محمد حسین عزیزی رئیس انجمن صنایع غذایی ایران در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: آبمیوههای کارخانهای که به صورت بسته بندی و صنعتی ارائه میشوند علاوه بر داشتن کنسانتره میوه مقداری آب و شکر به آنها اضافه شده و این موضوع در پشت جلد آن درج شده است، این نوع آبمیوهها پاستوریزه بوده و سبب بروز بیماریهایی چون اسهال و وبا در افراد نمیشوند.
عزیزی ادامه داد: آبمیوههایی که در مغازهها به صورت فلهای ارائه میشود ممکن است میزان آب و شکرشان بیش از حد مجاز بوده و مواد به کار رفته کاملا بهداشتی نباشد که همین امر سبب بروز بیماریهای مختلفی می شود.
وی مطرح کرد: در برخی از مغازههای آبمیوه فروشی هویج را به صورت قطعه قطعه در آب انداخته و همین امر سبب ایجاد بیماریهای مختلفی از جمله وبا و اسهال میشود.
عزیزی تاکید کرد: کارکنانی که در مغازههای آبمیوه فروشی مشغول به فعالیت بوده ممکن است در اثر داشتن بیماری وبا و یا مشکلات عفونی این میکروب از طریق آبمیوه به مردم منتقل کرده و آنها را دچار بیماری کنند.
وی گفت: مصرف بستنیهای سنتی و دستساز میتواند در برخی موارد سبب بروز بیماریهای تب مالت و اسهال در بین افراد مصرف کننده میشود.
عزیزی یادآور شد: در صورت بروز بیماری تب مالت در افراد درمان این عارضه طولانی مدت بوده و باعث ایجاد مشکلاتی میشود.
انتهای پیام/