خبرگزاري آريا – طبق نتايج آخرين تحقيقات، مصرف سبزيجات پربرگ سبز تيره مي تواند به پيشگيري از بيماري چشمي دژنراسيون ماکولا، علت اصلي نابينايي، کمک کند.
به گزارش خبرگزاري آريا از مهر، در اين مطالعه محققان موسسه تحقيقاتي وستميد استراليا به بررسي بيش از ۲۰۰ فرد بزرگسال استراليايي در يک دوره ۱۵ ساله پرداختند.
نتايج مطالعات آنها نشان داد نيترات موجود در سبزيجات داراي برگ هاي سبز تيره و همچنين چغندر مي تواند به کاهش ريسک ابتلا به بيماري چشمي دژنراسيون ماکولا کمک کند.
«باميني گوپيناث»، سرپرست تيم تحقيق، در اين باره مي گويد: «براي اولين بار تاثيرات نيترات موجود در رژيم غذايي بر دژنراسيون ماکولا ارزيابي شده است.»
وي در ادامه مي افزايد: «ما دريافتيم افرادي که روزانه ۱۰۰ تا ۱۴۲ ميليگرم نيترات سبزيجات مصرف مي کنند، در مقايسه با کساني که کمتر از اين ميزان نيترات مصرف مي کنند، با ريسک کمتر ابتلا به علائم اوليه دژنراسيون ماکولا روبرو هستند.»
به گفته محققان، اسفناج به ازاي هر ۱۰۰ گرم ۲۰ ميليگرم نيترات دارد، درحاليکه چغندر به ازاي هر ۱۰۰ گرم، ۱۵ ميليگرم نيترات دارد.
بيماري دژنراسيون ماکولا به گروهي از بيماري هاي تخريب کننده شبکيه چشم اشاره دارد که موجب از بين رفتن پيشرونده بينايي مرکزي مي شود.
سن قوي ترين فاکتور پرخطر ابتلا به اين بيماري است و معمولا بعد از ۵۰ سالگي روي مي دهد.