خبرگزاري آريا – تخم گشنيز داراي خواص متعددي بوده و سرشار از پتاسيم، آهن، ويتامين هاي A، K، و C، اسيدفوليک و منيزيم است.
به گزارش خبرگزاري آريا از مهر، تخم گشنيز مملو از خواص آنتي اکسيداني و فيبر رژيمي است که مي تواند موجب افزايش عملکرد کبد و همچنين تنظيم حرکات روده شود. همچنين به خاطر وجود خواص آنتي اکسيداني به درمان سرماخوردگي و آنفلوآنزا کمک مي کند.
اين دانه شگفت انگيز داراي فوايد ضدباکتريايي است که مي تواند به رهايي از وبا، تيفوئيد و مسموميت غذايي کمک کند.
طبق يافته هاي مطالعاتي دانه گشنيز مي تواند به مقابله با ديابت هم کمک کند. به گفته محققان، عصاره دانه گشنيز حاوي برخي ترکيبات است که در زمان ورود به خون منجر به ترشح انسولين و حرکت شبه انسولين مي شود که ميان گلوکز را کنترل مي کند.
همچنين برخي مطالعات هم نشان مي دهند مصرف تخم گشنيز موجب افزايش ترشح انسولين از سلول هاي بتا لوزالمعده مي شود.
محققان موسسه تحقيقاتي فلوريدا هم دريافتند تخم گشنيز داراي اتانول است که ميزان گلوکز خون يا قندخون را کاهش مي دهد.
با اين حال محققان توصيه مي کنند افراد ديابتي که تحت مصرف دارو براي کاهش ميزان قندخون شان هستند قبل از مصرف تخم گشنيز با پزشک مشورت نمايند.