خبرگزاري آريا – ويتامين D، يکي از ويتامينهاي محلول در چربي است. زماني که پوست بدن در معرض نور خورشيد قرار ميگيرد اين ويتامين به صورت طبيعي در بدن توليد ميشود. منابع غذايي مختلفي مانند ماهيهاي چرب، زرده تخممرغ يا شير غني شده با ويتامين D نيز ميتواند براي بالا بردن سطح اين ويتامين در بدن مصرف شود.
البته با توجه به محلول در چربي بودن اين ويتامين، فقط زماني که همراه با غذاهاي چرب دريافت شود، جذب خواهد شد. بسياري از افراد نيز براي جبران کمبود اين ويتامين در بدن خود از مکملهاي غدايي استفاده ميکنند. اين ويتامين باعث افزايش جذب موادمعدني مانند کلسيم و فسفر از روده ميشود. به همين علت ميزان مناسب آن در بدن از اهميت زيادي برخوردار است. عوامل مختلفي بر سطح ويتامين D بدن تاثيرگذار هستند که در ادامه شش مورد از آنها را بررسي خواهيم کرد.