دادگر نژاد با توصیه به مصرف غذای تازه در هر وعده ضمن طبقه بندی مواد غذایی تحت نامهای فساد پذیری زیاد، متوسط و کم فراوردههایی چون شیر پاستوریزه، گوشت، ماهی، مرغ، تخم مرغ و سایر مواد غذایی حیوانی که باید آنها را برای مدت کوتاه در یخچال نگهداری نمود را از نوع اول برشمرد و از سبزیجات و میوهها تحت عنوان مواد غذایی با فساد پذیری متوسط نام برد.
معاون اداره کل نظارت بر فراوردههای غذایی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: این قبیل فراوردههای غذایی را میتوان برای کوتاه مدت در هوای خنک و خارج از یخچال نگهداری کرد و در هوای گرم باید آنها را در یخچال قرار داد.
وی مواد غذایی با فسادپذیری کم را اقلامی مثل حبوبات و دانههای غلات خشک گندم، برنج و امثال آن دانست و بیان کرد: این مواد غذایی قادر هستند در شرایط مناسب برای مدت طولانی در هوای خشک و خنک نگهداری شوند.
وی با اشاره به این که این ینها میتوانند باعث انتقال بیماریهای انگلی نظیر آلودگی به آسکاریس و ژیاردیا به افراد شوند، گفت: قارچ ها و کپکهایی که روی مواد غذایی همچون آبلیمو، آبغوره، سس گوجه فرنگی و ... رشد میکنند ممکن است باعث مسمومیت شوند و مصر این مواد غذایی در دراز مدت حتی میتواند موجب بروز سرطان شود.
دادگرنژاد با تاکید بر برنامههای مهم سازمان غذا و دارو برای پایش سموم و تدوین و اجرایی شدن بسیاری آز آنها در چند سال اخیر عنوان کرد: باید در مکان تهیه سبزیجات و میوهها دقت فراوان بکار برد که در غیر اینصورت علاوه بر میکروب ها، مواد شیمیایی و سموم هم میتوانند مواد غذایی را ناسالم نموده و مثلا از طریق سموم بکار رفته در باغهای میوه و مزرعهها موجبات آلودگی محصول را فراهم آورند.
معاون اداره کل نظارت بر فراوردههای غذایی سازمان غذا و دارو در پایان به مردم توصیه کرد برای اینکه غذایی سالمتری داشته باشند موارد ذیل را رعایت کنند:
- مواد غذایی را در جای تمیز نگهداری کنید
- مواد غذایی خام و پخته شده را جدا از هم نگهداری کنید
- مواد غذایی را بطور کامل بپزید
- مواد غذایی را در دمای مناسب نگهداری کنید
- از آب و مواد تازه سالم استفاده کنید
انتهای پیام/