تبلیغات ویژه

» خرید ممبر تلگرام »طراحی سایت و سئو »خرید فالوور و لایک »ادمین حرفه ای اینستاگرام »پکیج آموزش ارزهای دیجیتال »تبلیغات در اینستاگرام »خرید پیج اینستاگرام

مطالب مهم




بائوج لاهوتی: تکذیب می‌کنم و با شکار مخالفم

به گزارش خبرگزاری تسنیم، صدور پروانه‌های شکار توسط سازمان حفاظت محیط زیست که از آغاز خرداد به حضور شکارچیان خارجی در زیستگاه‌های کشور منجر شد، از همان روزهای نخست با انتقاد گسترده متخصصان حوزه حیات وحش، فعالان محیط زیست و رسانه‌های غیردولتی همراه شد. در این میان، سکوت زنجیره‌ای رسانه‌های وابسته به دولت و البته رسانه‌های بیگانه چون بی‌بی‌سی در برابر این حاشیه‌ها، شبهاتی را به همراه آورد. این رسانه‌های زنجیره‌ای در کمال تعجب، حتی خبرهای مرتبط با شکار را بدون اعلام موضع هم که شده پوشش ندادند و در این حوزه به طور کامل سکوت اختیار کردند. اما هرچه بر شمار معترضان شکارفروشی سازمان حفاظت محیط زیست افزوده شد و انتقادات متخصصان و نامه‌نگاری‌های سمن‌های محیط زیستی از یک سو و مصاحبه‌های نمایندگان مجلس شورای اسلامی از سوی دیگر عرصه را بر مسئولان شکارفروش سازمان حفاظت محیط زیست تنگ‌تر کرد، رفته‌رفته سکوت رسانه‌های وابسته به جریان شکارفروشی شکسته شد و سوء استفاده مدافعان شکارفروشی، از برخی رسانه‌ها برای به نمایش گذاشتن چهره‌ای موجه از اقدام شکار تروفه آغاز شد.

برگزاری یک مناظره تلویزیونی که از مدت زمان مفید 40 دقیقه‌ای آن، سهمی کمتر از 9 دقیقه عاید شرکت‌کننده مخالف شکار شد و الباقی زمان برنامه بین مسئول صدور پروانه‌های شکار در سازمان حفاظت محیط زیست و مجری مدافع شکار برنامه تقسیم شد، اجرای برنامه‌ای رادیویی تحت عنوان مناظره با موضوع شکار که در آن حتی یک مخالف شکار هم حضور نداشت، سوء استفاده از تشابه اسمی دو نماینده مجلس و سپس متهم کردن نمایندگان منتقد پروانه شکار به ناآگاهی و دخالت در حوزه اختیارات سازمان حفاظت محیط زیست، تلاش‌هایی بود که طی چند روز گذشته با سوء استفاده از رسانه‌ها و در راستای حمایت از مسئولان شکارفروش سازمان حفاظت محیط زیست شاهد بودیم. اما حالا، این تلاش‌ها وارد مرحله جدیدی شده، به گونه‌ای که چهارشنبه گذشته یکی از رسانه‌های دولت، علنا اظهاراتی کذب در دفاع از شکار را به نقل یکی از نمایندگان مخالف شکار در مجلس شورای اسلامی منتشر کرد.

در این گزارش به نقل از مهرداد بائوج لاهوتی، نماینده مردم لنگرود و عضو فراکسیون محیط زیست در مجلس شورای اسلامی اظهاراتی نقل شد که از سوی وی تکذیب می‌شود:

بائوج لاهوتی ضمن تکذیب اظهارات منسوب به وی در گزارش ایسنا، به تسنیم می‌گوید: از همان آغاز، که سازمان حفاظت محیط زیست بعد از چهار سال آیش، برای شکار اتباع خارجی در کشور پروانه صادر کرد مخالفتم را با صدور مجوز شکار اعلام کردم و حالا که انتقادات مستدل و تخصصی صاحب‌نظران این حوزه را مطالعه می‌کنم دلایل بیشتری برای این مخالفت پیدا می‌کنم.

وی ادامه می دهد: آنچه مدافعان شکار و متاسفانه سازمان حفاظت محیط زیست به جامعه القا می‌کنند این است که افراد پیر در گله، به ایجاد اختلال در بقای گله منجر شده و سلامت گله را تهدید می‌کنند در حالی که همانطور که متخصصان حوزه حیات وحش به طور کاملا منطقی شرح داده‌اند ماجرا کاملا بر خلاف این ادعاست.

عضو فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی اضافه می‌کند: افراد پیر در گله دقیقا دارای برترین ژن هستند که توانسته‌اند با چالش‌های بقا در طبیعت سازگار شده و به سن بالا برسند. تولید مثل این افراد مسن، سبب انتقال این ژن برتر به نسل‌های بعدی شده و ضامن بقای گله است. حالا چون شکارچیان تمایل به شکار افراد مسن دارند تا بتوانند با شاخ و دندان آنها رکورد ثبت کنند این توجیه کذب را آورده‌اند که با حذف افراد پیر به حیات وحش خدمت می‌کنند.

وی یادآور می‌شود: از سوی دیگر، مسئولان محیط زیست مدعی هستند جمعیت حیات وحش در زیستگاه‌های کشور آنقدر زیاد شده که منابع آب و مراتع کفاف آنها را نمی‌دهد به ناچار باید برخی از آنها را شکار کرد. این ادعا غیرقابل قبول است.همین مسئولان جمعیت چارپایان را در سال 96 در کل کشور، 180‌هزار راس اعلام می‌کنند، در حالی که جمعیت چارپایان در دهه 50 بیش از یک میلیون راس برآورد شده. با این حساب چگونه می‌توانند مدعی افزایش جمعیت حیات وحش شوند؟

بائوج لاهوتی با اشاره به اظهارات متخصصان حوزه حیات وحش می‌گوید: آنچه می‌گویند کاملا صحیح است. مناطق چهارگانه محیط زیست از آن رو تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست درآمده‌اند که از اهمیت ویژه‌ای به لحاظ محیط زیستی برخوردارند. این مناطق ذخیره‌گاه‌های حیات وحش کشور هستند و به فرض محال که جمعیت حیات وحش در آنها از ظرفیت برد زیستگاه فراتر رود، این جمعیت به زیستگاه‌های مجاور سرریز شده و سبب احیا و ترمیم جمعیت گونه‌ها در زیستگاه‌های پیرامونی خواهد شد.

وی با انتقاد از صدور پروانه‌های شکار در مناطق چهارگانه کشور از مسئولان محیط زیست می‌پرسد: اینکه در زون امن پناهگاه حیات وحش حیدری، پروانه شکار داده شود چه معنایی می‌تواند داشته باشد؟ مگر می‌شود در پناهگاه حیات وحش، آن هم در زون یک آن، به بهانه افزایش جمعیت چارپایان با وارد کردن شکارچی، ناامنی ایجاد کرد؟ غیر از این است که پناهگاه حیات وحش حیدری همواره جزو زیستگاه‌های شکارچی‌پسند کشور به شمار می‌رفته است؟

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در پایان می‌گوید: در همان توضیحات اتحادیه جهانی حفاظت از محیط زیست (IUCN) که مسئولان محیط زیست برای توجیه شکار تروفه به آن استناد می‌کنند هم قید شده که شکار تروفه "در صورت مدیریت صحیح"، "می‌تواند" به حفظ زیستگاه‌ها کمک کند. اما این جمله را ما در کشورمان طوری بازتاب داده‌ایم که گویی شکار، تنها ابزار حفاظت از زیستگاه‌هاست.

بائوج لاهوتی در پایان می‌گوید: اگر مسئولان محیط زیست در تامین اعتبار لازم برای حفاظت از زیستگاه‌ها با مشکل مواجه هستند به جای کسب درآمد از محل فروش پروانه شکار، باید این مشکل  را از طریق دفتر حقوقی و امور مجلس این سازمان در دست پیگیری قرار دهند.

بیشتر بخوانید: مسئولان محیط زیست، در بن‌بست دفاع از شکار

انتهای پیام/




پیشنهاد میشه بخونید : برای مشاهده جزئیات کامل این خبر «بائوج لاهوتی: تکذیب می‌کنم و با شکار مخالفم»اینجا را کلیک کنید. شفاف سازی:خبر فوق در سایت منبع درج شده و صرفا در این سایت بازنشر شده است .چنانچه به خبر فوق اعتراض دارید جهت حذف آن «اینجا» را کلیک کنید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

اخبار برگزیده

هم اکنون میخوانند ..