اشتراک گذاری در فیسبوک
توئیت
مجله سرآشپز – معصومه بردی: آش کلم یک نوع آش خوشمزه و مقوی و مخصوص آذربایجان است.
مواد مورد نیاز
برنج نیم دانه (خیس شده): یک دوم پیمانه بلغور جو (خیس شده): ۱ پیمانه نخود (خیس شده): ۱ پیمانه لوبیا سفید (خیس شده): ۱ پیمانه کلم برگ (خرد شده): ۱ عدد هویج (نگینی خردشده): ۴ عدد پیاز بزرگ (نگینی خردشده): ۱ عدد رشته آش: ۱۵۰ گرم سبزی آش: ۱ کیلوگرم ترخون (خردشده): ۱۵۰ گرم فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم کشک: به میزان لازم سیرداغ، پیازداغ و نعناداغ: به میزان لازم روغن مایع: به میزان لازمروش پخت
۱٫ پیاز را درون تابه ای ریخته و همراه با مقداری روغن مایع تفت دهید تا طلایی رنگ شود. سپس نخود، لوبیا سفید (از قبل خیس و در طول این مدت چند مرتبه آب آن عوض شده) و فلفل سیاه را به آن افزوده و کمی تفت دهید. بعد مقداری آب به مواد بیفزایید و روی حرارت بگذارید تا نخود و لوبیا نیم پز شود.
۲٫ هویج را به مواد افزوده و پس از ۵ دقیقه برنج، بلغور، سبزی آش (اسفناج، گشنیز، جعفری، تره)، ترخون و کلم را به آن بیفزاید و بگذارید تا نخود و لوبیا کاملا پخته و برنج و بلغور لعاب بیندازد.
۳٫ رشته آش را به مواد بیفزایید و بگذارید تا جا بیفتد. سپس نمک آن را اندازه کنید.
۴٫ آش را درون ظرفی بریزید و با سیرداغ، پیازداغ، و نعناداغ تزیین کرده و با کشک سرو کنید.
زیباجو
حتما بخوانید : نوشیدنی های معجزه آسا قبل از ورزش