۶۱۲۴۲۴
۴۹۶ بازدید
آش کلم یک نوع آش خوشمزه، مقوی و مخصوص آذربایجان است.
مجله سرآشپز - معصومه بردی: آش کلم یک نوع آش خوشمزه و مقوی و مخصوص آذربایجان است.
مواد مورد نیاز
برنج نیم دانه (خیس شده): یک دوم پیمانه بلغور جو (خیس شده): 1 پیمانه نخود (خیس شده): 1 پیمانه لوبیا سفید (خیس شده): 1 پیمانه کلم برگ (خرد شده): 1 عدد هویج (نگینی خردشده): 4 عدد پیاز بزرگ (نگینی خردشده): 1 عدد رشته آش: 150 گرم سبزی آش: 1 کیلوگرم ترخون (خردشده): 150 گرم فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم کشک: به میزان لازم سیرداغ، پیازداغ و نعناداغ: به میزان لازم روغن مایع: به میزان لازم
روش پخت
1. پیاز را درون تابه ای ریخته و همراه با مقداری روغن مایع تفت دهید تا طلایی رنگ شود. سپس نخود، لوبیا سفید (از قبل خیس و در طول این مدت چند مرتبه آب آن عوض شده) و فلفل سیاه را به آن افزوده و کمی تفت دهید. بعد مقداری آب به مواد بیفزایید و روی حرارت بگذارید تا نخود و لوبیا نیم پز شود.
2. هویج را به مواد افزوده و پس از 5 دقیقه برنج، بلغور، سبزی آش (اسفناج، گشنیز، جعفری، تره)، ترخون و کلم را به آن بیفزاید و بگذارید تا نخود و لوبیا کاملا پخته و برنج و بلغور لعاب بیندازد.
3. رشته آش را به مواد بیفزایید و بگذارید تا جا بیفتد. سپس نمک آن را اندازه کنید.
4. آش را درون ظرفی بریزید و با سیرداغ، پیازداغ، و نعناداغ تزیین کرده و با کشک سرو کنید.