تبلیغات ویژه

» خرید ممبر تلگرام »طراحی سایت و سئو »خرید فالوور و لایک »ادمین حرفه ای اینستاگرام »پکیج آموزش ارزهای دیجیتال »تبلیغات در اینستاگرام »خرید پیج اینستاگرام

مطالب مهم




بررسی گلکسی نوت 10 پلاس سامسونگ

کمتر از یک دهه‌ی پیش، زمانی‌که تصور گوشی هوشمندی بزرگ‌تر از ۴ اینچ در ذهن کمتر کسی نمی‌گنجید، سامسونگ با پرده‌برداری از گلکسی نوت ۵.۳ اینچی، زمینه‌ساز ظهور کلاسی جدید از ابزارهای موبایل شد؛ کلاسی که تعریف ما از گوشی هوشمند و تبلت را به‌چالش می‌کشید و از همین رو، علاقه‌مندان نام فبلت را برای آن برگزیدند. چه طرفدار پروپاقرص نمایشگر بزرگ باشیم، چه آن را کابوسی ارگونومیک بدانیم، ما تا حد زیادی، عادی‌شدن ابعاد نزدیک به ۷ اینچ را در دنیای گوشی موبایل، مدیون سامسونگ و سری گلکسی نوت هستیم.

گلکسی نوت 10 پلاس / Galaxy Note 10 Plus

طی سال‌های اخیر، مرز بین کهکشانی‌های سری نوت و S رنگ باخته و در چند نسل گذشته، صرف‌نظر از وجود اس‌پن، یار همیشگی خانواده‌ی نوت، یافتن تفاوت چشمگیری بین آن‌ها دشوار بود، اما حال به‌نظر می‌رسد که کره‌ای‌ها آماده‌اند تا باری دیگر تفاوت بین دو کهکشانی محبوب خود را به ما یادآوری کنند. سامسونگ ادعا می‌کند که گلکسی نوت ۱۰ تنها یک گوشی هوشمند نیست؛ بلکه آن را یک کنسول بازی، یک استودیوی فیلم و یک کامپیوتر با قلم هوشمند نیز می‌داند و به اندازه‌ای به این توصیف باور دارد که گلکسی نوت ۱۰ را در دو نسخه‌ی ۶.۳ و ۶.۸ اینچی روانه‌ی بازار کرده است تا نیازهای طیف وسیعی از کاربران را پوشش دهد.

با زومیت همراه باشید تا کارایی گلکسی نوت ۱۰ پلاس، سرآمد تمام پرچم‌داران سامسونگ را زیر ذره‌بین قرار دهیم. گلکسی نوت ۱۰ پلاس توسط دفتر سامسونگ در ایران برای بررسی در اختیار زومیت قرار گرفته است.

طراحی

«شکل، لامسه و ژست حرکتی کنار هم آمده‌اند تا تجربه‌ی گوشی هوشمند را دگرگون کنند»، «طراحی‌شده به‌گونه‌ای که زیبایی و قدرت همتا باشند»؛ بی‌شک شعارهای تبلیغاتی سامسونگ در توصیف گلکسی نوت ۱۰ مبالغه‌آمیز هستند؛ اما واقعیت آن است، فبلت گران‌قیمت کره‌ای‌ها که با دقت مهندسی کم‌نظیری ساخته شده، بسیار چشم‌نواز، با‌شکوه و جذاب به‌نظر می‌رسد و در عین حال DNA خانواده‌ی نوت را نیز با خود حمل می‌کند. در قلمرو اندروید، کیفیت ساخت گلکسی نوت ۱۰ را با کمتر گوشی هوشمندی می‌توان تجربه کرد.

گلکسی نوت 10 پلاس / Galaxy Note 10 Plus

سامسونگ امسال سنت‌شکنی کرده و برای نخستین‌بار، پرچم‌دار جدید خانواده‌ی نوت را نیز در دو نسخه‌ی ۶.۳ و ۶.۸ اینچی روانه‌ی بازار کرده است تا بدین ترتیب، نیاز و سلایق کاربران بیشتری را پوشش دهد و فبلت محبوبش را برای افرادی با دستان کوچک‌تر و ظریف‌تر به گزینه‌ای اغواکننده بدل کند. هر دو مدل گلکسی نوت ۱۰ و گلکسی نوت ۱۰ پلاس هسته‌ی مرکزی یکسانی دارند و تجربه‌ی نسبتا مشابهی را نیز ارائه می‌دهند؛ اما برتری‌های جزئی نوت ۱۰ پلاس، کاربر علاقه‌مند به خانواده‌ی نوت را مجذوب نسخه‌ی بزرگ‌تر می‌سازد.

در نگاه نخست به گلکسی نوت ۱۰ پلاس، نمایشگر غول‌آسا و کشیده‌ی آن پیش از هر المان دیگری به چشم می‌آید؛ نمایشگر ۶.۸ اینچی موسوم به Cinematic Infinity-O با کنار زدن حاشیه‌ها و پیشروی از کناره‌ها به سمت فریم فلزی دستگاه، بیش از هر کهکشانی‌ دیگری در تاریخ فعالیت سامسونگ، شایسته‌ی عنوان «نمایشگر تمام‌صفحه» است. صفحه‌نمایش نوت ۱۰ پلاس، به‌استثناء نواری بسیار باریک در لبه‌ی پایین، تقریبا تمام نمای جلویی گوشی را در اختیار دارد و پوشش خمیده‌ی گوریلا گلس ۶ از آن محافظت می‌کند. ناگفته نماند که خمیدگی نمایشگر اکنون انحنای کمتری نسبت به گذشته دارد؛ اما هنوز هم گاهی حین کار با گوشی، لمس تصادفی لبه‌ها، باعث بروز اختلال در کارکرد لمسی نمایشگر می‌شود.

گلکسی نوت 10 پلاس / Galaxy Note 10 Plus

سامسونگ برای دستیابی به نسبت کم‌نظیر ۹۱ درصدی نمایشگر به بدنه در گلکسی نوت ۱۰ پلاس، در کنار افزودن بر شیب خمیدگی دو ضلع کناری، ماژول دوربین سلفی را نیز به داخل سطح صفحه‌نمایش رانده و داخل حفره‌ای بسیار کوچک (کوچک‌تر از نمونه‌ی موجود در گلکسی اس ۱۰) در بخش میانی لبه‌ی بالا جای داده است. طراحان کره‌ای، علت ایجاد حفره در محل یادشده را متقارن‌ساختن طراحی گوشی عنوان می‌کنند. حال باید پرسید که چرا همین منطق را حین طراحی خانواده‌ی گلکسی اس ۱۰ به‌کار نبرده‌اند! متقارن‌سازی ساختار گلکسی نوت ۱۰ تنها به ایجاد حفره در بخش میانی نمایشگر منتهی نمی‌شود؛ طراحان کره‌ای در نمای پشتی گوشی نیز از پنل گوریلا گلس ۶ با کناره‌های خمیده استفاده کرده‌اند.

در شرایطی که ویدیوهای تبلیغاتی سامسونگ حکایت از به‌کارگیری فولاد ضدزنگ در ساخت فریم گلکسی نوت ۱۰ داشتند، در نهایت مشخص شد که فریم فبلت جدید نیز همانند پرچم‌داران دیگر کره‌ای‌ها، از جنس آلومینیوم تولید می‌شود. پنل‌ شیشه‌ای پشتی نوت ۱۰ با انحنای زیادی فریم دستگاه را به عقب رانده‌ است؛ به‌طوری که ضخامت شاسی فلزی بدنه در لبه‌های چپ و راست از ۲ میلی‌متر تجاوز نمی‌کند. در حقیقت کناره‌های فریم به‌اندازه‌ای باریک شده‌ که طراحان سامسونگ برای جای دادن کلیدهای سخت‌افزاری، در محل کلیدها اندکی بر ضخامت فریم افزوده‌اند. برخلاف نسل گذشته، فریم فلزی گلکسی نوت ۱۰ اکنون در لبه‌‌های بالا و پایین سطحی تخت دارد.

گلکسی نوت 10 پلاس / Galaxy Note 10 Plus گلکسی نوت 10 پلاس / Galaxy Note 10 Plus گلکسی نوت 10 پلاس / Galaxy Note 10 Plus گلکسی نوت 10 پلاس / Galaxy Note 10 Plus

با وجود تلاش‌های بسیار سامسونگ در حذف حاشیه‌ها، باریک‌تر ساختن گوشی نسبت به نسل قبل (۷.۹ در برابر ۸.۸ میلی‌متر) و بهینه‌سازی محیط رابط کاربری، گلکسی نوت ۱۰ پلاس را نمی‌توان دستگاه مناسبی برای استفاده با یک دست دانست. ابعاد بسیار بزرگ گوشی باعث می‌شود تا برای دسترسی به مناطق بالایی نمایشگر، ناچار به‌جابه‌جا کردن دست یا مدد گرفتن از دست دیگرتان باشید. این موضوع در مورد استفاده از کلیدهای کنترل صدا با دست چپ یا راست نیز صدق می‌کند. گلکسی نوت ۱۰ پلاس با وجود بهره‌بردن از نمایشگر بزرگ‌تر (۶.۸ در برابر ۶.۶۷ اینچ) و باتری حجیم‌تر (۴۳۰۰ در برابر ۴۰۰۰ میلی‌آمپرساعت)، ۱۰ گرم سبک‌تر از وان‌پلاس ۷ پرو (۱۹۶ در برابر ۲۰۶ گرم) است و این اختلاف وزن را به‌خوبی می‌توان حس کرد.

تفاوت بزرگ دیگر گلکسی نوت ۱۰ با نسل گذشته و گلکسی اس ۱۰ به حذف کلید مستقل پاور و یکپارچه‌سازی آن با کلید بیکسبی در لبه‌ی سمت چپ فریم، زیر کلیدهای کنترل صدا بازمی‌گردد. یک بار فشردن کلید جدید، صفحه‌نمایش را روشن یا دستگاه را قفل می‌کند؛ اما سامسونگ اجازه‌ی شخصی‌سازی را برای حالت دو بار فشردن یا فشردن طولانی کلید می‌دهد. خوشبختانه می‌توان فراخوانی اپلیکیشنی غیر از بیکسبی را برای هریک از حالت‌های یادشده تعریف کرد؛ به‌عنوان مثال می‌توان با فشردن طولانی کلید، منوی پاور را فراخواند و با دو فشردن کلید نیز وارد محیط دوربین یا هر اپلیکیشن دلخواه دیگری شد. در بخش تنظیمات سریع داخل مرکز اعلانات نیز میان‌بری برای فراخوانی منوی پاور وجود دارد. محل کلید پاور نوت ۱۰ نیز مناسب ارزیابی می‌شود، چرا که به‌سادگی می‌توان به آن دسترسی داشت.

گلکسی نوت 10 پلاس / Galaxy Note 10 Plus

گلکسی نوت ۱۰ پلاس در چهار رنگ مشکی (Aura Black)، آبی (Aura Blue)، سفید (Aura White) و رنگ ویژه‌ی Aura Glow عرضه می‌شود. سامسونگ رنگ‌آمیزی پنل پشتی را برگرفته از ماهیت نور می‌داند؛ اما واقعیت آن است که تنها نسخه‌ی Aura Glow با نمایش طیفی از رنگ‌های رنگین‌کمانی حین قرارگیری در معرض تابش نور، در چنین توصیفی می‌گنجد و نسخه‌های دیگر صرفا تصویرگر رنگی براق هستند. نسخه‌ی Aura Glow به‌سادگی لک و آثار انگشت را به‌ خود می‌گیرد، این نسخه در حقیقت ظاهر آینه‌ای دارد که در مواجهه با پرتوهای نور، هاله‌ای از رنگ‌های رنگین‌کمانی در آن ظاهر می‌شود. 

سامسونگ چینش افقی دوربین نسل قبل را کنار گذاشته و مجموعه‌ی دوربین سه‌گانه‌ی گلکسی نوت ۱۰ را با چینشی عمودی در گوشه‌ی سمت چپ قرار داده است. این مجموعه به میزان اندکی برآمدگی دارد؛ اما نه به‌شدتی که استفاده‌ی شما از گوشی روی میز را مختل کند! در نسخه‌ی پلاس گوشی، علاوه‌بر فلش LED، ماژول تشخیص عمق ToF‌ نیز کنار مجموعه‌ی دوربین به‌ چشم می‌خورد. کره‌ای‌ها طی تصمیمی عجیب، حسگرهای ضربان‌ قلب و اکسیژن‌سنج خون را کنار گذاشته‌اند. در نمای پشتی نوت ۱۰ دیگر خبری از حسگر اثر انگشت نیست؛ چرا که کره‌ای‌ها آن را با حسگر اولتراسونیک زیر نمایشگر جایگزین کرده‌اند.

گلکسی نوت 10 پلاس / Galaxy Note 10 Plus

با توجه به ابعاد نسبتا بزرگ گوشی، حسگر اثر انگشت گلکسی نوت ۱۰ پلاس، اندکی بالاتر از محل نمونه‌ی استفاده‌شده در گلکسی اس ۱۰ پلاس قرار دارد. این حسگر اولتراسونیک مدل سه‌بعدی اثر انگشت را می‌سازد؛ ازاین‌رو، به‌ادعای کره‌ای‌ها، دقت و امنیت بیشتری را ارائه می‌دهد. فرایند شناساندن اثر انگشت به حسگر، اندکی طولانی‌تر از نمونه‌های مرسوم است؛ اما پس از اتمام فرایند ثبت اثر انگشت، احراز هویت کاربر با سرعت بسیار بیشتری انجام می‌شود. نگارنده باور دارد که حسگر اپتیکال وان‌پلاس ۷ پرو سریع‌تر از نمونه‌ی به‌کاررفته در گلکسی نوت ۱۰ پلاس عمل می‌کند؛ اما با خیس‌‌بودن انگشت، شرایط به‌نفع پرچم‌دار کره‌ای‌ها تغییر خواهد کرد.

در کنار حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر، گلکسی نوت ۱۰ قابلیت احراز هویت از طریق تشخیص چهره را نیز دارد؛ اما با توجه به کنار گذاشته‌شدن حسگر عنبیه، این فرایند کاملا به‌صورت نرم‌افزاری و با اتکا بر اطلاعات حاصل از دوربین سلفی انجام می‌شود؛ بنابراین چندان نمی‌توان از امنیت آن اطمینان داشت. فبلت جدید سامسونگ گواهی IP68 را برای مقاومت در برابر آب یا گردوغبار از مؤسسه‌ی IEC دریافت کرده است؛ بنابراین به‌لحاظ نظری می‌تواند به‌مدت ۳۰ دقیقه، در عمق ۱.۵ متری آب دوام آورد.

نمایشگر و اسپیکر

سامسونگ از سال‌ها پیش با درک درست از اهمیت نمایشگر در تجربه‌ی کاربری، استفاده‌ از نمایشگرهای اولد را به‌صورت گسترده آغاز کرد؛ این شرکت هم‌اکنون نه‌تنها بزرگ‌ترین استفاده‌کننده از پنل‌های اولد سایز کوچک است بلکه بزرگ‌ترین تولیدکننده و توسعه‌دهنده‌ی تکنولوژی آن نیز محسوب می‌شود. خوشبختانه تقریبا تمام پرچمداران بازار به استفاده از چنین نمایشگرهایی روی آورده‌اند و تمرکز شرکت‌ها روی بحث کالیبراسیون رنگ‌ها افزایش یافته است از این رو رقابت این بخش از بازار بسیار نزدیک شده است. سامسونگ همانند پرچمداران جدید سری اس از نمایشگر Dynamic AMOLED بهره گرفته است؛ شباهت زیادی در ویژگی‌ها بین نمایشگر گلکسی نوت ۱۰ پلاس و گلکسی اس ۱۰ پلاس وجود دارد اما سامسونگ تغییراتی نیز در پس‌زمینه برای بهبود تجربه‌ی کاربری انجام داده است.

گلکسی نوت 10 پلاس / Galaxy Note 10 Plus

نمایشگر ۶.۸ اینچی گلکسی نوت ۱۰ پلاس موسوم به Infinity-O با نسبت تصویر ۱۹:۹، بزرگ‌ترین نمونه‌ی استفاده‌شده در این سری محسوب می‌شود و تقریبا ۹۲ درصد جلوی گوشی را پوشانده است؛ البته حفره‌ی دوربین کمتر از ۰.۲ درصد از مساحت نمایشگر را در اختیار دارد. خوشبختانه این حفره به دلیل ابعاد و محل قرارگیری آن تأثیر بدی روی تجربه‌ی دیداری کاربر ندارد و این مسئله نسبت به اس ۱۰ پلاس یک پیشرفت محسوب می‌شود.

به‌لطف رزولوشن ۳۰۴۰ × ۱۴۴۰ پیکسل و تراکم ۳۹۸ پیکسل‌براینچ، محتوا بسیار شارپ به نظر می‌رسند؛ اگر سخت‌گیر نباشید با تغییر دستی رزولوشن به +FHD در تنظیمات نمایشگر نیز چیز زیادی را از دست نخواهید داد. طبق انتظار گلکسی نوت ۱۰ پلاس هم از استاندارد +HDR10 پشتیبانی می‌کند که به‌معنی توانایی پخش محتوای با متادیتای داینامیک و Tone Mapping پویا است. روشنایی بالا و پشتیبانی پنل نمایشگر از فضای رنگی گسترده نوت ۱۰ پلاس را به گزینه‌ای کم‌نظیر در نمایش محتوای HDR مبدل کرده است. 

گلکسی نوت 10 پلاس / Galaxy Note10 Plus

گلکسی نوت ۱۰ پلاس در تست‌های ما به لطف حالت خودکار و جهش ۶۰۰ نیتی روشنایی رکورددار روشنایی در بین پرچمداران کنونی لقب می‌گیرد؛ گلکسی نوت ۱۰ پلاس در حالت تنظیم خودکار، الگوی ۵۰ درصدی و استفاده از حسگر نور قادر به تولید روشنایی ۱۲۵۵ نیتی در نیمه‌ی پایینی نمایشگر است که عددی بی‌نظیر محسوب می‌شود؛ البته اختلاف ۱۰۰ نیتی روشنایی بخش بالا و پایین نمایشگر را کمی بالا می‌دانیم. هنگام استفاده از الگوی ۱۰۰ درصد سفید، دستگاه تست ما عدد بسیار عالی ۷۲۵ نیت را نشان داد.

روشنایی نمایشگر در حالت دستی در حد دیگر پرچمداران بازار باقی می‌ماند و ثبت اعداد ۶۴۰ (نیمه پایینی نمایشگر) و ۵۲۸ در تست‌های با الگوی ۵۰ و ۱۰۰ درصد سفید چندان عجیب نیست. سامسونگ برای دستیابی به بهترین داده‌ها از نور محیط از دو حسگر در پشت و جلوی گوشی استفاده می‌کند؛ در صورت تنظیم دستی اسلایدر نور، عملکردی تقریبا هم رده‌ی دیگر پرچمداران در زیر نور خورشید خواهید داشت؛ بنابراین فعال کردن تنظیم خودکار را برای بهترین تجربه در فضاهای بیرونی و پرنور توصیه می‌کنیم.

عملکرد نمایشگر محصولات بالارده محصول / پارامترها حداقل روشنایی حداکثر روشنایی دستی حداکثر روشنایی خودکار نسبت کنتراست Native خطای رنگ میانگین سفید مشکی سفید مشکی سفید حالت پیش‌فرض دقیق‌ترین حالت گلکسی نوت ۱۰ ۲.۱ ۰ ۶۴۰ ۰ ۱۲۵۵ ۴.۹ ۲.۸ (Natural) وان‌پلاس ۷ پرو ۲.۳ ۰ ۶۴۵ ۰ ۹۸۴ ∞ ۳  ۱.۲ (Natural) وان‌پلاس 6T ۲.۲ ۰ ۶۴۰ ۰ ۶۴۰ ∞ ۷.۵ ۲.۲ (sRGB) شیائومی می ۹ ۲.۹ ۰ ۶۷۰ ۰ ۸۰۲ ∞ ۳.۳ ۱.۸ (Standard) هواوی پی ۳۰ پرو ۱.۷ ۰ ۶۱۰ ۰ ۷۴۸ ∞ ۷.۲ ۲.۶ (Normal) گلکسی اس ۱۰ پلاس ۲.۲ ۰ ۶۲۰ ۰ ۱۱۲۵ ∞ ۴.۷ ۳ (Natural) آنر ویو ۲۰ ۰.۶ ۴ ۳۹۰ ۴.۲ ۴۲۶ ۱۰۱ ۶.۵ ۴.۱ (Normal) می ۸ ۳.۸ ۰ ۶۷۸ ۰ ۱۰۰۸ ∞ ۳.۷ ۲.۳ (Standard) میت ۲۰ پرو ۲ ۰ ۶۴۷ ۰ ۸۸۰ ∞ ۵.۳ ۲.۲ (Normal) آیفون XS Max ۲.۴ ۰ ۹۴۰ ۰ ۹۴۰ ∞ ۱.۹ ۱.۹ گلکسی نوت ۹ ۲.۳ ۰ ۵۸۰ ۰ ۱۰۲۳ ∞ ۶.۳ ۲.۷ (AMOLED photo) * تمامی نتایج به‌دست‌آمده حاصل از آزمایش‌های زومیت در شرایط یکسان آزمایشگاهی است.

روشنایی حداقل نمایشگر که با تنظیم اسلایدر نور در پایین‌تر حد به دست می‌آید رقمی در حدود ۲.۱ نیت در مرکز نمایشگر ثبت شد؛ البته استفاده از فیلتر نور آبی و بیشترین حد از فیلتر این رقم تا ۱.۲ نیت نیز کاهش می‌یابد؛ گلکسی نوت ۱۰ پلاس در بین بهترین‌ها در این بخش جای می‌گیرد اما هنوز آن را بهترین نمی‌دانیم. همان‌طور که در بررسی گلکسی اس ۱۰ پلاس نیز ذکر شد، سامسونگ استفاده از حالت‌های زیاد کالیبره‌ی رنگ را به دو حالت اصلی Vivid و Natural کاهش داده است؛ حالت Vivid همان‌طور که از نام آن پیدا است برای نمایش رنگ‌ها اشباع‌تر و استفاده از فضاهای رنگی گسترده تدارک دیده شده است و حالت Natural نیز با تطابق نسبی با فضای رنگ sRGB ارائه‌ی رنگ‌های طبیعی‌تر و البته دقیق‌تر را برعهده دارد. به نظر می‌رسد سامسونگ در گلکسی نوت ۱۰ پلاس از سیستم تنظیم خودکار فضای رنگ بهره گرفته است که در حالت Vivid، گوشی به‌صورت خودکار با توجه به محتوا، فضای رنگی را تغییر می‌دهد. ما همانند دیگر پرچمداران عملکرد دستگاه در بخش رنگ را تنها در دو فضای sRGB و DCI-P3 بررسی کرده‌ایم.

حالت Vivid به‌عنوان حالت پیش‌فرض در گلکسی نوت ۱۰ به ترتیب ۱۴۳.۱ و ۹۹.۸ درصد فضاهای sRGB و DCI-P3 را پوشش می‌دهد. همچنین با تغییر حالت به Natural مقادیر ۹۷.۱ و ۷۲.۴ ثبت می‌شود که کاملا منطقی و قابل‌قبول است. خوشبختانه تعادل رنگ سفید (White Balance) در حالت Vivid بهتر از گلکسی‌های گذشته شده است و دیگر آن سرمای رنگ سفید قابل تشخیص نیست؛ ثبت ۷۰۳۱ کلوین در تست‌های ما نیز گواه کمتر شدن فاصله‌ی رنگ سفید با معیار است. در بحث دقت رنگ عملکردی تقریبا مشابه با اس ۱۰ پلاس را شاهد هستیم؛ خطای رنگ میانگین در حالت Natural و DCI-P3 به ترتیب در فضاهای رنگی متناسب‌ آن‌ها برابر با ۲.۸ و ۴.۹ بدست آمد. 

گلکسی نوت 10 پلاس / Galaxy Note 10 Plus

تجربه‌ی صوتی کم‌نظیر در دستگاهی که با تمرکز بر کاربری چندرسانه‌ای ساخته می‌شود، چندان مایه‌ی تعجب نیست. اگرچه نمایشگر گلکسی نوت ۱۰ تقریبا تمام نمای جلویی را در تصرف خود دارد، مهندسان سامسونگ موفق به‌ جا‌دادن اسپیکر دومی داخل حاشیه‌ی فوق‌العاده باریک لبه‌ی بالایی گوشی شده‌اند که با همراهی کانال اصلی اسپیکر در لبه‌ی پایین، صدایی شفاف، رسا و عاری از نویز تولید می‌کند. ما خروجی صدای گلکسی نوت ۱۰ را در ردیف بهترین‌های بازار می‌دانیم.

اجازه دهید تا به احترام جک ۳.۵ میلی‌متری هدفونی که از آخرین پرچم‌دار پرفروش دنیا حذف شد، یک دقیقه سکوت کنیم! به‌نظر می‌رسد که سامسونگ نیز پس از مدت‌ها مقاومت، اسیر روند حاکم بر بازار شده و برای کمک به فروش هدفون‌های بی‌سیم خود، نظیر همچون گلکسی بادز، جک دوست‌داشتنی هدفون را در جدیدترین پرچمدارش کنار گذاشته است؛ البته کره‌ای‌ها همراه گلکسی نوت ۱۰، ایربادهای AKG مبتنی بر پورت USB-C نیز ارائه می‌دهند که اتفاقا صدای بسیار باکیفیت و لذت‌بخشی را نیز تولید می‌کند.

رابط کاربری

 مطابق انتظار، ساختار کلی رابط کاربری گلکسی نوت ۱۰ تفاوتی با گلکسی اس ۱۰ ندارد. فبلت‌ پرچم‌دار جدید سامسونگ به‌صورت پیش‌فرض با اندروید ۹ پای و رابط کاربری اختصاصی این شرکت، موسوم به One UI روانه‌ی بازار می‌شود. کره‌ای‌ها با One UI در وهله‌ی نخست، هدف «تمرکز بهتر کاربر بر امور» را دنبال می‌کند و برای دستیابی به این هدف، بخش عمده‌ای از پیچیدگی‌های‌ Samsung Experience را کنار گذاشته است. در رابط جدید، کلیدها و گزینه‌های مختلف به نیمه‌ی پایین نمایشگر نزدیک‌تر شده‌اند تا بدین‌ترتیب، راحت‌تر بتوان به آن‌ها دسترسی داشت.

One UI برای ارائه‌ی «تجربه‌ی بصری راحت‌تر» توسعه داده شده و رنگ‌ها در آن به‌گونه‌ای تغییر یافته‌اند تا شفافیت بیشتری داشته باشند. درضمن، قابلیت Night Mode نیز با تیره‌تر‌کردن محیط رابط کاربری، از فشار وارد بر چشمان کاربر می‌کاهد. ما در زومیت، از طراحی و عملکرد رابط کاربری جدید سامسونگ رضایت داشتیم و آن را به‌لحاظ بصری نیز نمونه‌ی جذابی می‌دانیم. از آنجا که پیش‌تر در ویدئویی اختصاصی، رابط کاربری One UI را زیر ذره‌بین قرار داده‌‌ایم، اکنون از وارد شدن به جزئیات رابط کاربری پرهیز کرده و از شما دعوت می‌کنیم تا ویدئوی یادشده را تماشا کنید.

صرف‌نظر از رابط کاربری One UI و البته انبوه ویژگی‌های قلم اس‌پن، کره‌ای‌ها، چند قابلیت جدید را نیز برای ارتقاء تجربه‌ی کاربری فبلت پرطرفدارشان توسعه داده‌اند. ابزار بازطراحی‌شده‌ی ویرایش ویدئو، قابلیت فیلم‌برداری از محیط نرم‌افزاری گوشی و Game Booster برای بهینه‌سازی خودکار دستگاه برای اجرای بهتر بازی‌های سنگین از جمله‌ی قابلیت‌های یادشده هستند. ناگفته نماند که به‌موجب تعمیق همکاری‌های سامسونگ و مایکروسافت، اکنون قابلیت اتصال گلکسی نوت ۱۰ به کامپیوترهای ویندوزی با امکان نمایش اعلانیه‌ها، ارسال پیام و دسترسی به گالری در قالب میان‌بری موسوم به Link to Windows در مرکز اعلانات گوشی در دسترس کاربران قرار دارد. 

گلکسی نوت 10 پلاس / Galaxy Note 10 Plus

تجربه‌ی دسکتاپ ارتقایافته‌ی سامسونگ دکس، ویژگی دیگری است که با آغاز عرضه‌ی گلکسی نوت ۱۰ در دسترس کاربران قرار می‌گیرد. سامسونگ دکس به کاربر اجازه می‌دهد تا با اتصال گوشی به مانیتور یا تلویزیون از طریق کابل USB-C، تجربه‌ای مشابه کامپیوترها را با گلکسی نوت ۱۰ داشته باشد؛ البته اکنون می‌توان با اتصال گوشی به مک یا کامپیوترهای ویندوزی، علاوه‌بر تجربه‌ی دسکتاپ، بین دو دستگاه انتقال فایل نیز انجام داد. توجه داشته باشید که اکنون نرم‌افزار موردنیاز برای استفاده از قابلیت یادشده در دسترس نیست.

قلم اس‌پن

از زمان عرضه‌ی نخستین نسل گلکسی نوت تاکنون، اس‌پن عضو جدایی‌ناپذیر و وجه تمایز اصلی خانواده‌ی نوت با سایر پرچم‌داران موجود در بازار از جمله‌ کهکشانی‌های سری S به‌شمار می‌آید. حال با گلکسی نوت ۱۰، قلم استایلوس محبوب سامسونگ به بالغ‌ترین فرم خود رسیده؛ اس‌پن جدید با ابعاد ۱۰۵.۰۸ × ۴.۳۵ × ۵.۸ میلی‌متری و وزن ۳.۰۴ گرمی خود، کوتاه‌تر، سبک‌تر و باریک‌تر از نسل پیشین است و به‌طرز عجیبی، در هیچ نقطه از بدنه‌ی آن نشانی از نام سامسونگ دیده نمی‌شود. ویژگی مثبت دیگر اس‌پن به فُرم کلید روی آن بازمی‌گردد که تا حد زیادی از فشرده‌شدن تصادفی حین کار با قلم می‌کاهد.

گلکسی نوت 10 پلاس / Galaxy Note 10 Plus

سال گذشته سامسونگ با افزودن ماژول بلوتوث کم‌مصرف (LE) به اس‌پن، استفاده از قلم در فواصل چند متری از گوشی را ممکن ساخت؛ بدین ترتیب کاربر می‌توانست با فشردن کلید روی قلم، عکس بگیرد یا بین اسلایدهای ارائه‌ی خود جابه‌جا شود. حال مهندسان سامسونگ ژیرسکوپ نیز به اس‌پن اضافه کرده‌‌اند؛ ماژولی که امکان اجرای ژست‌های حرکتی را فراهم می‌کند؛ به‌عنوان مثال کاربران گلکسی نوت ۱۰ می‌توانند با نگه داشتن کلید و چرخاندن ساعت‌گرد قلم، حالت عکس سلفی انفرادی و گروهی را انتخاب کند، با حرکت دادن اس‌پن به‌صورت افقی، در محیط گالری، بین عکس‌ها جابه‌جا شود یا با جابه‌جا کردن قلم به‌صورت عمودی، صدای موسیقی را تغییر دهد.نگارنده اعتقاد دارد که کماکان کاربردی‌ترین ویژگی جدید قلم نوت، استفاده از آن به‌عنوان شاتر دوربین است.

کره‌ای‌ها با ارائه‌ی کیت توسعه برای قابلیت ژیرسکوپی اس‌پن به توسعه‌دهندگان دیگر نیز اجازه‌ی استفاده از ژست‌های حرکتی را در محیط اپلیکیشن‌هایشان می‌دهند؛ اما مشخص نیست که تا چه اندازه از این کیت توسعه استقبال خواهد شد. صرف‌نظر از اضافه‌شدن ژیرسکوپ و تغییرات ابعادی اس‌پن، عملکرد خود قلم تفاوتی با نسل گذشته ندارد. ارتباط بین قلم و پنل، توسط یک لایه‌ی حساس به فشار روی نمایشگر صورت می‌پذیرد که طبق ادعای سامسونگ می‌تواند تا ۴۰۹۶ سطح از فشار را تشخیص دهد. اس‌پن تأخیر نسبتا کمی دارد و حسی نزدیک به قلم واقعی را به‌ کاربر انتقال می‌دهد؛ هرچند که ابعاد گلکسی نوت، تصور استفاده‌ی مداوم از قلم برای یادداشت‌برداری‌های طولانی را اندکی دشوار می‌‌کند.

در کنار ویژگی‌های آشنایی همچون ثبت اسکرین‌شات با شکل دلخواه، یادداشت‌برداری، ارسال پیام زنده، استفاده از قلم با صفحه‌نمایش خاموش و ساخت گیف از محتوای درون نمایشگر، Air Doodle نام قابلیت قلم‌محور جدید گلکسی نوت ۱۰ است که به کاربر اجازه می‌دهد تا حین عکاسی یا فیلم‌برداری روی چهره‌ی سوژه یا یک جسم، طرح دلخواهی را ترسیم کند. در این حالت به‌لطف ماژول ToF، طرح یادشده سوژه را تعقیب خواهد کرد. در بررسی‌های ما، مادامی که حرکت سوژه شدید نمی‌شد، ردگیری آن به‌خوبی صورت می‌گرفت. گلکسی نوت ۱۰ امکان تبدیل دست‌نوشته به متن را نیز دارد؛ اما در حال حاضر از زبان فارسی پشتیبانی نمی‌کند.

دوربین

از دهمین کهکشانی سری نوت (با فرض وجود گلکسی نوت ۶!) انتظار داریم که در زمینه‌ی عکاسی و فیلم‌برداری، ارتقاء چشمگیری نسبت به نسل گذشته تجربه کند. گلکسی نوت ۱۰ با دوربین سه‌گانه‌ی خود حداقل از حیث سخت‌افزاری انتظارمان را برآورده می‌کند؛ اما واقعیت آن است که ماژول دوربین به‌کاررفته در این فبلت تفاوت چندانی با گلکسی اس ۱۰ ندارد. در حقیقت تنها تفاوت بین دو ماژول به استفاده از لنزی با دیافراگم گشوده‌تر (f/2.1 در برابر f/2.2) در دوربین تله‌فوتوی گلکسی نوت ۱۰ بازمی‌گردد که به جذب نور بیشتر توسط حسگر می‌انجامد.

گلکسی نوت 10 پلاس / Galaxy Note 10 Plus

سامسونگ کماکان اعتقادی به حسگرهای چند دَه مگاپیکسلی با فیلتر Quad Bayer ندارد. دوربین اصلی گلکسی نوت ۱۰ از حسگر ۱۲ مگاپیکسلی و ۱/۲.۵۵ اینچی با پیکسل‌های نسبتا بزرگ ۱.۴ میکرومتری بهره می‌برد. این حسگر از قابلیت فوکوس خودکار تشخیص فاز Dual Pixel پشتیبانی می‌کند و لنزی با دیافراگم متغیر f/1.5-2.4، لرزش‌گیر اپتیکال دوگانه و فاصله‌ی کانونی معادل ۲۷ میلی‌متری را مقابل خود می‌بیند. بدین ترتیب گوشی بسته به میزان نور محیطی، یکی از دو گشودگی f/1.5 (شرایط بسیار کم‌نور) یا f/2.4 (در طول روز) را برای ثبت عکس‌هایی روشن انتخاب خواهد کرد.

نمونه‌عکس‌های دوربین اصلی گلکسی نوت ۱۰ پلاس در طول روز گرفته شده با دوربین اصلی گلکسی نوت ۱۰ - HDR گرفته شده با دوربین اصلی گلکسی نوت ۱۰ گرفته شده با دوربین اصلی گلکسی نوت ۱۰ گرفته شده با دوربین اصلی گلکسی نوت ۱۰ گرفته شده با دوربین اصلی گلکسی نوت ۱۰ گرفته شده با دوربین اصلی گلکسی نوت ۱۰ گرفته شده با دوربین اصلی گلکسی نوت ۱۰ گرفته شده با دوربین اصلی گلکسی نوت ۱۰

دوربین تله‌فوتوی گلکسی نوت ۱۰ از حسگر ۱۲ مگاپیکسلی و ۱/۳.۶ اینچی با پیکسل‌های ۱.۰ میکرومتری و فوکوس خودکار تشخیص فاز برای ثبت عکس‌هایی با زوم اپتیکال ۲ برابری بهره می‌برد. این حسگر در پسِ لنز f/2.1 با فاصله‌ی کانونی معادل ۵۲ میلی‌متری و لرزش‌گیر اپتیکال دوگانه قرار دارد؛ البته زوم ۲ برابری تنها در شرایط نوری بسیار خوب با دوربین تله‌فوتو انجام می‌شود و در محیط‌های تاریک، دوربین اصلی به‌صورت دیجیتال فرایند بزرگنمایی را انجام می‌دهد. دوربین سوم با حسگر ۱۶ مگاپیکسلی و پیکسل‌های ۱.۰ میکرومتری، سوژه را از پسِ لنز اولتراواید ۱۲ میلی‌متری با دیافراگم f/2.2 می‌بیند و میدان دید ۱۲۳ درجه‌ای در اختیار کاربر می‌گذارد که به‌ادعای شرکت سازنده، با میدان دید چشم انسان برابری می‌کند. توجه داشته باشید که در دوربین اولتراواید گلکسی نوت ۱۰ خبری از فوکوس خودکار یا لرزش‌گیر اپتیکال تصویر نیست. 

نمونه‌عکس‌های دوربین اولتراواید گلکسی نوت ۱۰ پلاس در طول روز گرفته شده با دوربین اولتراواید گلکسی نوت ۱۰ پلاس گرفته شده با دوربین اولتراواید گلکسی نوت ۱۰ پلاس گرفته شده با دوربین اولتراواید گلکسی نوت ۱۰ پلاس گرفته شده با دوربین اولتراواید گلکسی نوت ۱۰ پلاس نمونه‌عکس‌های دوربین تله‌فوتوی گلکسی نوت ۱۰ پلاس در طول روز گرفته شده با دوربین تله‌فوتو گلکسی نوت ۱۰ پلاس گرفته شده با دوربین تله‌فوتو گلکسی نوت ۱۰ پلاس گرفته شده با دوربین تله‌فوتو گلکسی نوت ۱۰ پلاس گرفته شده با دوربین تله‌فوتو گلکسی نوت ۱۰ پلاس مقایسه‌ی نمونه‌عکس‌های اولتراواید، زوم دو برابری و استاندارد در طول روز

گرفته شده با دوربین تله‌فوتو گلکسی نوت ۱۰ پلاس

زوم ۲ برابری

گرفته شده با دوربین اصلی گلکسی نوت ۱۰ پلاس

استاندارد

گرفته شده با دوربین اولتراواید گلکسی نوت ۱۰ پلاس

اولتراواید

*برای دیدن عکس‌ها در ابعاد بزرگ، روی آن‌ها کلیک کنید. مقایسه‌ی نمونه‌عکس‌های اولتراواید، زوم دو برابری و استاندارد در طول شب

گرفته شده با دوربین تله‌فوتو گلکسی نوت ۱۰ پلاس

زوم ۲ برابری

گرفته شده با دوربین اصلی گلکسی نوت ۱۰ پلاس

استاندارد

گرفته شده با دوربین اولتراواید گلکسی نوت ۱۰ پلاس

اولتراواید

*برای دیدن عکس‌ها در ابعاد بزرگ، روی آن‌ها کلیک کنید.

گلکسی نوت ۱۰ پلاس علاوه‌بر دوربین سه‌گانه، ماژول اضافه‌ی دیگری نیز دارد؛ حسگر ToF که سامسونگ آن را DepthVision می‌نامد، برای تشخیص عمق و جداسازی بهتر سوژه از پس‌زمینه و پیاده‌سازی واقع‌گرایانه‌تر جلوه‌ی بوکه به‌کار می‌رود و می‌تواند به خلق تجربه‌ای مناسب از محتوای مبتنی بر واقعیت افزوده نیز کمک کند. پیش‌تر حسگر ToF را در محصولاتی همچون پی ۳۰ پرو هواوی و آنر ویو ۲۰ دیده بودیم. خوشبختانه مهندسان سامسونگ اکنون امکان عکاسی با جلوه بوکه را با زاویه‌ی دید استاندارد دوربین اصلی و زوم ۲ برابری را نیز فراهم کرده‌‌اند. به‌عقیده‌ی ما در زومیت، عکس‌های پرتره با میدان دید لنز تله‌فوتو جذاب‌تر از آب درمی‌آیند.




پیشنهاد میشه بخونید : برای مشاهده جزئیات کامل این خبر «بررسی گلکسی نوت 10 پلاس سامسونگ»اینجا را کلیک کنید. شفاف سازی:خبر فوق در سایت منبع درج شده و صرفا در این سایت بازنشر شده است .چنانچه به خبر فوق اعتراض دارید جهت حذف آن «اینجا» را کلیک کنید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

جستجو های اخبار روز

اخبار برگزیده

هم اکنون میخوانند ..