تبلیغات ویژه

» خرید ممبر تلگرام »طراحی سایت و سئو »خرید فالوور و لایک »ادمین حرفه ای اینستاگرام »پکیج آموزش ارزهای دیجیتال »تبلیغات در اینستاگرام »خرید پیج اینستاگرام

مطالب مهم




تفاوت سیم کارت معمولی و سیم کارت الکترونیکی (eSIM) چیست

سیم کارت الکترونیکی فناوری جدیدی است که از چندی پیش راه خود را به گجت‌های مختلف باز کرده و به‌زودی جایگزین سیم‌کارت‌ سنتی فعلی خواهد شد.

تقریبا از زمان ظهور گوشی‌های موبایل، قطعات پلاستیکی کوچکی که به‌نام ماژول شناساننده‌ی مشترک یا به‌اختصار سیم‌کارت شناخته می‌شوند، یکی از اجزای جدایی‌ناپذیر این دستگاه‌ها بوده است و تمام کاربران بدون استثنا با آن‌ها سروکار داشته‌اند. هنگامی که یک گوشی جدید خریداری می‌کنید، برای اتصال به شبکه‌ی تلفن همراه یا باید از بین اپراتور‌های تلفن همراه اقدام به تهیه‌ی سیم‌کارت کنید یا سیم‌کارت پیشین خود را درون دستگاه جدید قرار دهید. هرچند سیم‌کارت‌ها بخش بزرگی از بازار عظیم موبایل محسوب می‌شوند؛ اما از چندی پیش فناوری جدیدی به نام سیم‌کارت الکترونیکی (eSIM) از راه رسیده است که به‌زودی جایگزین آن‌ها خواهد شد. با افزایش محبوبیت سیم کارت‌های الکترونیکی که روی برد دستگاه‌ جاسازی می‌شوند، به‌مرور خبرهای بیشتری از آن‌ها خواهیم شنید. اما پرسشی که در این میان مطرح می‌شود این است که تفاوت این نوع سیم‌کارت‌ با سیم‌کارت‌ فعلی چیست؟

تفاوت سیم‌کارت سنتی و سیم‌کارت الکترونیکی

Micrsoft Surface Pro LTE

مقاله‌ی مرتبط:

اگر از گوشی موبایلی استفاده می‌کنید که به شبکه دسترسی دارد، احتمالا می‌توانید نام اپراتور تلفن همراه خود را در گوشه‌ی راست بالای نمایشگر مشاهده کنید. با قرارگیری سیم‌کارت، گوشی و طرح مورد استفاده‌ی شما بر اساس یک پروفایل شناسایی می‌شود. منظور از پروفایل، اطلاعاتی است که در سیم‌کارت ذخیره شده و شناسایی و احراز هویت سیم‌کارت با شبکه‌های موبایل انتخاب‌شده را امکان‌پذیر می‌کند. سیم‌کارت‌های سنتی قابلیت اتصال به تنها یک پروفایل دارند و در صورت توقف استفاده از آن پروفایل، معمولا غیر قابل استفاده خواهند شد.

گوشی‌ها تنها دستگاه‌هایی محسوب نمی‌شوند که از سیم‌کارت‌ استفاده می‌کنند. ما از سال‌ها پیش شاهد طیف گسترده‌ای از لپ‌تاپ‌ها و تبلت‌های مجهز به این فناوری به‌خصوص در بخش سازمانی بوده‌ایم. خانواده‌ی لپ‌تاپ‌های صنعتی تینک‌پد لنوو مثال بارزی از لپ‌تاپ‌های مجهز به سیم کارت به‌شمار می‌رود.

سیم‌کارت‌ها در اندازه‌های مختلفی وجود دارند و با نازک‌تر شدن گوشی‌ها، آن‌ها نیز به‌تدریج کوچک‌تر شده‌اند. سیم‌کارت استاندارد تقریبا به‌اندازه‌ی یک کارت حافظه‌ی اس‌دی است؛ درحالی‌که میکرو سیم ابعادی کوچک‌تر (۱۵ میلی‌متر در ۱۲ میلی‌متر) دارد و در نهایت نانو سیم با ابعاد ۱۲.۳ در ۸.۸ میلی‌متر کوچک‌ترین نوع سیم‌کارت‌های سنتی است و گوشی‌های هوشمند پیشرفته‌ی امروزی به‌طور گسترده از آن استفاده می‌کنند.

Standard Sim vs Micro vs Nano

با این حال، سیم‌کارت الکترونیکی قابل جدا شدن نیست و به‌عنوان بخشی از پردازنده روی مادربورد دستگاه جاسازی شده است. در واقع هیچ کارتی وارد دستگاه یا از آن خارج نمی‌شود. به عبارت دیگر، به‌منظور تعویض اپراتور، امکان خارج کردن سیم‌کارت الکترونیکی وجود ندارد و در عوض می‌توان از راه دور اقدام به انجام این کار کرد. در حقیقت با بهره‌گیری از سیم‌کارت الکترونیکی، به‌جای مراجعه به فروشگاه و خریداری یک سیم‌کارت جدید و قرار دادن آن داخل گوشی می‌توان تمام این مراحل را به‌صورت مجازی انجام داد.

سیم‌کارت‌های الکترونیکی توانایی ذخیره و استفاده از چندین پروفایل دارند. به‌عنوان مثال در حین سفر و دسترسی به اپراتور یک کشور جدید، نیازی به مکان‌یابی و خارج کردن سیم‌کارت وجود نخواهد داشت. علاوه بر این، با وجود سیم‌کارت الکترونیکی دیگر لازم نیست خود را درگیر ابعاد مختلف سیم‌کارت‌های سنتی کنید. برای مثال اگر سیم کارت شما از نوع استاندارد یا میکرو باشد و گوشی جدید شما از نانو سیم پشتیبانی کند، دیگر لازم نیست ابعاد آن را کوچک‌تر کنید. سیم‌کارت‌های الکترونیکی همچنین فضای کمتری در گوشی اشغال می‌کنند که این مسئله به‌خصوص در دستگاه‌های پوشیدنی ویژگی بسیار مهمی محسوب می‌شود. با این حال این ویژگی می‌تواند به نازک‌تر شدن بیش از پیش گوشی‌ها، تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌ها نیز کمک کند.

سیم‌کارت‌های الکترونیکی چه آینده‌ای خواهند داشت؟

Micrsoft Surface Pro LTE

اپل واچ ۳، گوگل پیکسل ۲ و مایکروسافت سرفیس پرو LTE از جمله دستگاه‌های پیشرفته‌ای محسوب می‌شوند که در حال حاضر از فناوری سیم‌کارت الکترونیکی پشتیبانی می‌کنند. همچنین کامپیوترهای همیشه متصل جدید که با همکاری کوالکام و شرکای سخت‌افزاری مایکروسافت ساخته شده‌اند، در حال اضافه شدن به این فهرست هستند.

شکی وجود ندارد که نیاز به سیم‌کارت‌ الکترونیکی در حال افزایش است و انعطاف‌پذیری آن‌ برای طیف گسترده‌ای از مخاطبان ویژگی جذابی محسوب می‌شود. آن‌طور که دنیل روبینو، سردبیر وب‌سایت ویندوز سنترال می‌نویسد: «اینکه بتوان یک کامپیوتر هیبریدی را به هر نقطه از جهان برد و کماکان از چند راه مختلف به اینترنت دسترسی داشت، برای کسب‌وکارها، نیروی کار مهاجر امروزی، سازندگان، آزادکارها و حتی مصرف‌کنندگان عادی ویژگی بسیار مهمی خواهد بود.»

با این وجود، پذیرش سیم‌کارت‌ الکترونیکی باید تداوم داشته باشد و توسط اپراتورهای موبایل و سازندگان بیشتری مورد استفاده قرار گیرد. برای مثال، سیم‌کارت الکترونیکی سرفیس پرو LTE در حال حاضر غیر فعال است (این دستگاه از یک شکاف سیم سنتی نیز بهره می‌برد)؛ اما این موضوع به‌زودی تغییر خواهد کرد. انتظار می‌رود مایکروسافت به‌جای فروش طرح‌های کامل، حجم قابل توجهی از داده در اختیار صاحبان دستگاه‌های مجهز به سیم‌کارت الکترونیکی قرار دهد تا برحسب نیاز خود، در مکان‌های مختلف اقدام به خریداری آن‌ها کنند.

با رواج بیشتر سیم‌کارت‌ الکترونیکی توسط سامانه‌ی جهانی ارتباطات همراه (GSM) و بهره‌مندی افراد بیشتری از مزایای آن‌ها، سیم‌کارت‌ سنتی پلاستیکی به‌تدریج و در آینده‌ای نزدیک از رده خارج خواهند شد. در نتیجه، دیری نخواهد پایید که سیم‌کارت‌ الکترونیکی به یکی از اجزای اصلی گجت‌های ما تبدیل خواهد شد. هنگامی که آن روز فرا برسد، می‌توانید با مراجعه به مایکروسافت استور، طرح داده‌ی خود را همانند یک اپلیکیشن یا فیلم سینمایی خریداری کنید.




پیشنهاد میشه بخونید : برای مشاهده جزئیات کامل این خبر «تفاوت سیم کارت معمولی و سیم کارت الکترونیکی (eSIM) چیست»اینجا را کلیک کنید. شفاف سازی:خبر فوق در سایت منبع درج شده و صرفا در این سایت بازنشر شده است .چنانچه به خبر فوق اعتراض دارید جهت حذف آن «اینجا» را کلیک کنید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

جستجو های اخبار روز

اخبار برگزیده

هم اکنون میخوانند ..