
خبرگزاري آريا – عضو انجمن راديوتراپي انکولوژي گفت: آمار ابتلا به سرطان در کشور ما کمتر از ميانگين جهاني است ولي سرعت رشد سرطان در کشورهاي جهان سوم از جمله ايران بيشتر است.
به گزارش جام جم آنلاين از فارس، پدرام فدوي، عضو انجمن راديوتراپي انکولوژي در آستانه برگزاري کنگره سالانه کلينيکال انکولوژي و سومين کنگره بينالمللي کلينيکال انکولوژي اظهار داشت: اين کنگره که در آذر ماه سالجاري برگزار ميشود همه موضوعات مرتبط با سرطانهاي توپر به غير از سرطانهاي مرتبط با خون مطرح و موردبحث و گفتوگو قرار ميگيرد.
دبير اجرايي کنگره سالانه کلينيکال انکولوژي و سومين کنگره بينالمللي کلينيکال انکولوژي با اشاره به اينکه سرطانهاي غيرخوني شامل انواع سرطانهاي پروستات، سينه، مري، معده و … است گفت: جديترين دستاوردهاي علمي در حوزه درمان سرطان دراين کنگره توسط اساتيد و صاحبنظران برجسته ارائه ميشود.
عضو انجمن راديوتراپي انکولوژي با اشاره به اينکه سالانه حدود ۹۰ تا ۱۰۰ هزار مورد جديد ابتلا به سرطان در کشور داريم، عنوان کرد: آمار ابتلا به سرطان در کشور ما کمتر از ميانگين جهاني است ولي سرعت رشد سرطان در کشورهاي جهان سوم از جمله ايران بيشتر است.
فدوي آلودگي محيطي که در صدر آن آلودگي هوا و غذا است و همچنين آلودگي ناشي ازکودهاي شيميايي از عوامل خطر اصلي در بروز سرطان است که البته تغذيه نامناسب و کيفيت بد زندگي نيز در ايجاد اين بيماري اثرگذار است.
وي با اشاره به اينکه درصدي از دلايل ابتلا به سرطان قابل پيشگيري است، گفت: چاقي يکي از فاکتورهاي خطر ابتلا به بسياري از سرطانها است همچنين با مصرف رژيم غذايي مناسب همچون مصرف ميوه و سبزيجات فراوان و کنترل استفاده از روغنهاي نامناسب در پيشگيري از سرطان ميتوان اقدام کرد.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران با بيان اينکه ژنتيک در ۹۰ درصد از سرطانها تاثيري ندارد، گفت: البته عمده سرطانها در اثر تغيير ژنتيکي ايجاد ميشوند ولي سرطان چندان ارثي نيست و تنها بخش کمي از سرطانها ممکن است از طريق وراثت منتقل شوند.