به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کله جوش یکی از غذاهای محلی استان اصفهان بوده که حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹، B۱۲ ، کربوهیدرات، کلسیم، فسفر، سدیم، پتاسیم، فیبر، آهن، پروتئین، روی (زینک)، منیزیم، منگنز، کاروتنوئیدها، اسید چرب امگا ۳ و اسیدهای آلی است.
برای بررسی خواص کله جوش و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص کله جوشحیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص کله جوش اظهار کرد: این غذا حاوی پروتئین فراوان بوده، پروتئین نقشی موثر در حفظ بافت بدن و تولید آن دارد بنابراین کله جوش برای تقویت عضلات بدنسازان و پرورش اندام آنها بسیار مفید است، این افراد کله جوش را میتوانند برای وعده غذایی یا میان وعده میل کنند.
بیشتر بخوانید: دمنوش پرخاصیت برای تقویت بدن
وی درباره خواص دیگر کله جوش بیان کرد: این غذا به علت داشتن پروتئین تأثیری چشمگیر در افزایش انرژی و تقویت عمومی بدن دارد، کله جوش به علت وجود کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامین D استخوانها و دندانها را محکم و از ابتدای افراد به پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید: درمان سریع آرتروز بدون جراحی/ اکالیپتوس درد را در شما از بین میبرد
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: کله جوش به علت داشتن اسیدهای آلی دستگاه گوارش (معده، روده کوچک و بزرگ) را ضدعفونی میکند، این غذا به علت وجود پروتئین، کلسیم، فیبر، منیزیم، فسفر، منگنز، پتاسیم و آهن برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است، منگنز نقشی موثر در رشد بافتهای بدن و مغز جنین دارد.
بیشتر بخوانید: قویترین نسخههای گیاهی برای درمان پوکی استخوان
عظمایی تأکید کرد: کله جوش به علت داشتن ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
وی تصریح کرد: کله جوش برای کودکان در حال رشد و کهنسالان بسیار مفید است و تأثیری چشمگیر در طراوت و شادابی پوست و مو، رفع کمخونی، تقویت بینایی، افزایش طول عمر، بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه و افزایش قدرت باروری در مردان دارد.
عظمایی یادآوری کرد: نام دیگر کله جوش کالجوش است به این معنی که کشک موجود در این غذا نباید زیاد جوشانده شود.
مواد لازم برای تهیه کله جوش (چهار تا پنج نفر)کشک ساییده شده ۳۰۰ گرم
پیاز ۲ تا سه عدد
نعناع خشک شده سه قاشق غذاخوری
گردو ۱۰۰ گرم
نمک و پودر زردچوبه به مقدار لازم
روغن کنجد به مقدار لازم
آب چهار تا پنج لیوان
نان سنگک تازه به مقدار لازم
- نخست پیازها را نگینی خُرد کنید و با روغن تفت دهید.
- پودر زردچوبه، نمک، نعناع خشک شده و گردو را به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید.
- مواد را کمی تفت دهید سپس آب را به مواد اضافه و صبر کنید تا بجوشد.
- کشک ساییده شده را به سایر مواد بیفزایید.
- مواد را قبل از جوشیدن از روی حرارت بردارید.
- کله جوش را همراه با نان سنگک تازه و سبزیخوردن میل کنید.
انتهای پیام/