خبرگزاري آريا –
شربت شيرين بيان تاثيري چشمگيري در کاهش اسيد معده دارد
خواص شربت شيرين بيان
شربت شيرينبيان حاوي انواع ويتامينهاي A ،C ،E، گروه ويتامينهاي B مانند B1، B2، B3، B5، B6 ، پروتئين، کلسيم، فسفر، آهن، سديم، پتاسيم، سلنيوم، منيزيم، روي، سيليکون، فلاونوئيد، کولين، اسيد گليسريزيک، تيمول، پليفنول و کومارين است.
در اين مطلب به بررسي خواص شربت شيرينبيان و اينکه مصرف اين شربت براي چه افرادي مفيد است مي پردازيم.
مهمترين خواص شربت شيرينبيان
اين شربت تاثيري چشمگير در کاهش اسيد معده، رفع زخم معده و اثنيعشر (دوازدهه)، ورم رودهها، نفخ شکم، التهاب و سرطان معده دارد و به علت داشتن اسيد گليسريزيک به ترميم زخم معده و رودهها کمک ميکند.
همچنين شربت شيرين بيان نقشي موثر در بهبود رفلاکس معده (برگشت غذا از معده به مري) و ناراحتيهاي تنفسي مانند عفونت ريه، آسم و سرفه دارد، همچنين عفونت معده (هليکوباکترپيلوري)، سوزش و احساس سنگيني معده، گرفتگي عضلات و روماتيسم مفصلي (آرتريت روماتوئيد) را رفع ميکند.
مصرف شربت شيرين بيان به ترک سيگار و درمان هپاتيت کمکي شايان ميکند؛ اين شربت نقشي موثر در تقويت بينايي، معده، رودهها و سيستم ايمني بدن، افزايش طول عمر و رفع يبوست، بواسير (هموروئيد)، ورم پروستات و تصلب شرايين (سفتي و گرفتگي عروق) دارد؛ همچنين براي افرادي که دچار فشار خون پايين هستند، مفيد است.
مبتلايان به فشار خون بالا، زنان باردار و افرادي که دچار اختلالات کبدي، کليوي و تيروئيدي هستند بايد در مصرف شربت شيرينبيان احتياط کنند.
مصرف شربت شيرين بيان به ترک سيگار و درمان هپاتيت کمکي شايان ميکند
مواد لازم براي تهيه سه ليتر شربت شيرينبيان
ريشه شيرينبيان= ۸۰۰ گرم
عسل= ۴۰۰ گرم
آب معمولي يا آب مقطر= يک و نيم ليتر
طرز تهيه شربت شيرينبيان
– ريشه شيرينبيان خشک را به خوبي بشوييد و پوست آن را جدا کنيد.
– ماده زرد رنگ وسط ريشه شيرينبيان را خُرد و آسياب کنيد.
– پودر شيرينبيان را با يک و نيم ليتر آب معمولي يا آب مقطر در ظرفي بريزيد و بگذاريد ۱۲ ساعت بماند.
– محلول ريشه شيرينبيان و آب را در حرارت غير مستقيم بجوشانيد تا مقداري از آب آن تبخير شود.
– ظرف را از روي اجاق گاز برداريد؛ پس از اينکه دماي محلول ريشه شيرينبيان و آب، متعادل (۵۰ درجه سانتيگراد) شد عسل را به مواد درون ظرف اضافه کنيد.
– محلول ريشه شيرينبيان، آب و عسل را به خوبي هم بزنيد تا شربت قوام بيايد.
– شربت شيرين بيان را روزانه سه استکان ۱۵ دقيقه قبل از هر وعده غذايي مصرف کنيد.
– براي تهيه يک استکان از شربت ريشه شيرينبيان، ۲ قاشق مرباخوري از اين شربت غليظ را با يک استکان آب جوشيده شده ولرم مخلوط و ميل کنيد.
منبع: behdasht.news