برترین ها: ایرانی ها بیشر غذاهایشان را با ترشی می خورند. امروزه، ترشی لیته طرفداران بسیاری دارد، چون تهیه ی آن بسیار آسان است، خیلی سریع آماده می شود و بسیار هم خوشمزه است. ترشی لیته را به چند صورت تهیه میکنند که ما سه مدل آن را برایتان آورده ایم. امیدواریم از تهیه ی این ترشی های خوشمزه لذت ببرید.
ترشی لیته انبهمواد لازم:
انبه درشت: 2 عدد تمر هندي: 1 بسته سركه: 1 پیمانه فلفل قرمز و دارچين: 1 قاشق چايخوری سياه دانه: 2 قاشق مرباخوري تخم گشنيز آسياب شده: 2قاشق غذاخوري نمک طرز تهيه:1. ابتدا انبهها را شسته و هسته آنها را جدا ميكنيم. تمر هندي را در سركه حل كرده و از صافي رد ميكنيم.
2. سپس انبه و مخلوط سركه و تمرهندي را درون مخلوطكن ميريزيم. خوب كه مخلوط شد فلفل، نمك، سياهدانه، دارچين و تخم گشنيز را به آن اضافه كرده درون شيشه ميريزيم.
3.در شيشه را محكم بسته و درون يخچال ميگذاريم تا ترشي آماده شود. اين ترشي را بلافاصله بعد از درست كردن هم ميشود استفاده كرد ولي بهتر است تا يك هفته در يخچال بماند و بعد مصرف شود.
ترشی لیته گوجه فرنگی
مواد لازم: بادنجان: 600 گرم گوجه فرنگی: 750 گرم سرکه سفید: 1 پیمانه سرکه قرمز: 1 پیمانه هویج (نگینی خردشده): 1 پیمانه فلفل دلمه ای سبز (نگینی خردشده): 1 عدد فلفل تند (ریز خردشده): 3 عدد سیر (خردشده)ک 3 حبه زردچوبه: 1 ق چ سیاه دانه: 1 ق س نمک: سه و یک دوم ق س آب: 1 پیمانه
طرز تهیه:
1. پوست بادنجان را بگیرید و به همراه سرکه قرمز و آب داخل قابلمه ای روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد. سپس ظرف را از روی حرارت برداشته و در صافی بگذارید تا خنک شود. بعد آن را ساطوری خرد کنید.
2. هویج، فلفل دلمه ای، فلفل تند، بادنجان، سیر، زردچوبه و سیاه دانه را درون ظرفی ریخته و با هم مخلوط کنید.
3. پوست گوجه فرنگی را بگیرید و پوره کنید. بعد پوره گوجه فرنگی، سرکه سفید و نمک را داخل ظرف دیگری ریخته با هم مخلوط کنید تا یکدست شود.
4. مایه گوجه فرنگی را به مخلوط سبزیجات بیفزایید و داخل شیشه ای بریزید. بعد آن را ببندید و به مدت 3 روز در دمای محیط و 10 روز در یخچال قرار دهید. سپس نوش جان کنید.
ترشی لیته با بادمجان کبابی و گل کلم
مواد لازم:
بادمجان: ۵ عددگل کلم: نصف ۱ عدد کوچکهویج: ۲ عددسبزی ترشی خرد شده: ۵ قاشق غذاخوری که شامل مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، شوید و نعناع استسیر: ۳ حبهفلفل سبز تند: ۱-۲ عددسیاه دانه: نصف قاشق غذاخوریزردچوبه: ۱ قاشق چایخورینمک به مقدار لازمسرکه ۱ لیتر ( ۴ لیوان )
طرز تهیه:
1. ابتدا بادمجان ها را روی گاز , منقل یا داخل فر کباب کنید . سپس آن ها را کنار گذاشته تا خنک شود و پوست آن ها را کاملا بگیرید .
2. بادمجان ها را ساتوری کنید و کنار بگذارید تا آب آن ها خارج شود .
3. هویج را پوست گرفته و خیلی ریز خرد کرده یا رنده کنید .
4. گل کلم ها را هم بعد از شستن خیلی ریز و ساتوری کنید و کنار بگذارید تا رطوبتش گرفته شود .
5. سبزی ترشی, سیر و فلفل را هم به همین صورت ساتوری کنید و سپس همه ی مواد را با هم مخلوط کنید و زردچوبه، نمک و سیاه دانه را به آن اضافه کرده . در آخر سرکه را آرام به مواد اضافه کنید دقت کنید که ترشی نباید آبکی و خیلی شل باشد .
6. ترشی را در شیشه بریزید و درب آن را محکم ببندید و مدت ۷ تا ۱۰ روز اجازه بدید که مزه ها ترکیب شده و ترشی جا بیفته .
نکته:
بعد از شستن تمامی مواد اجازه دهید تا آن ها کاملا خشک شود و رطوبتش گرفته شود در غیر این صورت باعث کپک زدن ترشی می شود .
شما می توانید بعد از شستن و آماده سازی مواد تمامی سبزیجات را داخل غذاساز ریخته و خرد کنید .