تبلیغات ویژه

» خرید ممبر تلگرام »طراحی سایت و سئو »خرید فالوور و لایک »ادمین حرفه ای اینستاگرام »پکیج آموزش ارزهای دیجیتال »تبلیغات در اینستاگرام »خرید پیج اینستاگرام

مطالب مهم




باز خوانی شهر آورد‌های جنجالی تهران/ پرسپولیس و استقلال در نیم قرن رقابت

به گزارش  خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، دربی 88 پایتخت درحالی پنج شنبه ( 5 مهر ماه ) از ساعت 18:30 در ورزشگاه آزادی برگزار می شود که این مسابقه، بهترین بازی لیگ ایران و حتی حساس ترین دیدار قاره کهن است. به دلیل شرایط موجود در بازی سرخابی های پایتخت ایران ( شهرآورد ) همیشه حاشیه ها و جنجال های زیادی وجود داشته که سبب ایجاد حواشی زیادی شده است. از کتک کاری بازیکنان تا هجوم هواداران و ...

البته در سال های اخیر بازیکنان سرخابی ها کمتر دست به یاغی گری در دربی زده اند اما با توجه به شرایط خاص این بازی احتمال دارد در شهرآورد 88 هم یک یا حتی چند بازیکن به عنوان مسبب جنجال و حاشیه معرفی شوند.

اهمیت و حساسیت شهرآورد تهران به عنوان جذاب ترین دربی آسیا به حدی است که رسانه های معتبر دنیا اخبار آن را تحت پوشش قرار می دهند و مجله معتبر AS اسپانیا دیدار استقلال و پرسپولیس را جزء 16 دربی هیجان انگیز جهان فوتبال می داند.

دربی تهران گاهي چنان ملال آور و كسالت بار است كه در طول 90 دقيقه حتی يک موقعيت خطرناک هم روی دروازه‌ها خلق نمی شود و گاهی در كمتر از 10 دقيقه نقطه اوج هيجان را به تصوير می كشد و حال امیدواریم در دربی 88 بازهم یک دیدار جذاب و خوبی را مشاهده کنیم.

دربی چهارم - 17 بهمن 1348

استقلال در این بازی با گل غلامحسین مظلومی در دقیقه 82 از حریف پیش بود اما رد شدن گل محمود خوردبین سبب شد کادرفنی پرسپولیس به تصمیم ابوالقاسم حاج ابوالحسن معترض شوند و در نهایت با سیلی عزیز اصلی به داور بازی، این دربی نیمه تمام باقی ماند. فدراسیون فوتبال هم تصمیم گرفت بازی را 3 بر صفر به سود آبی ها اعلام کند و از آن پس داور خارجی برای دیدار حساس استفاده می شد.

گزارش ویژه دربی

دربی پنجم - 3 مهر 1349

پرسپولیس در این بازی که دوستانه بود، مقابل استقلال رنگ سفید بر تن کرد و از نکات جنجال‌ برانگیز این بازی، 2 تعویض عباس مژدهی بود. ابتدا جواد قراب جای او را در زمین گرفت و بر خلاف قوانین،  او پس از چند دقیقه استراحت دوباره به جای مهدی حاج محمد وارد زمین شد و گل برتری آبی پوشان را به ثمر رساند.

دربی ششم- 27 دی 1349

 این بازی تا دقیقه 78 با گل های حسین کلانی(2) برای پرسپولیس و عباس مژدهی(75) برای استقلال با تساوی یک بر یک در جریان بود تا اینکه بازیکنان تیم پرسپولیس با اخراج حسین کلانی و مهراب شاهرخی حاضر به پذیرفتن تصمیم داور نشدند و این دو نیز زمین را ترک نکردند و در نهایت فدراسیون فوتبال رای به برتری 3 بر صفر استقلال و ثبت چهارمین برد متوالی این تیم در دربی داد.  در این دیدار که 15 هزار تماشاگر داشت عزیز اصلی دومین سیلی معروف خود را روانه صورت ارشد برازنده، داور دیدار کرد.

گزارش ویژه دربی

دربی دوازدهم- 16 شهریور 1352

شیرین ترین خاطره پرسپولیسی ها که با گذشت سال ها همچنان بارزترین نمونه فخر فروشی آن ها به آبی ها محسوب می شود،  دیدار 6 گله تاریخ دربی ها است. برای سرخپوشان همایون بهزادی (50٬86٬90)، ایرج سلیمانی(45٬56) و حسین کلانی(32) توانستند این برتری تاریخی را رقم بزنند. این بازی با قضاوت نیکولای پتری چیانو و در حضور 60 هزار هوادار در ورزشگاه آزادی برگزار شد و با توجه به برگزاری همزمان این بازی با مسابقات جهانی کشتی آزاد 1972 در ورزشگاه شهید حیدرنیا ، گروه فیلمبرداری به زمین فوتبال اعزام نشد و به همين دليل هيچ فيلم يا عكسی از اين مسابقه در دست نيست.

دربی هجدهم-17 آبان 1354

درحالی که  آبی پوشان پایتخت با گل مسعود مژدهی(20) پیش بودند در دقیقه 85 این بازی ضربه محمود خوردبین با برخورد به تیر افقی دروازه استقلال از خط دروازه گذشت اما منصور رشیدی با زیرکی خاصی آن را از درون دروازه بیرون کشید و محمد صالحی داور دیدار هنوز تصمیم خاصی نگرفته بود که منوچهر نظری – کمک داور بازی – اعلام گل کرد و صالحی هم با دمیدن در سوت خود مرکز زمین را نشان داد و جنجال بعد از آن شروع شد. بازی با اعتراض استقلالی ها دقایقی به تعویق افتاد و در نهایت با اخراج مسعود مژدهی به پایان رسید.

دربی بیست و دوم - 25 آبان 1358

این دیدار دوستانه به مناسبت گرامی داشت مرحوم علی دانایی فرد و با قضاوت هروس باغومیان برگزار شد و  آبی ها با گل غلامرضا فتح آبادی(42) یک بر صفر به سود پیش بودند که به دلیل هجوم تماشاگران  در دقیقه 45 به داخل زمین، این دربی نیمه تمام ماند و با توجه به دوستانه بودن بازی همان نتیجه یک بر صفر برای شهرآورد بیست و دوم محسوب و هیچ گاه تکرار نشد.

گزارش ویژه دربی

دربی بیست و ششم- 15 مهر 1362

رکورد پرتماشاگر ترین دربی پایتخت به نام این بازی ثبت شده است. حدود 120 هزار نفر در ورزشگاه آزادی حاضر شده و شهر آورد بیست و ششم را تماشا کردند. این بازی که در آن ازدحام جمعیت منجر به هجوم تماشاگران تا کنار خط طولی زمین و حتی نشستن روی نورافکن‌های ورزشگاه شده بود، در نهایت با گل دقیقه 59 پرویز مظلومی به سود استقلال پایان یافت و حمید خوشخوان قضاوت این بازی را برعهده داشت.

 دربی بیست و هفتم- ۲۵ خرداد ۱۳۶۵

پس از سه سال وقفه در برگزاری دربی تهران، شاگردان علی پروین با بهره گیری از شاهرخ بیانی، ستاره محبوب استقلالی‌ها به مصاف این تیم رفتند و جالب اینجاست بیانی ۲بار در دقایق (12-پنالتی) و (52) برای پرسپولیس موفق به گلزنی شد.

ناصر محمدخانی(62) هم سومین گل این تیم را به ثمر رساند تا پرسپولیس در حضور 65 هزار تماشاگر در ورزشگاه آزادی برنده بزرگ دربی بیست و هفتم باشد.

 دربی سی و هشتم- ۱۵ دی ۱۳۷۳

از این دربی می توان به عنوان جنجالی ترین شهرآورد تاریخ یاد کرد چراکه در پایان این بازی نیمه تمام پای کلانتری و دادسرا به یک دیدار فوتبالی باز شد.

پرسپولیس که پس از کنار گذاشتن علی پروین، حمید درخشان را روی نیمکت نشانده بود، در ۱۵ دقیقه ابتدایی نیمه دوم با پنالتی فرشاد پیوس و ضربه سر بهزاد داداش زاده با دو گل جلو افتاد. روال بازی به گونه ای بود که تصور می شد پرسپولیس برنده این بازی از مرحله نیمه نهایی لیگ است (در آن سال لیگ در دو گروه برگزار می شد) اما تکل خشن رضا شاهرودی روی محمد تقوی و 10 نفره شدن پرسپولیس، جریان دربی سی و هشتم را کاملاً دگرگون کرد. ابتدا صادق ورمزیار در دقیقه 80 نتیجه را کم کرد و 6 دقیقه بعد ادموند اختر دروازه عابدزاده را باز کرد تا همه چیز برابر شود.

گزارش ویژه دربی

پس از این گل بود که مجتبی محرمی و امیر قلعه نویی در وسط زمین از خجالت هم درآمدند و بازی با هجوم تماشاگران به زمین نیمه تمام ماند. یک روز بعد، نتیجه بازی 3-0 به سود استقلال اعلام شد و چند بازیکن از هر دو تیم، با محرومیت های طولانی مواجه شدند. عملکرد احمد ابهران، داور این بازی هم باعث شد که از سال بعد، داوران خارجی برای مدتی طولانی دربی را سوت بزنند. بازی برگشت این دو تیم، در ورزشگاهی خالی از تماشاگر در بندر عباس و به قضاوت مهدی اخوان برگزار شد و بدون گل به پایان رسید.

کمیته انضباطی فدراسیون برای بازیکنان و عوامل خاطی دربی احکام زیر را صادر کرد.

پرسپولیس:

امیر عابدینی( مدیرعامل پرسپولیس) یک سال محروم
محمد پنجعلی( سرپرست تیم) یک سال محروم
قربانی و ثابت فرد( کادر پزشکی) یکسال محروم
فرشاد پیوس( کاپیتان پرسپولیس) شش ماه محروم
مجتبی محرمی : سه سال محروم
احمد عابدزاده : دو سال محروم
رضا شاهرودی- یک سال محروم
بهزاد داداش زاده: شش ماه محروم

استقلال:

محمود فکری، مسعود غفوری  اصل، صادق ورمزیار، و امیر قلعه نویی هرکدام شش ماه محروم از کلیه مسابقات

نتیجه بازی: ۳-۰ به نفع استقلال

احمد ابهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره آن بازی می گوید: بازیکنان آن زمان عشق و تعصب بیشتری به پیراهن تیم های خود داشتند اما اکنون فوتبالیستها به دلیل حرفه ای شدن این رشته، مسائل مالی را در اولویت قرار می دهند و می دانند که اگر تخلف انضباطی مرتکب شوند، از لحاظ مالی ضرر می کنند. از طرفی فدراسیون فوتبال نسبت به آن زمان، نظارت دقیق تری روی نظم و انضباط بازی ها دارد. در واقع من به عملکرد کمیته انضباطی در زمان قضاوت خودم از صد، نمره پنجاه می دهم و برای کمیته انضباطی فعلی نمره 80 تا 90 را در نظر می گیرم.

ابهران با اشاره به افزایش امکانات داوری نسبت به 2 دهه قبل، اظهار کرد: هر چند داوران کشورمان نسبت به سطح اول داوری دنیا از امکانات لازم برخوردار نیستند اما زمانی که شرایط رفاهی آن ها را با زمان قضاوت خودم مقایسه می کنم، متوجه می شوم که در حال حاضر داوران دست کم برای سفر به شهرهای مختلف و اسکان، وضعیت خوبی دارند اما ما با اتوبوس به سفر می رفتیم و امکانات ضعیفی داشتیم.

گزارش ویژه دربی

وی ادامه داد: خوشبختانه برخلاف 2 دهه قبل، فدراسیون فوتبال، مربیان، بازیکنان، داوران، هواداران تا حد بسیار زیادی با وظایف خود در زمان برگزاری بازی آشنا هستند و بازی ها ساده تر و راحت تر انجام می شود.

ابهران درباره این که آیا حساسیت های دربی نسبت به سال های قبل کمتر شده یا خیر، تصریح کرد: به هر حال با افزایش دیدارهای دربی، حساسیت این بازی کمتر می شود. بازیکنان پرسپولیس و استقلال می دانند که در صورت شکست در بازی رفت، برای دیدار برگشت فرصت جبران دارند و از طرفی این 2 تیم اکنون در لیگی به میدان می روند که 30 بازی در آن برگزار می شود و اگر در دربی نتیجه نگیرند، می توانند در بازی با تیم های دیگر ناکامی دربی را جبران کنند اما در زمان ما، لیگ به صورت حذفی برگزار می شد و امکان داشت سرخابی ها در نیمه نهایی یا فینال به مصاف هم بروند که این امر حساسیت ها را افزایش می داد.

داور دربی جنجالی سال 1373 در پایان تاکید کرد: داور هم انسان است و مانند بازیکنان و مربیان اشتباه می کند. با این تفاوت که با اشتباه داور، بلافاصله تماشاگران واکنش نشان می دهند. بنابراین از بازیکنان و کادرفنی استقلال و پرسپولیس درخواست می کنم نسبت به اشتباهات داور سعه صدر داشته باشند و جو ورزشگاه را در روز برگزاری دربی متشنج نکنند.

دربی چهل و هفتم - ۲۳ آذر ۱۳۷۸

در این بازی پرسپولیس از دقیقه 30 به بعد با اخراج 2 بازیکن خود 9 نفره شد و عمر مهنا داور عربستانی نادر محمدخانی و اسماعیل حلالی را با کارت قرمز اخراج کرد. البته نتیجه دربی 47 برای پرسپولیس تاریخی شد چرا که با وجود بازی با 2 بازیکن کمتر در طول یک ساعت گلی دریافت نکرد و آن تساوی بدون گل برای هواداران پرسپولیس شیرین بود. البته پس از آن دیدار، صحبت هایی مبنی بر تبانی شنیده می شد که تکذیب شد.

 دربی چهل و هفتم- ۲۳ آذر ۱۳۷۸

در این بازی پرسپولیس از دقیقه 30 به بعد با اخراج 2 بازیکن خود 9 نفره شد. عمر مهنا داور عربستانی نادر محمدخانی و اسماعیل حلالی را با کارت قرمز اخراج کرد. البته نتیجه دربی 47 برای پرسپولیس تاریخی شد چرا که با وجود بازی با 2 بازیکن کمتر در طول یک ساعت گلی دریافت نکرد و آن تساوی بدون گل برای هواداران پرسپولیس شیرین بود.

گزارش ویژه دربی

دربی چهل و نهم- ۹دی ۱۳۷۹

دیگر دربی جنجالی‌ پایتخت ۹ دی ۱۳۷۸ برگزار شد و استقلال 5 سال بود که در شکست دادن پرسپولیس ناکام مانده بود اما دلیل اصلی جذابیت این دربی حضور مهدی هاشمی نسب در ترکیب استقلال بود.

هاشمی نسب که در سه سال بازی برای پرسپولیس چهار گل در دربی‌ها به ثمر رسانده بود در این دیدار مقابل تیم سابقش قرار گرفت. بازی خشن ۲ تیم تادقیقه ۵۸ بدون گل پیش می‌رفت تا اینکه در این دقیقه ستارهمدانی در محوطه جریمه روی پایان رافت خطا کرد و داور نقطه پنالتی را نشان داد. رهبری فر پنالتی را گل اول پرسپولیس تبدیل کرد اما در ادامه شاگردان منصور پورحیدری حملات زیادی را روی دروازه حریف طرح‌ ریزی کردند و در دقیقه ۶۸ با ضربه ایستگاهی زیبای محمد نوازی گل تساوی را به ثمر رساندند. با این گل درگیری‌های بازی بیشتر شد و پس از آسیب دیدگی یداله اکبری برخی بازیکنان با یکدیگر درگیر شدند و نیمکت نشینان ۲ تیم هم برای آرام کردن جو به داخل زمین آمدند.

نقطه اوج بازی در دقیقه 85 رقم خورد. ارسال علیرضا نیکبخت واحدی و ضربه‌ی سر مهدی هاشمی نسب سبب شد دومین گل استقلال به ثمر برسد و دروازه‌ی باز شده‌ احمدرضا عابدزاده.

هاشمی نسب قبل بازی قسم خورده بود که با ضربه‌ی سر گل می‌زند و این اتفاق افتاد.

هاشمی نسب پس از خوشحالی عجیبش بیهوش شد که این امر اعتراض فراوان علی‌پروین را به دنبال داشت. پس از این گل پرسپولیس یک پارچه حمله شد تا اینکه خیلی زود و در دقیقه 87، علی کریمی با ضربه قیچی بازی را به تساوی کشاند.

گزارش ویژه دربی

در نخستین دقیقه وقت های تلف شده یک پاس برای پایان رافت او را با پرویز برومند تک به تک کرد اما دروازه بان استقلال پس از دراختیار گرفتن توپ برومند توپ با رافت جر و بحث کرد و یک مشت به صورت او زد. همین مشت سبب به آتش کشیده شدن بازی شد. در ثانیه‌های پایانی بازی محمد نوازی و حمید استیلی هم بایکدیگر دعوا کردند. هر طوری که است داور سوت پایان بازی را می‌زند و دعواها دوباره از سرگرفته می‌شود نوازی و استیلی دوباره به جان هم می‌افتند.

 مهدی تارتار با یک پرش بلند با کف استوک به پشت نوازی می‌کوبد. فرزاد مجیدی و علی سامره و بهروز رهبری‌فرد هم وارد دعوا می‌شوند و برخی بازیکنان مانند دین‌ محمدی، نیکبخت، علی کریمی و پیروانی قصد دارند بازیکنان را جدا کنند.

 زمین چمن آزادی به رینگ بوکس تبدیل شد و این درگیری‌ها به تماشاگران هم منتقل گردید و برخی از آن ها بیرون از ورزشگاه به جان هم می‌افتند که این امر سبب صدمه به اتوبوس‌های شرکت واحد و ضرب و شتم چند راننده می شود. پس از بازی، چند بازیکن پرسپولیس و استقلال محروم می‌شوند.

فهرست محرومان:

محمد نوازی (یک سال)

پرویزبرومند (یک سال)

حمید استیلی (9 ماه)

ناصر ابراهیمی( مربی پرسپولیس) 6 ماه

مهدی تارتار (6 ماه)

بهروز رهبری‌فر ( 4 ماه)

ولی صالح(مربی بدنساز استقلال) 2 ماه

علی سارمره (دو هفته)

فرزاد مجیدی (دو هفته)

دربی پنجاه و سوم - ۲۰ دی ۱۳۸۱

تعمیر ورزشگاه آزادی این دیدار را به ورزشگاه یادگار امام تبریز کشاند. گل ثانیه 47 علی سامره که البته نزد هواداران استقلال به گل 30 ثانیه معروف شده در این دربی ماندگار شده است و عنوان سریعترین گل تاریخ شهرآورد را هم تاکنون به خود اختصاص داده است. با این حال این گل تا پایان ماندگار نبود و اعلام پنالتی روبرتو روزتی به سود پرسپولیس در دقیقه در دقیقه 70 سبب شد علی انصاریان بازی را به تساوی بکشاند.

دربی پنجاه و هشتم - ۷ اسفند ۱۳۸۳

نیمه دوم این بازی با قضاوت والنتین ایوانوف روس به یکی از خاطره انگیز نیمه های تاریخ دربی تبدیل شد. تمام گل‌های این دیدار در نیمه دوم به ثمر رسید. ابتدا استقلال با گل رضا عنایتی در دقیقه ۵۷ از حریف پیش افتاد اما 2 گل شیث رضایی(۶۷) و سهراب انتظاری(۸۴) هواداران پرسپولیس را به برتری در این بازی امیدوار کرد و با این حال ۲ گل محمود فکری(87) و پیروز قربانی (۹۳) سبب شد آبی ها در دیداری مهیج با نتیجه ۳ بر ۲ به برتری برسند.

دربی هفتاد و چهارم- ۱۳ بهمن ۱۳۹۰

هت تریک ایمون‌ زاید هفتاد و چهارمین دربی پایتخت را به خاطره ای شیرین برای سرخ ها تبدیل کرد. ابتدا میلاد میداوودی(۳۲) و فریدون زندی(۵۰) برای استقلال گلزنی کردند تا هواداران استقلال به برتری افسانه سوبله، چوبله پرویز مظلومی مقابل شکست ناپذیری مصطفی دنیزلی و مهدی مهدوی کیا در دربی امیدوار بمانند و اخراج مهرداد اولادی و ۱۰ نفره شدن پرسپولیس هم این امیدواری را بین سکوهای آبی ورزشگاه آزادی به یقین تبدیل کرد اما ناگهان مهدوی‌کیا و ایمون زاید به برگ برنده پیرمرد ترک تبار تبدیل شدند و مهاجم ایرلندی - لیبیایی سرخ پوشان هت تریک کرد تا خاطره شیرین پرسپولیسی‌ها رقم بخورد.

گزارش ویژه دربی

دربی 84- 24 بهمن1395

در این دیدار جذاب و تماشایی ابتدا پرسپولیس توسط سروش رفیعی(5) به گل رسید اما استقلال با گل‌های فرشید اسماعیلی(17) علی قربانی(18) و کاوه رضایی(44) سه گل غافلگیرکننده را وارد دروازه پرسپولیس کرد و هر چند قرمزها در دقیقه 1+90 یکی از گل‌ها را توسط سیدجلال حسینی جبران کردند و این صحنه منجر به دریافت کارت زرد دوم و اخراج سیدمهدی رحمتی شد.

درگیری های کاپیتان های 2 تیم صحنه های زشتی را در ورزشگاه به وجود آورد و حتی مجید حسینی به عنوان دفاع استقلال درون دروازه قرار گرفت.

دربی 87 - 29 تیر1397

درباره دربی ۸۷ باید بدانید که این مسابقه پس از قهرمانی مقتدرانه پرسپولیس تهران در لیگ برتر و استقلال در جام حذفی، مقرر شد سوپرجام فوتبال ایران، روز ۲۹ تیر ۱۳۹۷ در ورزشگاه آزادی میان سرخابی‌های پایتخت آغاز شود.

دربی ۸۷ نبرد قهرمانان لیگ برتر و جام حذفی در ورزشگاه آزادی بود، اما آبی‌پوشان پایتخت با هدایت وینفرد شفر به زمان برگزاری این مسابقه اعتراض کردند و خواستار تعویق زمان بازی شدند، اما مسئولان سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال با این درخواست مخالفت کردند تا امیر عباس ملکی، عضو هیئت مدیره استقلال، کناره گیری این تیم از سوپرجام فوتبال ایران را تایید کند و پرسپولیس با برانکو ایوانکوویچ و بدون برگزاری مسابقه، برای دومین مرتبه پیاپی بر بام فوتبال ایران (سوپرجام) قرار بگیرد.

هواداران استقلال در واکنش به این تصمیم، به مدیران وقت آبی‌ها (افتخاری، توفیقی و اعضای هیئت مدیره) و مسئولان وزارت ورزش و جوانان، اعتراض کردند که موثر واقع نشد و کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال ایران با ریاست اسماعیل حسن زاده در تاریخ ۲ مرداد ۱۳۹۷ حکم این پرونده را اعلام کرد و طبق رای این کمیته، پرسپولیس تهران با نتیجه ۳ بر صفر برنده اعلام شد و عنوان قهرمانی سوپرجام فوتبال ایران را از آن خود کرد.

سپس فتحی و مسئولان استقلال پس از ابلاغ این رای و برای اعتراض به کمیته استیناف رفتند، اما آن‌ها هم رای کمیته انضباطی را تایید تا استقلال ۳ بر صفر بازنده شود.

البته مسئولان آبی پوشان درصدد هستند تا به CAS شکایت کنند و باید دید در پایان چه اتفاقی رخ خواهد داد.

دیدار تیم‌های استقلال و پرسپولیس در چارچوب هفته هشتم رقابت‌های لیگ برتر، ۵ مهرماه در ورزشگاه آزادی برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

شهرآورد‌های مهرماه به سود کدام تیم پایتخت است؟

گشت نامحسوس در سکوهای آزادی/ محرومیت در انتظار تماشاگران خاطی/ خوب‌ها پاداش می‌گیرند

شفر:خوشحالم عضو خانواده استقلال هستم/ دربی بازی فوق العاده‌ای است

برانکو: پرسپولیس برای برد بازی می‌کند/ فرق نمی‌کند که حریف ما استقلال باشد یا السد

انتهای پیام/

ماجرای حواشی و جنجال های دربی از ابتدا تا کنون



پیشنهاد میشه بخونید : برای مشاهده جزئیات کامل این خبر «باز خوانی شهر آورد‌های جنجالی تهران/ پرسپولیس و استقلال در نیم قرن رقابت»اینجا را کلیک کنید. شفاف سازی:خبر فوق در سایت منبع درج شده و صرفا در این سایت بازنشر شده است .چنانچه به خبر فوق اعتراض دارید جهت حذف آن «اینجا» را کلیک کنید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

اخبار برگزیده

هم اکنون میخوانند ..