خبرگزاري آريا – يک فوق تخصص گوارش، مصرف آب، مايعات، سبزيجات و ميوههاي داراي فيبر و ورزش را مهمترين عامل پيشگيري از يبوست و درمان آن خواند.
به گزارش خبرگزاري آريا ، حافظ فاخري در گفتگو با مهر در رابطه با عوامل ابتلا به يبوست، گفت: يبوست يکي از شايعترين بيماريهاي گوارشي است که با مراقبت هاي ابتدايي ميتوان از آن پيشگيري کرد.
فاخري عدم مصرف کافي مايعات را مهم ترين دليل بروز يبوست خواند و بيان کرد: مصرف آب و مايعات اصلي ترين نقش در يبوست را دارند، به همين دليل براي پيشگيري از اين بيماري بايد حداقل روزانه ۸ ليوان آب مصرف شود.
وي توضيح داد: نوشيدن آب نيز بايد به صورت يک ساعت قبل يا بعد غذا باشد و به صورت يک جا مقدار زيادي آب مصرف نشود.
اين متخصص گوارش استفاده از ميوه و سبزيجات را عامل ديگري در پيشگيري از يبوست خواند و عنوان کرد: مصرف اين دسته از خوراکي ها به دليل داشتن فيبر فراوان موجب نرمي و عدم يبوست خواهد شد.
فاخري توضيح داد: درنتيجه در کنار مصرف پروتئين ها، استفاده از سبزيجات و ميوههاي فصل به دليل داشتن فيبر بالا ضروري است.
وي ورزش نکردن و عدم تحرک را عامل ديگر ابتلا به يبوست خواند و تصريح کرد: عدم تحرک و نشستن هاي طولاني مدت با کند کردن سرعت حرکات معده، علت عمده ابتلا به يبوست است.
اين استاد دانشگاه ورزش روزانه و داشتن حداقل نيم ساعت پياده روي در روز را براي عدم ابتلا به يبوست ضروري دانست.
فاخري استرس و فشارهاي روحي را دليل ديگر بيماري يبوست خواند و تصريح کرد: وجود استرس و فشارهاي روحي و رواني روي حرکات روده تاثير گذاشته و دليل مهم ديگري در بروز يبوست خواهد بود.
وي با بيان اينکه تنها ۱۰ درصد از عوامل بروز يبوست بيماريهاي گوارشي و مربوط به روده خواهد بود، خاطرنشان کرد: به طور کلي شايع ترين دلايل ابتلا به يبوست مصرف کم مايعات، عدم تحرک، عدم مصرف سبزيجات فيبردار و استرس بوده و تنها درصدي کمي از آن ناشي از بيماري است.
اين متخصص گوارش تاکيد کرد: اين درصد کم نيز با مراجعه به پزشک و مصرف دارو قابل درمان است و مراقبت هاي ابتدايي و ساده براي درمان و پيشگيري از اين بيماري کافي است.