از قدیم کنگر جزو خوراکیهای گرون و لوکس محسوب میشده و در فصل بهار مردم کیسه به دست برای چیدن اون به دامنه کوهها میرفتند. ایرانیها کنگر رو در خورشت، آش و سوپ استفاده میکنند و در سالاد هم اون رو به صورت خام میخورند.
اما امروز ثابت شده کنگر برای بعضی مریضیها مضر و خطرناکه.
خواص کنگراز اونجایی که کنگر طبیعت گرم و خشک داره، اون رو با ماست هم میخورند. خوردن کنگر به افرادی که گرممزاج هستند توصیه میشه.
کنگر در ضمن یه منبع غنی پتاسیم هم هست.
مضرات کنگرافرادی که دچار ناراحتیهای کلیوی و کبدی هستند باید از مصرف برگ کنگر خودداری کنند.
از اونجایی که برگهای کنگر محرک انقباض کیسه صفرا هستند، افرادی که سنگ کیسه صفرا دارند، نباید اون رو مصرف کنند؛ چون افزایش انقباض کیسه صفرا منجر به انسداد مجاری و حتی پارگی کیسه صفرا میشه.
افرادی که به کنگر یا خواص سینارین حساسیت دارند هم نباید کنگر بخورند.
اگر شما هم تا امروز فکر میکردید که در بهار نباید فرصت خوردن کنگر رو از دست داد، لازمه با دقت بیشتری این خوراکی کمیاب رو بخورید.