تبلیغات ویژه

» خرید ممبر تلگرام »طراحی سایت و سئو »خرید فالوور و لایک »ادمین حرفه ای اینستاگرام »پکیج آموزش ارزهای دیجیتال »تبلیغات در اینستاگرام »خرید پیج اینستاگرام

مطالب مهم




بررسی چالش های اساسی اقتصادی ایران

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ عبده تبریزی اقتصاددان با بیان اینکه گاهی تصور می شود که تورم به معنای بالا رفتن قیمت هاست گفت: این تصوری اشتباه است زیرا تورم به متغیرهای دیگری وابسته است که به دنبال آن حجم پول نیز افزایش می یابد و تورم را باعث می شود. او گفت: دولت در بودجه 97 به دنبال کاهش کسری بودجه است و برای اینکه کسری بودجه را کاهش دهند تصمیماتی درباره افرایش برخی قیمت ها گرفته شده است.

بررسی چالش های اساسی اقتصادی ایران

به گفته این اقتصاددان، کشور در سال های قبل شاهد رشد اقتصادی بود که در نتیجه افزایش قیمت نفت حاصل شده بود.

عبده تبریزی افزود: یکی از دلایل بدهکاری دولت و به دنبال آن افزایش بدهکاری های دولت حقوق کارمندان دولتی است که به هیچ عنوان نمی تواند کاهش یابد. او گفت: استقراض از صندوق توسعه ملی بسته به نحوه مصرف می تواند تورم زا باشد اگرچه نحوه هزینه کرد دولت از این صندوق می تواند بر میزان این تورم تاثیر بگذارد.

این اقتصاددان گفت: در چندسال دیگر منابع فسیلی دیگر به عنوان ثروت ملی به حساب نمی آید زیرا در آینده دیگر مشتری برای آنها وجود ندارد. او افزود: برای جمعیت 80 میلیونی این درآمدی که خلق می شود کافی نیست زیرا کشورهای مشابه توانسته اند با بازتعریفی اقتصاد به رشد اقتصادی بالایی دست یابند.

او گفت: بیکاری حاصل نرخ رشد پایین اشتغال است، از سوی دیگر افزایش نرخ رشد به معنای اشتغال زایی نیست، در حال حاضر کشور با 3 میلیون نفر بیکار روبرو است و از سوی دیگر جمعیت غیرفعال کشور هم بالاست.

عبده تبریزی افزود: آموزش و پرورش باید در محتوای آموزشی مورد بازنگری قرار گیرد بدان معنا که نیروهایی تربیت کند که خود کارآفرین باشند و عملا منتظر شغل های دولتی نباشند. او افزود: نرخ رشد اقتصادی 8 درصدی با توجه به جمعیت کنونی کشور کافی نیست چه برسد به نرخ رشد 3 درصدی که اصلا جوابگوی نیازهای کنونی کشور نیست.

عبده تبریزی گفت: وضعیت رشد اقتصاد در ایران به تصمیماتی فراتر از دولت ارتباط دارد. باید اجماعی ایجاد شود که نرخ رشد اقتصادی اصلاح شود، موانع اقتصادی نیز برطرف شود. بخش خصوصی نیز نقش مهمی در بهره وری دارد.

طهماسب مظاهری اقتصاددان دیگر مهمان برنامه گفت: اصولا دولت هر زمان با کسری بودجه روبرو باشد برای تامین آن دست به هرکاری می زند که سلسله این اقدامات به ایجاد تورم کمک می کند. او گفت: آن بخش از هزینه دولت که از محل فروش نفت حاصل می شود خود کسری بودجه دولت را تامین می کند. وقتی درآمد بودجه بالا می رود نیز به عنوان منابع تامین کسری بودجه است بنابراین چه ارزی که از صندوق توسعه ملی استفاده شود چه ارزی که به صورت مستقیم از صادرات نفت بدست آید تورم زا خواهد بود.

بررسی چالش های اساسی اقتصادی ایران

مظاهری افزود: یکی از عوامل مهم افزایش نقدینگی دولت تامین منابع از محل کسری بودجه است. اصلاح قیمت ها اگرچه قیمت ها را افزایش می دهد اما به دلیل افزایش درآمد دولت می تواند چندان هم تورم زا نباشد. او افزود: مالیات ها باید از هزینه های جاری و از محل درآمدهای دولت تامین شود.

مظاهری گفت: در 12 سال گذشته روند بیکاری در کشور رو به رشد بوده است زیرا دولت شرایط مناسب را برای سرمایه گذاری بخش خصوصی تامین نکرده است.

این اقتصاددان افزود: در 4 سال گذشته دولت به دنبال کاهش نرخ تورم بوده اما کاهش آن به هر قیمتی موجب شد تا رکود اقتصادی در کشور به وضوح دیده شود. از سوی دیگر منابع دولتی هم برای سرمایه گذاری در همه بخش ها ممکن نیست که خود اهمیت حضور بخش خصوصی در اقتصاد کشور را بیش از پیش هویدا می کند.

منبع: سایت شبکه خبر

انتهای پیام/

بررسی عوامل موثر در عدم رشد اقتصادی در ایران



پیشنهاد میشه بخونید : برای مشاهده جزئیات کامل این خبر «بررسی چالش های اساسی اقتصادی ایران»اینجا را کلیک کنید. شفاف سازی:خبر فوق در سایت منبع درج شده و صرفا در این سایت بازنشر شده است .چنانچه به خبر فوق اعتراض دارید جهت حذف آن «اینجا» را کلیک کنید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

جستجو های اخبار روز

اخبار برگزیده

هم اکنون میخوانند ..