تبلیغات ویژه

» خرید ممبر تلگرام »طراحی سایت و سئو »خرید فالوور و لایک »ادمین حرفه ای اینستاگرام »پکیج آموزش ارزهای دیجیتال »تبلیغات در اینستاگرام »خرید پیج اینستاگرام

مطالب مهم




روند افزایشی قاتل خاموش در گلستان / بیماران دیابتی نیازمند بسته‌های حمایتی هستند

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از گرگان؛ بیش از ۴۲۰ میلیون نفردر جهان مبتلا به دیابت هستند که سالانه از این تعداد ۴ میلیون نفر جان خود را از دست می‌دهند، دیابت یا بیماری قند یک اختلال متابولیک در بدن است که عوامل محیطی، ژنتیک و تغذیه نادرست و تحرک ناکافی می‌تواند زمینه ساز این بیماری باشد.

شیوع دیابت نوع یک که تغییر سبک زندگی و رژیم غذای سالم اصلی‌ترین عامل پیشگیری از ابتلا به آن است، در سال‌های اخیر با تغییر سبک زندگی از سنتی به مدرن افزایش یافته و هم اکنون استان گلستان جز ۱۰ استان رتبه دار در شیوع بیماری دیابت در کشور است.

روند افزایشی قاتل خاموش در گلستان / بیماران دیابتی نیازمند بسته‌های حمایتی هستند
اهمیت پیشگیری از ابتلا به این بیمای به حدی است که ۱۴ نوامبر برابر با ۲۳ آبان در بیش از ۱۶۰ کشور جهان از جمله ایران به نام روز جهانی دیابت نامگذاری شده است، روزی که ما را هم روانه کلینیک تخصصی و فوق تخصصی دزیانی و بیمارستان صیاد شیرازی استان گلستان کرد، جایی که با مبتلایان دیابتیک در مورد عوارض این بیماری و مشکلات آن‌ها مصاحبه کردیم.

شفیعی یکی از بیماران مبتلا به دیابت در گفتگو با خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازگرگان؛ گفت: بیش از ۹ سال که با بیماری دست و پنجه نرم می‌کنم، دیابت بینایی ام را تحت تاثیر قرار داده، تا کنون دوبار جراحی کردم و همچنین بی حسی در پاهایم زندگی ام را مختل کرده است.

روند افزایشی قاتل خاموش در گلستان / بیماران دیابتی نیازمند بسته‌های حمایتی هستند


همچنین خانم هزارجریبی از خواهر ناشنوای خودکه بیش از۱۰ سال است دیابت دارد سخن گفت: دیابت باعث سکته مغزی او شده و به همین دلیل مجبور است ماهی چندبار فیزیوتراپی انجام دهد.


خانم هزار جریبی همچنین به هزینه‌های سنگین درمان و تامین دارو اشاره کرد و گفت: متاسفانه هزینه آزمایش و چکاپ ماهانه و هزینه‌های فیزیوتراپی و بیمارستان بیماران دیابتی حتی با داشتن دفترچه بسیاربالاست.


دیابت با تبعات جسمی، روانی و اجتماعی و نیازمند کنترل جدی و منظم روند افزایشی قاتل خاموش در گلستان / بیماران دیابتی نیازمند بسته‌های حمایتی هستند
وی گفت: روزانه فقط به کلینیک تخصصی دزیانی ۲۰ نفر مراجعه می‌کنند که نشان از شیوع این بیماری در بین سنین مختلف است.

صدیقی افزود: یکی از علت‌های شایع این بیماری و عوارض جبران ناپذیر آن ترس از شناسایی این بیماری و دوره درمان برای افراد است که نگرانی آن‌ها را افزایش داده و باعث می‌شود تا افراد بعد از رسیدن به مرحله پیشرفته این بیماری به پزشک مراجعه کنند.

وی ادامه داد: این بیماری زمینه ساز برخی از بیماری‌ها مانند سکته‌های مغزی و قلبی، کلیوی و دیالیز، از دست دادن بینایی و بیماری‌های قلبی و عروقی است.

روند افزایشی قاتل خاموش در گلستان / بیماران دیابتی نیازمند بسته‌های حمایتی هستند


وی ادامه داد: در این بیماری توانایی تولید هورمون انسولین در بدن از بین می‌رود یا بدن در برابر انسولین مقاوم شده و بنابراین انسولین تولیدی نمی‌تواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد و عوامل ژنتیکی، چاقی و کم‌تحرکی، افزایش سن و امید به زندگی از دلایل این بیماری هستند.


گلستان جز ۱۰ استان رتبه دار دیابت در کشور
دکتر عارف نیا رئیس شبکه بهداشت استان گلستان در گفتگو با خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازگرگان؛ در خصوص شیوع بیماری دیابت در استان گفت: ۱۱ تا ۱۲ درصد از جمعیت بالای ۳۰ سال استان بیماران دیابتی هستند که این آمار در شهر‌ها نسبت به روستا‌ها بیشتر است. روند افزایشی قاتل خاموش در گلستان / بیماران دیابتی نیازمند بسته‌های حمایتی هستند
عارف نیا افزود: براساس آمار تفکیک شده، ۱۵ درصد زنان و مردان هم ۱۰ درصد از جمعیت دیابتی استان هستند که یکی علت‌های شیوع این بیماری در بین زنان، انتقال ژنتیکی از مادر به دختر است..

وی ادامه داد: بیشترین آمار بیماران دیابتی شناسایی شده مربوط به برخی شهر‌های استان مانند کردکوی، گرگان و بندرگز است که تغذیه نامناسب از عوامل مستعد کننده دیابت است.


غربالگری راهی برای شناسایی بیماری
دکتر عارف نیا رییس شبکه بهداشت استان گلستان در گفتگو با خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازگرگان؛ گفت: حدود ۲۵ درصد مردم از بیماری دیابت خود اطلاعی ندارند و شبکه بهداشت برای رفع این مشکل، اجرای طرح غربالگری را در سطح خانه‌های بهداشت و مراکز جامع سلامت به صورت رایگان انجام می‌دهد.


وی افزود: افراد بالای ۳۰ سال می‌توانند با مراجعه به این مراکز نسبت به شناسایی و مراقبت از خود اقدام کنند.


عارف نیا ادامه داد: تا کنون فقط ۵۰ درصد از مردم به این مراکز برای تست غربالگری مراجعه کردند.


بیماران دیابتی نیازمند بسته‌های حمایتی


خانم حجتی بیمار ۲۳ ساله دیابتی و دانشجوی ارشد رشته مهندسی در بیمارستان صیاد شیرازی پیرامون نبود حمایت کافی از بیماران دیابتی گفت: یکی از دلایل بستری شدن در بیمارستان به مدت ۱۶ روز عدم توانایی مالی برای تامین انسولین بوده که باعث شد تا قسمت داخلی بدنم دچار عفونت شود.

روند افزایشی قاتل خاموش در گلستان / بیماران دیابتی نیازمند بسته‌های حمایتی هستند
حجتی ادامه داد: با وجود دفترچه تامین اجتماعی، اما بازهم برای تهیه دارو با مشکل مواجه هستیم و توان خرید انسولین را نداشتم، تامین دارو به صورت آزاد هم سنگین و کمر شکن است.

عارف نیا رئیس شبکه بهداشت استان گفت: دارو‌های خوراکی تمام بیماران به صورت رایگان در مراکز جامع سلامت عرضه می‌شود و انسولین هم تحت پوشش بیمه است و ۳۰ درصد آن با کمک دولت پرداخت می‌شود.


عارف نیا ادامه داد: اما مشکلات بیماران دیابتی سرسوزن‌ها و دستگاه چک کننده قندخون و دیگر مسائل مربوط به حوزه درمان است و بودجه دولت در این خصوص تعریف شده است و باید انجمن‌ها و سمن‌های مردم نهاد استان برای مرتفع کردن مشکلات بیماران فعال باشند.

با همه اقدامات حمایتی دولت، هنوز هم بهترین راه حل پیشگیری است و نه درمان ... بیش از ۹۰ درصد ابتلا به دیابت غیرژنتیکی و غیرواگیر است و این خود ما هستیم که تعیین می‌کنیم مبتلا شویم یا خیر.


گزارش از گنجا محمودی

انتهای پیام / ا




پیشنهاد میشه بخونید : برای مشاهده جزئیات کامل این خبر «روند افزایشی قاتل خاموش در گلستان / بیماران دیابتی نیازمند بسته‌های حمایتی هستند»اینجا را کلیک کنید. شفاف سازی:خبر فوق در سایت منبع درج شده و صرفا در این سایت بازنشر شده است .چنانچه به خبر فوق اعتراض دارید جهت حذف آن «اینجا» را کلیک کنید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

جستجو های اخبار روز

اخبار برگزیده

هم اکنون میخوانند ..