تبلیغات ویژه

» خرید ممبر تلگرام »طراحی سایت و سئو »خرید فالوور و لایک »ادمین حرفه ای اینستاگرام »پکیج آموزش ارزهای دیجیتال »تبلیغات در اینستاگرام »خرید پیج اینستاگرام

مطالب مهم




تزریق خون هنگام روزه‌داری چه حکمی دارد؟

ماه مبارک رمضان ماهی است با هزاران ثواب و برکات فراوان. انجام برخی کارها در ماه رمضان گناه است و روزه را باطل می کند ولی بعضی کارها منافاتی با روزه داری ندارد. امروز می خواهیم احکام مربوط به تزریق خون هنگام روزه‌داری در ماه مبارک رمضان را بررسی کنیم

تزریق خون هنگام روزه‌داری

حکم شرعی تزریق خون در ماه مبارک رمضان و هنگام روزه‌داری از منظر مراجع عظام تقلید منتشر می‌شود.

تزریق خون هنگام روزه‌داریحکم تزریق خون هنگام روزه‌داری

آیت‌الله سیستانی:

پرسش: آیا تزریق خون به بدن موجب ابطال روزه می‌شود؟پاسخ: روزه باطل نمی‌شود.

آیت‌الله مکارم شیرازی:

پرسش: آیا تزریق خون به بدن روزه دار روزه را باطل مى‌کند؟پاسخ: احتیاط اتمام آن روز، و قضاى آن است.

آیت‌الله بهجت:

پرسش: تزریق خون در زمان روزه‌داری چه حکمی دارد؟پاسخ: روزه را باطل می‌کند.

آیت‌الله تبریزی:

چنانچه شخص مریض است، روزه‌اش صحیح نیست، چه تزریق خون به بدن بکند یا نکند.

بد نیست بدانید چرا خداوند احکام روزه‌داری در صدر اسلام را تغییر داد؟

در آغاز نزول حکم روزه، مسلمانان تنها حق داشتند قبل از خواب شبانه غذا بخورند و نیز در آن زمان آمیزش با همسران در روز و شب ماه رمضان مطلقاً تحریم شده بود.

در برخی روایات آمده است ‏که در آغاز نزول حکم روزه، مسلمانان تنها حق داشتند قبل از خواب شبانه غذا بخورند، چنان چه کسى در شب به خواب مى‌‏رفت و سپس بیدار مى‏شد خوردن و آشامیدن بر او حرام بود، و نیز در آن زمان آمیزش با همسران در روز و شب ماه رمضان مطلقاً تحریم شده بود.

یکى از یاران پیامبر (ص) به نام«مطعم بن جبیر»  که مرد ضعیفى بود با این حال روزه مى‏داشت، هنگام افطار وارد خانه شد، همسرش رفت براى افطار او غذا حاضر کند به خاطر خستگى، خواب او را ربود، وقتى بیدار شد گفت: من دیگر حق افطار ندارم، با همان حال شب را خوابید و صبح در حالى که روزه‌‏دار بود براى حفر خندق (در آستانه جنگ احزاب) در اطراف مدینه حاضر شد، در اثنای تلاش و کوشش به واسطه ضعف و گرسنگى مفرط بیهوش شد، پیامبر بالاى سرش آمد و از مشاهده حال او متأثر گشت.

و نیز جمعى از جوانان مسلمان که قدرت کنترل خویشتن را نداشتند شب هاى ماه رمضان با همسران خود آمیزش مى‏نمودند. در این هنگام آیه نازل شد و به مسلمانان اجازه داد که در تمام طول شب مى‏توانند غذا بخورند و با همسران خود آمیزش جنسى داشته باشند.

احکام روزه‌داری در صدر اسلامتزریق خون هنگام روزه‌داریعوارض تزریق خون هنگام روزه‌داری

دلالت آیه شریفه:
آیه شریفه دلالت مى‏‌کند بر این که قبل از نزول این آیه علاوه بر روزها، در شب های ماه رمضان
نیز عمل زناشویى با همسران حرام بود، هرچند آیه ای از قرآن در این زمینه نازل نشده بود،
اما با نازل شدن این آیه حرمتش در شب ها نسخ شد.

دلایل تغییر حکم مذکور:

مفسران دلائل متعددی را برای تغییر حکم مباشرت با زنان در شب های ماه مبارک رمضان
بیان کرده اند که به بعضی از آنها اشاره می کنیم:

۱٫ خدای متعال با بیان جواز مباشرت با زنان در شب های ماه مبارک رمضان، در حقیقت
حکم اولیه (حرمت) آن را نسخ کرد،  البته نسخ در شریعت، نسخ ظاهری است نه واقعی؛
بدین معنا که حکم سابق، بر حسب ظاهر اقتضای تداوم داشته، ولی در واقع و حقیقت امر
، حکم سابق از همان نخست محدود به زمان بوده که این محدودیت در آن موقع بیان نشده
و با اعلام حکم جدید، پایان حکم قدیم اعلام گردیده است.

آمیزش در شب های ماه مبارک رمضان

پس، از ابتدا حکم حرمت آمیزش در شب های ماه مبارک رمضان، دارای محدودیت زمانی بوده و با پایان آن، حکم جدید شروع شد. همان طور که ملاحظه می شود، نسخ نه تنها هیچ منافاتی با علم خدا ندارد که عین علم خدا است؛ زیرا خدای متعال از ازل علم به این داشت که تا چه موقع باید این حکم باشد و بعد از آن یک حکم دیگری بیاید.

۲٫ خدای متعال در آغاز اسلام چنین حکمی را تشریع کرد تا مردم را امتحان و براى پذیرش حکم اصلى آماده سازد؛ زیرا از نظر روانى بسیار مهم است که تکلیف شاقّى براى مردم وضع شود و مردم به زحمت آن را اجرا کنند، ولى بعد در آن تخفیفى داده شود. در این موقع است که اجراى آن تکلیف خیلى راحت‏تر و آسان تر خواهد بود؛ مثل این که به کسى بگویند باید ۵۰ کیلو بار را بردارى و از جایى به جایى انتقال دهى و پس از آن که او خود را آماده این کار نمود، میزان آن بار به ۳۰ کیلو یا ۲۰ کیلو تخفیف داده شود، در این موقع حمل آن بار براى آن شخص خیلى آسان تر خواهد بود، از این که از اول همین میزان به او گفته مى‏‌شد. بنابراین، این تغییر حکم از روی جهل نبوده، بلکه عین علم و حکمت خداوند است.

باشگاه خبرنگاران و راسخون




پیشنهاد میشه بخونید : برای مشاهده جزئیات کامل این خبر «تزریق خون هنگام روزه‌داری چه حکمی دارد؟»اینجا را کلیک کنید. شفاف سازی:خبر فوق در سایت منبع درج شده و صرفا در این سایت بازنشر شده است .چنانچه به خبر فوق اعتراض دارید جهت حذف آن «اینجا» را کلیک کنید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

اخبار برگزیده

هم اکنون میخوانند ..