به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، شربت چای کوهی (چای کوهی+سنبل الطیب+گل سرخ+عسل) است. این شربت حاوی کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، قند (ساکاروز، گلوکز، فرکتوز)منیزیم، منگنز، روی(زینک)، آهن، مس، کلسیم، پروتئین، اسیدفولیک، والرین، سروتونین، هاپیرین، هایپرسین، تانن، اسیدنیکوتینیک، ویتامین A، گروه ویتامین B، C، D، E و غیره است.
بیشتر بخوانید: تنظیم عملکرد قلب با غذایی محلی/ بدن خود را بدون مصرف قرصهای نیروزا عضلانی کنید
برای بررسی خواص شربت چای کوهی و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص شربت چای کوهیحیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص شربت چای کوهی اظهار کرد: این شربت نشاط آور بوده و موجب تقویت قلب و اعصاب می شود، لذا برای افرادی که اضطراب، استرس، افسردگی و تپش قلب دارند بسیار مفید است.
وی درباره خواص دیگر شربت چای کوهی بیان کرد: این شربت خاصیت آنتی باکتریال دارد و برای رفع سرماخوردگی ، سرفه، تنگی نفس و آسم بسیار مفید است. همچنین موجب دفع عفونت های مجاری ادراری ، کلیه، ریه و مثانه می شود. این شربت موجب کنترل قند ، فشار و چربی خون می شود و به علت داشتن ویتامین A، E، C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد کع موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و بدن را در مقابل انواع بیماری ها مثل سرطان محافظت می کند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت چای کوهی برای افرادی که از درد های مفصلی (آرتریت)، روماتیسم (آرتریت روماتوئید) سردردهای میگرنی ، سرگیجه، ناراحتی های گوارشی رنج می برند، مفید است. این شربت ناراحتی های گوارشی با منشا اعصاب را نیز درمان میکند.
عظمایی درباره سایر خواص شربت چای کوهی گفت: این شربت باعث دفع سنگ کلیه ، رفع بی خوابی و رفع نقرس میشود، همچنین خلط آور، باز کننده صدا و ضد انگل است. شربت چای کوهی برای افراد فلج، کم خون، کسانی که مننژیت و سیاتیک دارند مفید است، همچنین موجب رفع قلنج، رفع اخلاط بلغمی از ریه، ششها و رحم میشود و برای افرادی که سندروم پای بی قرار دارند مفید است.
وی درباره منع مصرف این شربت گفت: شربت چای کوهی برای زنان باردار ممنوع است.
مواد لازم برای تهیه 2 لیتر شربت چای کوهیچای کوهی 100 گرم
عرق سنبل الطیب نیم لیتر
آب معدنی 1.5 لیتر
گلبرگهای گل سرخ 25 گرم
عسل نیم کیلو
طرز تهیه شربت چای کوهیچای کوهی و گل سرخ را داخل آب معدنی و عرق سنبل الطیب بریزید.
تا 6 ساعت بماند. سپس 5 تا 10 دقیقه در حرارت ملایم بجوشانید.
سپس وقتی حرارت متعادل شد(50 درجه سانتی گراد) صاف کنید.
عسل اضافه کنید و هم بزنید تا قوام بیاید.
بعد از سرد شدن داخل ظرف شیشه ای بریزید.
عظمایی گفت: برای تهیه یک لیوان از این شربت 4 تا5 قاشق غذاخوری از این شربت را داخل لیوان بریزید و بقیه لیوان را آبجوش ولرم بریزید و میل کنید. مقدار مصرف روزانه 3 تا 4 لیوان است و صبح، ظهر و عصر میل شود. در فصل های گرم سال به جای آب جوش ولرم ، آب سرد بریزید.
انتهای پیام/