برای بررسی خواص باسترمه گلستان و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص باسترمه گلستان
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص باسترمه گلستان گفت: این غذا به علت داشتن فسفر و امگا ۳ موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه میشود؛ لذا از آلزایمر پیشگیری میکند.
وی افزود: تقویت بینایی، کنترل قند، فشار و چربی خون، تقویت سیستم قلبی عروقی، رفع دردهای رماتیسمی (آرتریت روماتوئید) و دردهای مفصلی (آرتریت) از دیگر خواص این غذا است که میتوان به آنها اشاره کرد.
عظمایی بیان کرد: یکی از خواص فوق العاده باسترمه گلستان نشاط آور بودن و پیشگیری از افسردگی، استرس و اضطراب است.
وی گفت: از خواص دیگر باسترمه گلستان میتوان به تقویت و استحکام استخوان و دندان و جلوگیری از پوکی استخوان و آرتروز، به علت وجود کلسیم، منیزیم و فسفر بالا در آن اشاره کرد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: آهن و اسیدفولیک موجود در این غذا باعث افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.
عظمایی افزود: باسترمه گلستان به علت داشتن ویتامینهای A، E، C. و انواع املاح معدنی موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و مو میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: پروتئین بالا در این غذا باعث تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن میشود.
مواد لازم باسترمه گلستان (۴ تا ۵ نفر)
-برنج ایرانی ۴ پیمانه
-ماهی ازون برون پاک شده ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم
-سیب زمینی ۳ عدد
-پیاز متوسط ۳ عدد
-انار دانه شده یک پیمانه
-روغن دنبه یا کنجد به مقدار لازم
-زعفران دم کرده نصف لیوان
-نمک، فلفل، زردچوبه و تخم گشنیز به مقدار لازم
طرز تهیه باسترمه گلستان
-برای تهیه این غذا ابتدا برنج را با آب و نمک خیس میکنیم.
-سپس برنج را جوشانده و آبکش میکنیم.
-کف یک قابلمه مقداری روغن دنبه یا کنجد ریخته و سیب زمینیهایی که به صورت حلقهای برش دادهایم کف قابلمه میچینیم.
-پیاز را خرد کرده و روی سیب زمینیها میریزیم.
-ماهی را روی پیاز چیده و نمک و ادویهجات را اضافه میکنیم.
-انار و برنج آبکش را روی مواد میریزیم.
-دمکنی را قرار میدهیم تا غذا در حرارت ملایم بپزد.
نکته: در صورت تمایل میتوان از مقداری شوید خشک و پودر سبوس برنج در آخر پخت غذا استفاده کرد.
نکته: در این غذا اساسا باید از ماهی ازون برون استفاده شود، ولی در صورت در دسترس نبودن این ماهی میتوان از نوعی دیگر استفاده کرد.