اینستاگرامی ها

پکیج تبلیغاتی

اطلاعــیه پرتال تفریحی خبری نیوزس در جهت ثبت در س


مطالب مهم

»اخبار سپاه و داعش و سوریه » حمله مجلس » سریال عاشقانه » سریال شهرزاد » سهام عدالت » فال وطالع بینی امروز » عکس های لورفته ...

تبلیغات

سایت نیازمندی های بازارچه 96




نان برشته نخوريد

نان برشته نخوريد

خبرگزاري آريا –
نان برشته نخوريد
يکي از موضوعاتي که اين روزها بحث داغ اکثر رسانه هاي روز کشورهاي اروپايي و آمريکايي شده است «ترس از آکريلاميد» است. آکريلاميد يک ماده اسيدي سرطان زاست که هنگام سوختن، برشته شدن يا پختن مواد کربوهيدراتي غلات در درجه حرارت بالا در محصولاتي چون نان، بيسکويت، کلوچه، برنج و سيب زميني ايجاد مي شود.
طبق پژوهش دانشمندان، آکريلاميد در مقايسه با ديگر مواد سمي شناخته شده در غذاهاي مختلف مي تواند براي انسان ها تا ۱۰۰ برابر خطرناک تر باشد. مقدار اين ماده در سيب زميني سرخ شده و چيپس بيشتر است، اما در کشور ما بيشترين نگراني از حجم توليد و مصرف آکريلاميد در نان است.
آکريلاميد در نان زماني خود را نمايان مي کند که نان بر اثر حرارت زياد و مستقيم تغيير حالت داده و به رنگ قهوه اي يا سياه درآيد و اين مشکل اصلي نان هاي مصرفي ماست که اغلب به صورت سنتي در تنور تهيه و در حرارت زياد و مستقيم پخته مي شوند.
مشکل ديگر برخي تنورهاي نانوايي آن است که به علت نياز به تعمير يا عدم نظافت ديواره تنور از خمير به جاي مانده از پخت قبلي، سطح زيرين نان هاي جديد سوخته و سمي مي شوند يا آن که به دليل عدم تنظيم حرارت تنور قسمت هايي از نان سوخته و لکه هاي سياه رنگي پديدار مي شود که متاسفانه به دليل عدم آگاهي مصرف کنندگان به وجود ترکيبات خطرناک آکريلاميدي در نان سوخته، اين قسمت ها نيز مصرف مي شود.
از طرف ديگر برخي افراد هم هستند که براي ماندگاري بيشتر، طعم مطلوب تر يا براي بيماران ديابتي خود سفارش نان هاي برشته مي دهند؛ اما بايد بدانيم مصرف نان هاي برشته اي که رنگ آنها متمايل به قهوه اي شده و ظاهري مطلوب و خشک و طعمي لذيذ دارند و همچنين مصرف قسمت هاي سوخته نان ها هر چند کوچک و ناچيز، مي تواند به ميزان زيادي سم خطرناک آکريلاميد را وارد بدن مصرف کننده نمايد.
اين ماده سمي به محض ورود به بدن تجزيه شده و ماده اي توليد مي کند که مي تواند با اثر روي DNA و ايجاد جهش در ژن ها موجب بروز سرطان، انواع عفونت ها، آسيب به سيستم ايمني و عصبي شود.
عوارض عصبي اين سم شامل اختلال در هوشياري، ضعف، تحريک پذيري و تغييرات رفتاري است. اختلالات باروري همچون تغيير در رفتارهاي جنسي، ناباروري و سقط، تحريک و قرمزي پوست و چشم ها از ديگر عوارض آکريلاميد است.
اين سم به دليل آن که در درازمدت تاثيرات مخرب خود را بر سلامت مصرف کننده برجاي مي گذارد، کمتر مورد توجه بوده و متاسفانه آزمايشات عادي و مداومي در اين زمينه روي مواد غذايي کربوهيدراتي از جمله نان ها انجام نمي شود بنابراين بهتر است در کشور ما نيز به دليل آن که نان درصد زيادي از سهم غذايي روزانه افراد را به خود اختصاص مي دهد به اين موضوع بيشتر پرداخته شود.
▪ توصيه ها
سلامت خود را فداي طعم لذيذ نان هاي برشته نکنيد و اگر قصد خريد نان هاي نازک برشته شده اي را داريد که حاوي زيره، کنجد، تخمه و … هستند آنهايي را که رنگ روشن داشته و در اصطلاح برشته نشده هستند انتخاب کنيد.
از تُست کردن نان اجتناب کنيد و در صورت ضرورت نان را در درجه حرارت کم و به مدت کوتاه تُست کنيد.
در ترکيب سوسيس جهت ايجاد بافت مطلوب از مواد پرکننده اي چون آرد و نشاسته استفاده مي شود. اين مواد هنگام سرخ شدن سوسيس در روغن منجر به پف کردن و قهوه اي شدن آن مي شوند که اين ويژگي، محصول را بسيار خوش طعم و خوش ظاهر مي کند اما بايد بدانيد قهوه اي شدن بيش از حد که در نتيجه سوختن ترکيبات کربوهيدراتي سوسيس است مي تواند منجر به افزايش ميزان آکريلاميد محصول شود.
براي پختن کيک و پيتزا در سيني فر از کاغذ مخصوص استفاده کنيد.
از برشته شدن نان حاشيه پيتزا بشدت اجتناب ورزيد و در صورت برشته شدن حاشيه آن را دور بيندازيد.
براي تهيه ته ديگ از نان و سيب زميني استفاده نکنيد.
براي خريد نان سوخاري آنهايي را که رنگ روشن دارند انتخاب کنيد و از مصرف بيسکويت و کلوچه هايي که سطح زيرين آنها سوخته است، بپرهيزيد.
منبع : جام جم




پیشنهاد میشه بخونید : برای مشاهده جزئیات کامل این خبر «نان برشته نخوريد»اینجا را کلیک کنید. شفاف سازی:خبر فوق در سایت منبع درج شده و صرفا در این سایت بازنشر شده است .چنانچه به خبر فوق اعتراض دارید جهت حذف آن «اینجا» را کلیک کنید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

تبلیغات

اخبار برگزیده