جواهرپلو با مرغ زعفرانی
مواد لازم
برنج ۴ پیمانه فیله مرغ ۵۰۰ گرم پیاز ۲ عدد متوسط زرشک ۴ قاشق غذاخوری کشمش ۴ قاشق غذاخوری هویج ۲ عدد گلاب ۲ قاشق غذاخوری زعفران دم شده نصف لیوان آبلیموی تازه ۲ قاشق غذاخوری پودر سیر در صورت تمایل به اندازه دلخواه روغن و کره به میزان لازم نمک و فلفل به میزان لازم دانه انار ، خلال بادام ، خلال پسته ، خلال پوست پرتقال شیرین شده ، برگ گل محمدی مرحله اولمرغ را به قطعات متوسط خرد کرده یا بصورت نواری برش بزنید و بعد از شستن با حوله کاغذی خشک کنید و درون کاسه مناسبی بریزید و روی آن کمی نمک و فلفل سیاه تازه آسیاب شده ، آبلیمو ، سه قاشق غذاخوری زعفران دم شده و کمی پودر سیر اضافه کنید .ترکیب به دست آمده را هم بزنید تا همه جای مرغ با مواد آغشته شود و سپس سطح آن را با سلفون بپوشانید اجازه بدهید تا چند ساعت در این حالت باقی بماند و تمامی طعم ها و مزه ها جذب مرغ شود .
مرحله دومبرنج را بشویید و با اضافه کردن کمی آب و نمک بگذارید تا خیس بخورد .
مرحله سومبرنج را به هر روشی که مایل هستید بپزید و اجازه دهید تا بر روی حرارت ملایم کاملا دم بکشد .
یادآوری: مقداری زعفران را گوشه قابلمه روی برنج ریخته تا مقداری از برنج زعفرانی شود.
مرحله چهارمپیاز را به شکل خلال های نازک برش بزنید، مقدار مناسبی روغن درون ماهیتابه ریخته و بعد از داغ شدن پیاز را اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار بدهید تا طلایی شود.
مرحله پنجممقداری کره را روی حرارت ملایم ذوب کرده و فیله های مرغ را درون روغن ریخته و اجازه میدهیم کاملا پخته و دوطرفش سرخ بشود.
یادآوری: اگر مرغ را نواری برش بزنید میتوانید آن را رول کنید و با خلال دندان فیکس کنید و سپس دو طرف آن را سرخ کنید.
مرحله ششمهویج را بصورت رشته های نازک برش داده و با مقداری کره تفت میدهیم تا نرم بشود و گلاب را اضافه میکنیم تا به خورد هویج برود.
مرحله هفتمخلال بادام ، خلال پسته ، خلال پوست پرتقال شیرین شده، کشمش و زرشک را هر کدام جدا و به ترتیب با استفاده از کره تفت بدهید.
مرحله هشتمدر ظرف پذیرایی ابتدا برنج کشیده و سپس روی آن را با مرغ و سایر مواد به سلیقه خودتان تزئین کنید.
نوش جان