ماهنامه کیک و شیرینی: لیموترش جزء خوراکی هایی رایج در هر آشپزخانه ای است. لیمو در پخت غذا، شیرینی، کیک و یا تهیه نوشیدنی مورد استفاده قرار می گیرد. لیموترش نه تنها خوراکی طعم داری است که می تواند طعم غذا را تغییر دهید، بلکه خواص شگفت انگیز بسیاری نیز دارد. لیمو جزء مرکبات است و سرشار از ویتامین C می باشد.
کالری اندکی دارد و علاوه بر ویتامین C حاوی کلسیم، پتاسیم، فیبر، پکتین و مقدار کمی ویتامین A، فسفر، آهن و منیزیم است. در این مطلب قصد داریم دستور تهیه هایی با این خوراکی پرخاصیت در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
چیزکیک لیمو؛ با عطر و طعم منحصر به فرد
میزان سرو: 8 الی 10 نفر
مواد لازم لایه زیرین:
بیسکویت جو: 200 گرمپودر کاکائو: یک قاشق سوپ خوریکشمش: 2 قاشق سوپ خوریگردو (خردشده): 2 قاشق سوپ خوری کره: 2 قاشق سوپ خوریشکر: یک قاشق سوپ خوری
مواد لازم لایه میانی:
پنیر خامه ای: 600 گرمشکر: یک پیمانه + یک قاشق سوپ خوریوانیل: یک قاشق چای خوریآرد: 3 قاشق سوپ خوریتخم مرغ: 5 عددزرده تخم مرغ: 2 عددلیمو سنگی: یک عددخامه: 125 میلی لیترسس لیمو: 100 گرم
مواد لازم رویه:
سس لیمو: یک پیمانه
طرز تهیه:
1. ابتدا برای لایه زیرین، بیسکویت، پودر کاکائو، کشمش، گردو، کره و شکر را در مخلوط کن یا غذاساز بریزید و به صورت خمیر درآورید.
2. مخلوط به دست آمده را در یک قالب کیک گرد (به قطر 20 سانتی متر) بریزید و کف قالب فشار دهید.
3. قالب را به مدت 7 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 190 درجه سانتیگراد (375 درجه فارنهایت) قرار دهید.
4. برای تهیه لایه میانی، پنیرخامه ای، شکر و وانیل را به خوبی با هم مخلوط کنید.
5. آرد و سپس تخم مرغ و زرده تخم مرغ را اضافه و مخلوط کنید.
6. پوست یک عدد لیموسنگی را رنده کنید و به همراه خامه و سس لیمو به مواد اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید.
7. این مخلوط را در قالب روی لایه زیرین بریزید و پخش کنید.
8. قالب را در سینی فر بگذارید و داخل سینی را تا نیمه آب پر کنید و حدود 45 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه سانتیگراد (325 درجه فارنهایت) قرار دهید.
9. سپس قالب را از فر درآورید و روی آن را با فویل بپوشانید.
10. حدود 45 دقیقه دیگر به پخت چیزکیک ادامه دهید. اجازه دهید چیزکیک حدود 15 دقیقه در فر خنک شود و سپس آن را از فر خارج کنید تا در مجاورت دمای محیط خنک شود.
11. چیزکیک را حداقل 6 ساعت در یخچال قرار دهید.
12. سپس سس لیمو را روی آن پخش کرده و سرو کنید.
کوکی لیمو؛ یک لقمه چپش کنید
مواد لازم:
آب لیمو سنگی: یک و یک دوم قاشق سوپ خوریلیمو سنگی: یک عددپنیر خامه ای: 100 گرمکره (به دمای محیط رسیده): 115 گرم شکر: یک پیمانهوانیل: یک قاشق چای خورینمک: به مقدار لازمتخم مرغ: یک عددزرده تخم مرغ: یک عددآرد: یک و یک دوم پیمانهبیکینگ پودر: 2 قاشق چای خوریپودر شکر: به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. پنیر خامه ای و کره را با هم به خوبی مخلوط کنید تا یکدست شوند.
2. شکر، آب لیموترش، پوست رنده شده یک عدد لیموترش، وانیل و نمک را اضافه و مخلوط کنید.
3. تخم مرغ و زرده تخم مرغ را اضافه و مخلوط کنید.
4. آرد، بیکینگ پودر را به مواد اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید تا خمیر یکدستی حاصل شود. خمیر را حدود 2 ساعت در یخچال استراحت دهید.
5. گلوله هایی به اندازه گردو از خمیر به دست آمده جدا کنید و کف دست خود به آنها شکل دهید.
6. آنها را در پودر شکر بغلتانید و سپس با فاصله از هم در سینی فر بچینید.
7. کوکی ها را حدود 15 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه سانتیگراد (325 درجه فارنهایت) قرار دهید تا طلایی و برشته شوند.
سس لیمو
مواد لازم:
لیمو سنگی: 3 عددشکر: یک و یک دوم پیمانهکره (به دمای محیط رسیده): 125 گرمتخم مرغ: 4 عددآب لیموترش: یک دوم پیمانهنمک: به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. پوست سه عدد لیموسنگی را رنده کنید (قسمت سفیدرنگ را رنده نکنید) و با شکر در مخلوط کن یا غذاساز به خوبی مخلوط کنید.
2. کره را اضافه و مخلوط کنید.
3. تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کرده و با دور کند همزن به خوبی مخلوط کنید.
4. آب لیموترش و نمک را اضافه و مخلوط کنید.
5. مواد را در ظرف مناسبی بریزید و حدود 10 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا سس غلظت یابد.
6. ظرف را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید سس خنک شود.