 ۳۲ گیگابایت
DDR4-2400, LPDDR3-2133 مشخصات فنی پردازنده‌ی گرافیکی مجزای میت‌بوک ایکس پرو پارامتر / مدل میت‌بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ میت‌بوک ایکس پرو ۲۰۱۸ لیتوگرافی ۱۴ نانومتر ۱۴ نانومتر معماری پاسکال پاسکال تعداد هسته‌های Cuda ۳۸۴ ۳۸۴ فرکانس GPU ۱۵۱۹ مگاهرتز ۹۳۷ مگاهرتز حافظه ۲ گیگابایت GDDR5 ۲ گیگابایت GDDR5 پهنای رابط حافظه ۶۴ بیت ۶۴ بیت پهنای حافظه ؟ ۴۰/۱ گیگابایت‌برثانیه توان طراحی گرمایی ۱۰ وات ۱۰ وات

خانواده‌ی ویسکی‌لیک، جایگزینی بر پردازنده‌های نسل هشتمی کیبی‌لیک‌ریفرش به‌کاررفته در نخستین نسل میت‌بوک ایکس پرو به‌حساب می‌آید. این پردازنده‌های ۱۵ واتی از لحاظ تعداد هسته‌ها یا میزان حافظه‌ی کش تفاوتی با کیبی‌لیک‌ریفرش ندارند؛ اما فرکانس بیشینه‌ی آن‌ها در مدل‌های Core i5 و Core i7 به‌ترتیب ۵۰۰ و ۶۰۰ مگاهرتز افزایش یافته است؛ تغییری که براساس ادعای اینتل به بهبود ۵۸ درصدی عملکرد چندتردی نسبت به پردازنده‌های کیبی‌لیک‌ریفرش می‌انجامد.

پردازنده‌ی چهار هسته‌ای Core i7 - 8565U از حیث ریزمعماری تفاوتی با خانواده‌ی اسکای‌لیک و کیبی‌لیک ندارد؛ اما براساس لیتوگرافی بهبودیافته‌ی ++14nm اینتل (در مقایسه با +14nm به‌کاررفته در پردازنده‌های کیبی‌لیک ریفرش) تولید می‌شود. اینتل فرکانس پایه‌ی ۱/۸ گیگاهرتزی و فرکانس توربوی ۴/۶ گیگاهرتزی را برای این پردازنده پیش‌بینی می‌کند که فرکانس دوم، براساس آنچه از پردازنده‌‌های ۱۵ واتی و بدنه‌ی نحیف اولترابوک‌ها سراغ داریم، تنها در ثانیه‌های نخست پردازش در دسترس خواهد بود.

میت بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ / MateBook X Pro 2019

برخلاف پردازنده‌های کافی‌لیک که از واحد پردازش گرافیکی قدرتمند سری Iris Pro‌ استفاده می‌کنند، پردازنده‌‌ی Core i7 - 8565U از سری ویسکی‌لیک برای پردازش‌های گرافیکی به واحد Intel UHD Graphics 620 با فرکانس پایه‌ی ۳۰۰ مگاهرتز و فرکانس بیشینه‌ی ۱/۱۵ گیگاهرتزی اتکا دارد که چندان توانمند نیست. بدین ترتیب، هواوی میت‌بوک ایکس پرو را به پردازنده‌ی گرافیکی مجزای MX250 انویدیا مجهز کرده است.

انویدیا مانند گذشته پردازنده‌ی پایین‌رده‌ی MX250 را در دو نسخه‌ی ۱۰ یا ۲۵ واتی به‌ترتیب با کد 1D52 و 1D13 در اختیار تولیدکنندگان می‌گذارد و چینی‌ها نیز مانند نسل نخست میت‌بوک ایکس پرو، در مدل ۲۰۱۹ نیز پردازنده‌ی گرافیکی ضعیف‌تر را برای بهینه‌سازی هرچه بهتر مصرف انرژی برگزیده‌‌اند. از سوی دیگر، حافظه‌ی ویدئویی نیز به‌جای ماژول ۴ گیگابایتی، به حافظه‌ی ۲ گیگابایتی ساخت شرکت Macron محدود شده است.

جدول بنچمارک‌های لپ‌تاپ لپ‌تاپ / بنچمارک GFXBench 3DMarkBasic
 GeekBench 4 GeekBench OpenCL PCMark8 PCMark 10 CineBench Aztec Ruins
High Tier - Offscreen Sky Diver Fire Strike Cloud Gate Multi Single dGPU GPU Creative Work Home CPU OpenGL Huawei MateBook X Pro 2019 ۱۴۹۷.۵۱ فریم
DirectX 12 ۸۱۳۱ ۲۶۱۵ ۱۰۳۴۷ ۱۶۸۳۲ ۵۳۴۳ ۴۳۷۵۲ ۳۷۹۷۵ ۳۶۳۳ ۴۳۹۶ ۳۲۲۸ ۴۰۰۲ ۵۹۲ ۹۸.۶۲ Surface Pro 7 ۹۱۶.۹۲ فریم
DirectX 12 ۶۲۱۵ ۱۹۰۴ ۱۰۸۳۷ ۱۷۴۹۷ ۵۲۶۰ -- ۳۰۲۰۴ ۳۵۳۳ ۴۳۴۵ ۳۰۳۹ ۳۶۸۸ ۷۲۲ ۵۹.۲۴ Surface Laptop 2 ۷۲۰.۶۹ فریم
DirectX 12 ۴۳۰۱ ۱۰۳۴ ۸۳۰۹ ۱۲۷۸۴ ۴۲۱۰ -- ۳۵۱۶۱ ۳۲۹۱ ۴۲۰۴ ۳۱۵۳ ۳۲۶۶ ۵۳۶ ۴۷.۴۵ Surface Laptop -- ۳۶۴۶ ۷۳۶ ۵۷۳۳ ۷۴۳۴ ۳۷۶۰ -- ۱۸۰۰۴ ۴۲۴۶ ۴۱۱۷۴ ۳۳۳۸ -- ۳۲۶ ۳۹.۸۱ Surface Pro 6 ۷۲۱.۶۸ فریم
DirectX 12 ۴۴۶۲ ۱۱۲۰ ۸۴۸۶ ۱۳۷۲۵ ۴۲۰۱ -- ۳۶۰۸۴ ۳۲۶۹ ۴۰۹۶ ۳۰۶۸ ۳۴۹۵ ۶۰۳ ۵۲.۰۱ Surface Pro 2017 -- -- ۷۷۹ ۳۶۴۸ ۹۳۱۵ ۴۵۷۴ -- ۲۹۵۲۷ -- -- -- -- -- -- MacBook Pro 13 (2018) Windows 10 ۱۳۹۷.۶۱ فریم
DirectX 12 ۷۲۷۸ ۱۹۳۴ ۱۱۹۹۸ ۱۶۵۵۳ ۴۶۳۶ -- ۵۵۸۹۳ ۵۲۳۹ ۴۴۲۰ ۳۷۶۲ ۳۳۷۱ ۶۹۲ ۷۸.۹۷ MacBook Pro 13 (2018) macOS ۱۴۱۶.۹۳ فریم
Metal -- -- -- ۱۷۳۸۰ ۴۷۱۹ -- ۵۲۷۲۹ -- -- -- -- ۷۰۱ ۳۵.۸۵ Huawei MateBook X Pro ۱۴۶۹.۳۷ فریم
DirectX 12 ۷۱۸۵ ۲۳۲۱ ۹۲۲۵ ۱۳۹۶۰ ۴۸۴۶ ۴۱۰۲۹ ۲۳۰۰۶ ۴۷۱۵ ۴۲۴۶ ۳۳۷۲ ۳۴۸۸ ۵۳۴ ۹۱.۸۷ LG Gram 15 2017 -- ۳۴۲۱ ۷۳۹ ۵۶۴۲ ۵۷۳۶ ۳۲۷۰ -- ۱۵۹۱۳ ۴۳۳۱ -- ۵۱۹۶ -- ۲۷۳ ۲۳.۶۲ IdeaPad 320 -- ۹۳۶۴ ۳۰۰۶ ۹۵۴۳ ۱۳۹۷۵ ۴۲۵۰ ۴۶۰۶۶ ۲۰۰۵۷ ۳۸۳۲ -- ۴۹۳۸ -- ۴۸۱ ۸۳.۵۴ Razer Blade 2017 -- ۲۳۸۱۹ ۹۲۵۰ ۲۵۱۱۳ ۱۴۸۲۱ ۴۴۳۳ ۱۴۸۲۱ ۴۴۳۳ ۵۱۹۶ ۵۱۵۶ ۴۰۱۸ -- ۷۴۱ ۹۲.۳۳ Razer Blade Stealth -- ۴۲۱۸ ۹۸۶ ۶۹۱۷ ۸۵۷۴ ۴۳۰۱ -- ۱۹۶۹۷ ۴۷۶۰ ۴۵۵۵ ۳۶۷۱ -- ۳۶۳ ۴۶.۸۸ MacBook Pro 13 2017 -- ۳۵۹۱ ۱۱۵۲ ۷۳۶۳ ۹۴۷۸ ۴۴۷۹ -- ۲۹۶۸۸ ۵۴۰۹ ۴۵۶۰ ۴۰۱۷ -- ۳۷۶ ۳۶.۵۳ * تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

به‌لطف استفاده از پردازنده‌ی گرافیکی مجزا، MateBook X Pro 2019 در اغلب بنچمارک‌های گرافیکی، سرفیس پرو ۷ با پردازنده‌ی نسل دهمی را از پیش‌رو برمی‌دارد و در بنچمارک‌هایی همچون PCMark 10 یا PCMark 8 نیز که در کاربری‌های روزمره، عملکرد ترکیبی CPU و GPU را می‌سنجد، با اختلافی ناچیز از تبلت مایکروسافت پیش می‌افتد. GeekBench‌ نشان می‌دهد که پردازنده‌ی Core i7 ویسکی‌لیک در پردازش‌های CPU-محور تفاوت اندکی با Core i5 آیس‌لیک دارد.

همان‌طور که داده‌ها نیز نشان می‌دهند، عملکرد گرافیکی میت‌بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ بهبودی جزئی نسبت به گذشته تجربه می‌کند؛ با دانلود فورتنایت و اجرای آن در تنظیمات گرافیکی مدیوم و وضوح FHD به نرخ حدودی ۵۵ فریم‌برثانیه‌ای می‌رسیم که برای یک اولترابوک نتیجه‌ی رضایت‌بخشی به‌حساب می‌آید. زومجی به‌زودی مقاله‌ی جامعی را از عملکرد گیمینگ میت‌بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ منتشر خواهد کرد که در آن نتیجه‌ی اجرای چندین بازی مطرح با تنظیمات گرافیکی متفاوت گردآوری شده است.

MateBook X Pro 2019 Stress Test CineBench Scores

باید توجه داشت که آزمون‌‌های بنچمارک در شرایطی اجرا می‌شوند که دمای لپ‌تاپ بالا نیست؛ از این رو به‌دلیل کوتاه‌بودن پروسه‌ی اجرای بنچمارک، پردازنده‌ی سری U میت‌بوک ایکس پرو می‌تواند در فرکانس بالایی به انجام‌وظیفه بپردازد؛ اما کاربری‌های دنیای واقعی چنین نیست و معمولا پردازنده برای مدتی طولانی تحت بار شدید قرار می‌گیرد. بدین ترتیب برای شبیه‌سازی چنین شرایطی، آزمون CineBench R15 را ۲۰ بار به‌صورت متوالی روی میت‌بوک ایکس پرو ۲۰۱۹ با تنظیم اسلایدر مصرف انرژی ویندوز روی Best Performance اجرا می‌کنیم.

آزمایش استرس پردازنده‌ی لپ‌تاپ با بنچمارک CineBench R15 مدل پردازنده تک هسته چند هسته چند هسته (میانگین ۲۰ بار اجرا)



پیشنهاد میشه بخونید : برای مشاهده جزئیات کامل این خبر «بررسی میت بوک ایکس پرو 2019 هواوی»اینجا را کلیک کنید. شفاف سازی:خبر فوق در سایت منبع درج شده و صرفا در این سایت بازنشر شده است .چنانچه به خبر فوق اعتراض دارید جهت حذف آن «اینجا» را کلیک کنید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

جستجو های اخبار روز

اخبار برگزیده

هم اکنون میخوانند ..