تبلیغات ویژه

» خرید ممبر تلگرام »طراحی سایت و سئو »خرید فالوور و لایک »ادمین حرفه ای اینستاگرام »پکیج آموزش ارزهای دیجیتال »تبلیغات در اینستاگرام »خرید پیج اینستاگرام

مطالب مهم




پارامترهای علمی رؤیت هلال شامگاهی شوال ۱۴۳۹

'مهندس مسعود عتیقی' ضوابط علمی رؤیت هلال شامگاهی شوال 1439 را در روز پنجشنبه 24 خرداد 1397 برابر با 29 رمضان 1439ماه در تهران اعلام کرد.

وی با اشاره به این‌که لحظه مقارنه ساعت 13 دقیقه بامداد پنجشنبه 24 خرداد است، گفت: از این لحظه که اصطلاحاً با عنوان تولد ماه یاد می‌شود، ماه در گردش 29.53 شبانه‌روزی خود به گرد زمین (دوره هلالی ماه) یک دور کامل را طی نموده است و وارد دوره بعدی گردش خود به گرد زمین خواهد شد.

عتیقی ادامه داد: سن هلال 20 ساعت و 8 دقیقه تا لحظه اولین غروب خورشید پس از مقارنه یعنی شامگاه 24 خرداد خواهد بود. لحظه غروب خورشید در روز پنجشنبه 24 خرداد ساعت 20 و 21 دقیقه و 12 ثانیه است و لحظه غروب ماه در این روز 20 و 58 دقیقه و 53 ثانیه است؛ بنابراین مکث ماه در افق 37 دقیقه و 41 ثانیه خواهد بود.

وی افزود: طول کمان ماه برای هلال شوال امسال نسبتاً زیاد و 120 درجه است؛ برای رؤیت این هلال با فاز مناسبی از ماه مواجه هستیم که برابر 1.1 درصد است.

به گفته مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، سمت خورشید در لحظه غروب خورشید 299 درجه و 47 دقیقه و 49 ثانیه و سمت ماه در لحظه غروب خورشید 290 درجه و 30 دقیقه و 26 ثانیه خواهد بود. همچنین سمت ماه در لحظه غروب ماه 295 درجه و 36 دقیقه و 36 ثانیه خواهد بود که با توجه به این اطلاعات اختلاف سمت ماه و خورشید 9 درجه 17 دقیقه و 24 ثانیه است.

عتیقی جدایی زاویه‌ای ماه از خورشید را برابر 11 درجه و 27 دقیقه و 53 ثانیه عنوان کرد و گفت: ارتفاع هلال از افق در لحظه غروب خورشید پنج درجه و 54 دقیقه و 8 ثانیه است.

وی ادامه داد: ازآنجاکه ماه در این شامگاه 359 هزار و 606 کیلومتر از زمین فاصله دارد و در کمترین فاصله با زمین قرار دارد با توجه به‌سرعت مداری ماه در این شرایط جدایی میان ماه و خورشید با سرعت بیشتری ایجاد می‌گردد و اگر کشور را به دونیمه شمالی و جنوبی تقسیم کنیم، در نیمه شمالی کشور برای رؤیت هلال شوال امسال نیاز به ابزارهای متعارف رصدی همچون تلسکوپ و دو چشمی‌های قدرتمند نجومی خواهد بود.

به گفته عتیقی، اما در نیمه جنوبی این تقسیم حتی با چشم غیرمسلح و بدون نیاز به هیچ ابزاری با توجه به فاز و جدایی مناسب هلال از خورشید این هلال قابل رصد است.

5656




پیشنهاد میشه بخونید : برای مشاهده جزئیات کامل این خبر «پارامترهای علمی رؤیت هلال شامگاهی شوال ۱۴۳۹»اینجا را کلیک کنید. شفاف سازی:خبر فوق در سایت منبع درج شده و صرفا در این سایت بازنشر شده است .چنانچه به خبر فوق اعتراض دارید جهت حذف آن «اینجا» را کلیک کنید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

جستجو های اخبار روز

اخبار برگزیده

هم اکنون میخوانند ..