ماهنامه سفره ایرانی: رفیکا بیرگول (Refika Birgul) در 19 ماه مه 1980 در استانبول ترکیه به دنیا آمد. او سرآشپز مشهور، نویسنده کتاب های آشپزی و یک شخصیت تلویزیونی ترکیه است.
او آشپزی مدیترانه ای را از مادر قبرسی خود و آشپزی آسیای مرکزی را از پدرش فرا گرفت. علاقه او به آشپزی در طی ملاقات هایش با خویشان خود در لندن بیشتر شد. در اینجا طرز تهیه: دو غذای خوشمزه از این سر آشپز معروف را در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم.
پلوی بلغور گندم و اسفناجمیزان سرو: 4 نفر
مواد لازم:
بلغور گندم: 2 پیمانهبرگ اسفناج (ریز خرد شده): 250 گرمپیازچه (ریز خرد شده): 8 عددآب: 4 پیمانهروغن زیتون: 4 قاشق سوپ خورینمک: یک قاشق چای خوری
طرز تهیه:
1. بلغور گندم از قبل در آب خیس خورده را در چهار پیمانه آب بپزید تا نرم شود.
2. سپس پیازچه و برگ اسفناج ریز خرد شده را اضافه کنید و نمک بزنید و اجازه دهید آب آن کاملا کشیده شود.
3. سپس روغن زیتون را اضافه و مخلوط کنید. ظرف را از روی حرارت بردارید و پس از گذشت 10 دقیقه پلو را سرو کنید.کباب لوله ای
میزان سرو: 4 نفر
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده: 500 گرمنان خشک پودر شده: 4 قاشق سوپ خوریروغن: 2 قاشق سوپ خوری + مقداری برای سرخ کردنپیاز (رنده شده): یک عددجوش شیرین: یک قاشق چای خوریآب لیمو ترش: یک قاشق چای خورینمک: یک قاشق چای خوریآب: 110 میلی لیترطرز تهیه:
1. گوشت چرخ کرده، نان خشک پودر شده، 2 قاشق سوپ خوری روغن، پیاز رنده شده، جوش شیرین، آب لیمو ترش و نمک را در ظرف مناسبی مخلوط کنید و به خوبی ورز دهید.
3. گلوله هایی به اندازه گردو از مواد جدا کنید و لوله ای شکل دهید. آنها را حدود 3 ساعت در یخچال استراحت دهید و پس در روغن داغ سرخ کنید تا برشته شوند.