تبلیغات ویژه

» خرید ممبر تلگرام »طراحی سایت و سئو »خرید فالوور و لایک »ادمین حرفه ای اینستاگرام »پکیج آموزش ارزهای دیجیتال »تبلیغات در اینستاگرام »خرید پیج اینستاگرام

مطالب مهم




بیماری فراموش شده در مناطق حاشیه‌ای/ سالانه ۲۰ هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند

سالک بیماری مناطق حاشیه‌ای و فراموش شده/ لزوم حمایت از تولید نانو داروها/ گزارش سالانه ۲۰ هزار مورد جدید ابتلا به سالک در کشوربه گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ غلامرضا اصغری رئیس سازمان غذا و دارو در مراسم تقدیر از دست‌اندر کاران تولید ژل موضعی نانولیپوزومی آمفوتریسین با نام تجاری سینا آمفولیش، برای درمان سالک  با اشاره به اینکه تا کنون به تولید دارو بیماری هایی مانند سالک توجه لازم نشده است، افزود: دلیل این امر نداشتن صرفه اقتصادی برای تولید چنین داروهایی است و چه بسا اقشار ضعیف که بیشتر مبتلایان را تشکیل می داده اند، توان هزینه های بالای آن را ندارند، براساس پیشنهاد دست‌اندرکاران تولید این نانو دارو، خرید آن توسط معاونت بهداشتی وزارت بهداشت می تواند به این بیماران کمک کند.

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه بیشتر مبتلایان به سالک از میان حاشیه‌نشین‌ها هستند، گفت: افرادی که در حاشیه شهرها و بعضا مخروبه ها زندگی می کنند، بیشتر در معرض سالک قرار دارند و به دلیل شرایط اقتصادی، چه بسا حتی امکان تهیه پشه بند ساده را نیز ندارند.

وی با تقدیر از بکار گرفتن علم روز برای تولید داروی بیمارانی که توان پرداخت هزینه داروهای گرانقیمت را ندارند، گفت: تحقیق برای یافتن داروهای جدید این بیماران بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است.

اصغری ادامه داد: بسیاری از بیماری ها مانند سالک در حاشیه قرار گرفته اند، درحالیکه چنین طرح هایی نیاز به توجه بیشتر و تامین منابع مالی دارد. سیستم تجاری معمولا در جایی سرمایه گذاری می کند که بتواند هزینه تولید را جبران و سودآوری قابل توجهی داشته باشد. از تیم تولید این دارو قدردانی ویژه می کنیم که با به خدمت گرفتن تکنولوژی جدید در این زمینه به بیماران و مردم و اقشار با اقتصاد ضعیف خدمت رسانی می کنند.

به گفته وی نانو از علومی محسوب می شود که می تواند تحول قابل توجهی در تمام زمینه ها ایجاد کند، بنابراین باید از مراکز تحقیقاتی، دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان که در این حوزه فعالیت دارند حمایت ویژه کرد.

در ادامه محمودرضا جعفری، رئیس هیات مدیره شرکت تولید کننده دارو به فرآیند ساخت، آزمایشات بالینی صورت گرفته روی این محصول، اثر بخشی و ایمنی آن اشاره کرده و بر لزوم حمایت سازمان غذا و دارو و مجموعه وزارت بهداشت از این دارو با توجه به ابتلای قشر ضعیف جامعه به بیماری سالک تاکید کرد.

وی با ابراز خرسندی از حمایت سازمان غذا و دارو عنوان کرد: بدون حمایت ستاد فناوری نانو و سازمان غذا و دارو امکان رسیدن این محصول مهم به بازار میسر نبود.

دبیر ستاد توسعه فناوری نیز با اشاره به توجه ویژه سازمان غذا و دارو به شرکت های دانش بنیان و حمایت از کمیته فناوری نانو، تصریح کرد: تجاری سازی محصولات سلامت محور مبتنی بر فناوری نانو با کمک این کمیته و در همکاری نزدیک با ادارات کل سازمان غذا و دارو را الگویی موفق در میان سایر دستگاه های دولتی و حتی در بین کشورهای پیشرفته است.

واردات داروی بیماری سالک با هزینه های بالا

لازم به ذکر است 90% موارد بیماری سالک از ایران، افغانستان، عربستان سعودی، سوریه، برزیل و پرو گزارش می شود. سالانه حدود ۲۰ هزار مورد جدید ابتلا به سالک در کشور گزارش شده، اما تخمین زده می‌شود آمار مبتلایان واقعی ۴ تا ۵ برابر این تعداد باشد. این بیماری در ۱۷ استان کشور گزارش شده است و ابتلا به این بیماری در بین دانش آموزان بیشتر از سایر اقشار جامعه مشاهده می‌شود.

درمان های رایج سالک استفاده از تركیبات آنتیموان 5 ظرفیتی آنتیموآن، و درمان های موضعی تزریق داخل ضایعه‌ای تركیبات آنتیموان 5 ظرفیتی، كرایوتراپی، ترموتراپی است. استفاده از تركیبات آنتیموان 5 ظرفیتی تزریقی هنوز هم بعنوان مهمترین راه برای درمان سالک در جهان مطرح است ولی متاسفانه پاسخ به درمان بسیار پائین است و موارد مقاومت دارویی نیز مکرر گزارش شده است و این دارو با قیمت قابل توجه از خارج کشور وارد می شود.

از مزایای داروی ژل موضعی نانولیپوزومال آمفوتریسین B تحت نام تجاری سینا آمفولیش سهولت استفاده و دسترسی به آن، نداشتن عارضه جدی و پاسخ دهی مناسب بیماری به درمان است. طبق گزارش ارائه شده در این جلسه داروی مذکور تنها درمان موضعی با استفاده از فرآورده نیمه جامد بوده که موضوع صادرات آن بطور جدی در دست پیگیری است.

انتهای پیام/




پیشنهاد میشه بخونید : برای مشاهده جزئیات کامل این خبر «بیماری فراموش شده در مناطق حاشیه‌ای/ سالانه ۲۰ هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند»اینجا را کلیک کنید. شفاف سازی:خبر فوق در سایت منبع درج شده و صرفا در این سایت بازنشر شده است .چنانچه به خبر فوق اعتراض دارید جهت حذف آن «اینجا» را کلیک کنید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

جستجو های اخبار روز

اخبار برگزیده

هم اکنون میخوانند ..