تبلیغات ویژه

» خرید ممبر تلگرام »طراحی سایت و سئو »خرید فالوور و لایک »ادمین حرفه ای اینستاگرام »پکیج آموزش ارزهای دیجیتال »تبلیغات در اینستاگرام »خرید پیج اینستاگرام

مطالب مهم




ایرانی های موفق و مشهور در دنیای تکنولوژی

مجله دانستنیها: پیدا کردن شان خیلی هم سخت نیست. کافی است با چند کلیدواژه  متفاوت، ردشان را بگیرید. خیلی زود به صفحه شخصی، صفحه ویکی پدیا یا مقالات و مصاحبه هایی که در نشریات خارجی از آن ها چاپ شده است، می رسید. در این مطلب سعی کردم شرح مختصری از زندگی شخصی و کاری این افراد را برای تان بیاوریم. با این توضیح که این فهرست می توانست خیلی طولانی تر و مفصل تر باشد.

دارا خسروشاهی؛ سفر در دنیای دیجیتال

پیشتازان ایرانی سیلیکون ولی 


«دارا خسروشاهی»، مدیر ارشد اجرایی شرکت «اکسپدیا» (Expedia) بزرگ ترین شرکت مسافرتی آن لاین جهان است. این ایرانی چهل و هشت ساله در سال 1991 (1370) لیسانس مهندسی بیوالکتریک اش را از «دانشگاه براون» گرفت. او از سال 2005 (1384) به عنوان مدیر اجرایی شرکت اکسپدیا مشغول به کار است و موفق شده فعالیت های این شرکت را به 70 کشور جهان گسترش بدهد.


امید کردستانی؛ یازدهمین مرد گوگل


«کردستانی»، یکی از مشهورترین ایرانی های حوزه آی تی در دنیاست. او وقتی 14 سال داشت، از تهران به کالیفرنیای آمریکا رفت. بعدها مدرک لیسانسش را از «دانشگاه سن خوزه» کالیفرنیا و فوق لیسانس ام بی ای را از «دانشگاه استنفورد» گرفت. امید، کارش را در سیلیوکون ولی به عنوان مدیر بازاریابی شرکت «اچ پی» در سال 1984 (1363) آغاز کرد و بعد از آن در شرکت هایی مانند «Go»، شرکت بازی سازی «3DOT» و «نت اسکیپ» مشغول به کار شد.

پیشتازان ایرانی سیلیکون ولی 


امید کردستانی در سال های 1999 تا 2009 (1378 تا 1388) به مدت 10 سال به عنوان «معاون ارشد فروش جهانی و ارتقای کسب و کار» شرکت «گوگل» فعالیت کرد. جالب است بدانید که کردستانی درسال 1999 (1378) به عنوان یازدهمین کارمند گوگل وارد این شرکت شد. امید به عنوان مدیر بخش مالی گوگل، تعداد کارمندان این شرکت را به 12 هزار نفر و درآمد این شرکت را به 20 میلیارد دلار رساند. بعد از آن به مدت سه ماه به عنوان «عضو هیئت مدیره» در شرکت «اسپاتیفای» حضور داشت و نزدیک به یک سال و نیم در شرکت «وودافون» به عنوان «مدیر غیراجرایی» فعالیت کرد. او بعد از وودافون، به عنوان «مدیر ارشد کسب و کار» و بعدتر به عنوان «مشاور ارشد» دفتر مدیرعامل بنیانگذاران به گوگل برگشت تا از راه تغییرات مدیریتی و ساختن یک ساختار اجرایی جدید و خلق هولدینگ «آلفابت»، به این شرکت کمک کند.


کردستانی بعد از بازگشت توانست درآمد سالانه گوگل را به بیش از 70 میلیارد دلار در سال برساند. او از اکتبر 2015 (مهر 1394) تا امروز، به عنوان مدیر اجرایی «توییتر»، وارد این شرکت شده است. کردستانی در صفحه شخصی اش در شبکه اجتماعی «لینکداین» در مورد اولویت های شخصی زندگی اش نوشته: «خانواده، دوستان ،گلف، تنیس و یوگا.»


آرش فردوسی؛ یک انصرافی موفق

پیشتازان ایرانی سیلیکون ولی 

آرش فردوسی سمت راست


«آرش» به همراه «دروهیوستون» (Drew Huston)، بنیانگذار شرکت «دراپ باکس» هستند. این دو هم دانشگاهی «دانشگاه ام آی تی»، در سال 2007 (1386) دراپ باکس را که یک «سرویس میزبانی» در دنیای وب است، تاسیس کردند. آرش که این روزها 31 سال دارد، آن روزها دانشجوی سال آخر رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه ام ای تی بود، اما در همان ترم آخر، از این دانشگاه انصراف داد تا بتواند تمرکز بیشتری بر کسب و کارش داشته باشد. فردوسی سال 2011 (1390) در فهرست 40 شخصیت زیر 40 سال مجله معتبر «فرچون» قرار گرفت


هادی پرتوی؛ برنامه نویسی برای همه


«هادی پرتوی» چهل و پنج ساله فارغ التحصیل دوره فوق لیسانس رشته علوم کامپیوتر از «دانشگاه هاروارد»است. او به همراه برادرش، «علی»، موسس شرکت اشتراک گذاری موسیقی «ILike» و یکی از موسسان شرکت «Tellme» است. هادی، فرزند دکتر فیروز پرتوی، اولین رییس دانشکده فیزیک دانشگاه شریف است. او در دهه 90 میلادی (دهه 1370) به مدت چهار سال مدیریت تیم برنامه نویسی «اینترنت اکسپلورر» را در شرکت مایکروسافت برعهده داشت و از سال 2002 تا سال 2005 (1381 تا 1384) مدیر کل سایت «msmcom» مایکروسافت بود.

پیشتازان ایرانی سیلیکون ولی 


بعد از آن، از مایکروسافت خارج شد و از سال 2005 تا 2012 (1384 تا 1391) به عنوان مشاور در فیسبوک فعالیت می کرد. او از سال 2008 تا (1387) تا امروز به عنوان مشاور در شرکت دراپ باکس هم حضور داشته و دارد.


هادی از سال 2012 (1391) شرکت «کدارگ» (Code.org) را به همراه برادرش علی در آمریکا تاسیس کرده است؛ یک شرکت غیرانتفاعی که با هدف این که همه دانش آموزان امکان برنامه نویسی داشته باشند، تاسیس شده است. او در صفحه شخصی اش در لینکداین نوشته است: «من کدارگ را با رویای آوردن آموزش علوم کامپیوتر به هر مدرسه و برای هر دانش آموز آغاز کردم. من قلبا یک متخصص تکنولوژی هستم و از ساختن تکنولوژی های تاثیرگذار و محصولات نوآورانه تکنولوژی که تاثیری جهانی دارند، به اندازه مشاوره و سرمایه گذاری در استارت آپ هایی که این کار را انجام می دهند، لذت می برم.»


سالار کمانگر؛ زیست شناس دنیای دیجیتال

پیشتازان ایرانی سیلیکون ولی 


«سالار کمانگر»، 40 سال دارد و فارغ التحصیل رشته بیولوژی از «دانشگاه استنفورد» است. او در بیست و دو سالگی (سال 1376) و بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه وارد شرکت گوگل شد. سالار، در سال 2010 (1389) جای «چاد هرلی» (Chad Hurley)، مدیر ارشد اجرایی شرکت یوتیوب (یکی از شرکت های زیرمجموعه گوگل) را گرفت و تا سال 2014 (1393) در این جایگاه ماند. او، این روزها یکی از مدیران ارشد اجرایی شرکت گوگل است.


بهداد اسفهبد؛ زندگی در میان متن ها


«بهداد اسفهبد»  از سال 2010 (1389) تا امروز به عنوان یکی از برنامه نویسان شرکت گوگل مشغول به کار است. او که 34 سال دارد، فارغ التحصیل رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه شریف و کارشناس ارشد علوم کامپیوتر از «دانشگاه تورنتو» کاناداست. جالب است بدانید که بهداد برنده مدال نقره المپیاد جهانی کامپیوتر در سال 1999 (1378) و برنده مدال طلای المپیاد جهانی کامپیوتر در سال 200 (1379) است.

پیشتازان ایرانی سیلیکون ولی 


او از سال 1378 وارد پروژه «فارسی وب» در مرزک محاسبات دانشگاه شریف شد. سال 1382 برای ادامه تحصیل به کانادا رفت و در آن جا درگیر پروژه «گون» (gonome) شد. سه سال بعد که دوره کارشناسی ارشدش را تمام کرد، وارد شرکت «رد هت» (Ref Hat) شد و روی نمایش متن در سیستم عامل های گنو/ لینوکسی کار کرد و پروژه «حرف باز» را شروع کرد. بعد از آن همین کار را در تیم کروم گوگل و بعد روی نرم افزارهای آزادی مانند فایرفاکس، لینوکس و... انجام داد.


او این روزها بیشتر روی ابزارهای تولید فونت کار می کند و به همراه یک تیم، مسئول تولید قلم های «نوتو» است. خودش می گوید از نظر سازمانی، «راهبر فنی تیم فونت و نمایش متن» است. او سال 2013 به خاطر نرم افزار حرف باز، برنده جایزه متن باز «اورایلی» شد.


بابک پهلوان؛ مرد منتخب فوربس


لیسانس مهندسی الکترونیک را از «دانشگاه برکلی» و فوق لیسانس مهندسی الکترونیک با تاکید بر علوم کامپیوتر و کسب و کار را از «دانشگاه پرینستون» گرفته است. او در شرکت هایی مانند اینتل (شرکت تجهیزات رایانه)، و دل (Dell) کارکرده و یکی از بنیان گذاران شرکت «Cleversense» است. در سال 2011 (1390) این شرکت به وسیله شرکت گوگل خریداری شد و پهلوان هم از آن زمان به مدت یک سال به عنوان مدیر مدیریت محصول و بعد از آن تا امروز به عنوان مدیر ارشد مدیریت محصول در این شرکت فعالیت می کند. او در سال 2012 (1391) از طرف مجله «فوربس» به عنوان یکی از 30 نفر برتر زیر 30 سال در دنیا انتخاب شد.

پیشتازان ایرانی سیلیکون ولی 

بابک پهلوان  سمت چپ


او در صفحه شخصی اش در لینکداین نوشته: «من یک کارآفرین، سرمایه گذار، مشاور، مدیر تولید هستم که این قدر خوش شانس هستم که به گوگل رسیده ام. من واقعا از ساختن لذت می برم؛ به خصوص کارکردن با افرادی که در کار خوب مشارکت می کنند. روی محصولاتی که پیچیدگی شان از دید کاربر مخفی است. ولی در مقیاس بالا استفاده می شوند.»


لیلی بقایی راد؛ از مایکروسافت تا فیسبوک


«لیلی»، 32 سال دارد و متولد اصفهان است. او کارشناسی مهندسی الترونیک از «دانشگاه کانتربری»، کارشناسی ارشد مهندسی الکتروینک از «دانشگاه آیداهو» و دکترای این رشته را از «دانشگاه استنفورد» دارد. لیلی از سال 2013 تا 2015 (1392 تا 1394) به عنوان مدیر تولید بخش کروم و مدیر محصول بخش اندروید شرکت مایکروسافت فعالیت کرده است. بعد از آن به شرکت «یاهو» رفت و به عنوان رهبر بخش مدیریت محصول یاهو کارش را شروع کرد. او از یک سال پیش به عنوان مدیر محصول ارشد در شرکت فیسبوک کار می کند و مسئول جست و جوی رسانه ای (عکس، فیلم و...) است.


 ایرانی های موفق و مشهور در دنیای تکنولوژی


پریسا تبریز؛ شاهزاده امنیت


«پریسا تبریز»، متولد 1362 و فرزند یک پزشک ایرانی و پرستاری لهستانی است. پریسا از سال 2006 (1385) به استخدام شرکت گوگل درآمد. او دراین سال ها در بخش های امنیتی شرکت گوگل کارکرده است و در آن جا به او لقب «شاهزاده امنیت» را داده اند.

ایرانی های موفق و مشهور در دنیای تکنولوژی 


نشریه فوربس در سال 2012 (1391) پریسا تبریز را به عنوان یکی از 30 چهره برتر در زمینه تکنولوژی معرفی کرد.اودر گوگل، ریاست بخشی را بر عهده دارد که از 300 هکر در اروپا و آمریکا تشکیل شده اند و وظیفه بررسی تهدیدات امنیتی مرتبط با موتور جست و جوی گوگل و همین طور دیگر محصولات این شرکت، از جمله مرورگر گوگل کروم را برعهده دارند.


کیوان بیک پور؛ معجزه استانبول

پیشتازان ایرانی سیلیکون ولی 


فارغ التحصیل کارشناسی علوم کامپیوتر از دانشگاه استنفورد و یکی از بنیانگذاران «پریسکوپ» در سال 2015 (1394) است. پریسکوب که همین امسال به وسیله توییتر خریداری شد، یک نرم افزار پخش استریم ویدئو برای سیستم عامل های آی او اس و اندروید است. ایده این نرم افزار در یک سفر به استانبول در سال 1392 به ذهن بیک پور و همکارش «جو برنشتاین» رسید. در همان زمان یک تجمع اعتراضی در میدان تقسیم استانبول اتفاق افتاده بود و کیوان می خواست بداند در آن جا چه اتفاقی دارد می افتد، به همین خاطر وارد توییتر شد تا درباره این اتفاق چیزهایی بخواند؛ اما او نمی توانست آن ها را ببیند. همان جا بود که جرقه نرم افزار پریسکوپ در ذهن او زده شد.


شروین پیشه ور؛ مرد برجسته سال

پیشتازان ایرانی سیلیکون ولی 


«شروین» متولد 1353 در تهران و فارغ التحصیل دانشگاه برکلی و کارآفرین و سرمایه گذار ایرانی در حوزه تکنولوژی است. او بنیان گذار و مدیر اجرایی شرکت فناوری های «هایپرلوپ» و بنیان گذار و مدیرعامل کمپانی سرمایه گذاری «شرپا» است؛ کمپانی ای که در شرکت هایی مانند «مانچری» (Munchery)، اوبر (Uber) و «آیر بی ان بی» (Airbnb) سرمایه گذاری کرده است. سال 2012 (13091)، شروین پیشه ور از طرف دولت ایالات متحده آمریکا به عنوان شهروند برجسته سال انتخاب شد.


فرهاد محیط؛ بنیان گذار فیلیپوگرام

پیشتازان ایرانی سیلیکون ولی 


«فرهاد محیط» یکی ازکارآفرینان موفق ایرانی در حوزه آی تی است. او متولد سال 1347 در تهران است و مدرک کارشناسی ریاضی اش را از «دانشگاه کالیفرنیا» و کارشناسی ارشد ام بی ای را از «دانشگاه پنسیلوانیا» دریافت کرده است. محیط، موسس و مدیر شرکت های تکنولوژی مختلفی بوده است و از سال 2013 (1392) تا امروز به عنوان بنیان گذار و مدیر شرکت «فیلیپوگرام» فعالیت می کند.


محمدافشار؛ زنده از اوراکل

پیشتازان ایرانی سیلیکون ولی 


«محمد افشار» از سال 2008 (1387) تا ابتدای سال 2016 (1394) با عنوان های مدیر و معاون در بخش های مختلف شرکت «اوراکل»، یکی از بزرگ ترین شرکت های نرم افزاری دنیا در آمریکا، حضور داشته است. او دکترای خود را در رشته «توازی برای برنامه هایی با داده های فشرده» از «دانشگاه کمبریج» گرفته است.


ساناز اهری؛ مدیر موفق Bing

ایرانی های موفق و مشهور در دنیای تکنولوژی 


«ساناز اهری» از سال 2004 (1383) تا سال 2011 (1390) به عنوان مدیر در بخش های مختلف شرکت مایکروسافت حضور داشته است.آخرین پست او در این شرکت مدیر برنامه های اصلی گروه «Bing»  بود. او از سال 1390 تا امروز با عنوان مدیر گروه محصول در شرکت گوگل کار می کند و فارغ التحصیل رشته علوم کامپیوتر از «دانشگاه ویکتوریا» است.


پدرام کیانی؛ دنیای حمل و نقل آن لاین

پیشتازان ایرانی سیلیکون ولی 


او کارشناسی مهندسی کامپیوتر را از «دانشگاه سانتا کلارا» و کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر را از دانشگاه استنفورد گرفته است. پدرام، دو سال به عنوان مهندس سخت افزار در شرکت گوگل و هفت سال در سمت مدیر مهندسی شرکت فیسبوک کار کرده است. او از سال 2014 (1393) تا امروز به عنوان مدیر مهندسی شرکت حمل و نقل آن لاین «اوبر» مشغول به کار است و تیم «مهندسی رشد» را در اوبر مدیریت می کند.


امین ذوالفنون؛ مردی با ریشه موسیقی

پیشتازان ایرانی سیلیکون ولی 


امین ذوالفنون 45 سال دارد و از سال 2003 (1382) تا 2011 (1390) به مدت هشت سال به عنوان مدیر توسعه شرکت گوگل و از سال 2011 (1390) تا امروز به عنوان معاون توسعه شرکت فیسبوک فعالیت می کند. او مدرک مهندسی الکترونیک خود را از «دانشگاه سانتا کالارا» گرفته و فارغ التحصیل» رشته حقوق از مدرسه حقوق دانشگاه سانتا کلارا هم هست. او برادرزاده استاد «جلال ذوالفنون» (موسیقیدان ایرانی) است.


نیما عسگربیگی؛ مهندسی از شریف

پیشتازان ایرانی سیلیکون ولی 


«نیما عسگربیگی» در سال 2002 (1381) در رشته مهندسی الکترونیک از دانشگاه صنعتی شریف فارغ التحصیل شد. او مدرک کارشناسی ارشد و دکترای همین رشته را از دانشگاه استنفورد گرفت. نیما هم به همراه بابک پهلوان، یکی از بنیان گذاران شرکت (Clever Sense) است که بعد از پیوستن این شرکت به گوگل، به این شرکت پیوست. او از سال 2011 (1390) تا امروز به عنوان مدیر فناوری گوگل مشغول به کار است.


پیر امیدیار؛ پدر حراجی های اینترنتی دنیا


بنیان گذار سایت حراجی  اینترنتی «ای بی»، لیسانس علوم کامپیوترش را از «دانشگاه تافتس» (Tufts University) ایالات متحده آمریکا گرفته است. او تک فرزند یک زوج ایرانی است که در زمان تحصیل شان در پاریس با هم آشنا شدند. پدر و مادر پیر (که البته در ابتدا نام فرزندشان را پرویز گذاشته بودند)، هر دو از طرف خانواده هایشان برای ادامه تحصیل به فرانسه فرستاده شده بودند. این ایرانی چهل و نه ساله، بعدها به همراه خانواده اش به آمریکا رفت. او بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه، در یک شرکت وابسته به «اپل» به نام «کلاریس» کارش را شروع کرد.

پیشتازان ایرانی سیلیکون ولی 


در سال 1995 (1374) و در سن بیست و هشت سالگی، امیدیار شروع به نوشتن یک کد برای یک سایت اینترنتی کرد که باعث می شد افراد به صورت مستقیم بتوانند برای حراج اجناس با هم ارتباط برقرار کنند. در روز کارگر، در چهارم سپتامبر 1995 (13 شهریور 1374)، یک سرویس آن لاین فروش اینترنتی به نام «اوکشن وب» (Auction Web) را راه اندازی کرد که بعدها در سال 1997 (1376)، به سایت حراج اینترنتی ای بی تبدیل شد.


جالب است که بدانید اسم ای بی دومین انتخاب امیدیار برای این سایت بود. اولین انتخابش «Echo Bay» بود که نام منطقه ای تفریحی نزدیک «دریاچه مید» نوادا در ایالات متحده آمریکاست. اما یک شرکت معدن کانادایی قبلا این اسم را انتخاب کرده بود. اولین چیزی که امیدیار فروخت یک «نشانه گر لیزری» شکسته بود که یک کلکسیون دار نشانه گرهای لیزری شکسته، آن را خرید و همان جا پیر امیدوار د که فروش هر چیزی ممکن است.


ای بی در سال 2002 (1371) مالکیت شرکت تجارت الکترونیک «پی پل» (Pay Pal) را برعهده گرفت. این شرکت در سال 2005 (1384) هم سرویس گفت و گوی آن لاین «اسکایپ» را خرید، اما در سال 2009 (1387)، 65 درصد سهام آن را فروخت. در حال حاضر هفت درصد سهام ای بی متعلق به امیدیار است. او دیگر مدیر ای بی نیست، اما همچنان یکی از مدیران پی یل است.


علی روغنی؛ یک شتابدهنده ایده

پیشتازان ایرانی سیلیکون ولی 


«علی روغنی» فارغ التحصیل رشته ام بی ای از «دانشگاه استنفورد» است. او نه سال در بخش مالی پیکسار کار کرده است و از سال 2010 (1389) تا 2014 (1393) هم به عنوان مدیر ارشد مالی و مدیر عملیات در «توییتر» کار می کرد. روغنی از سال 2014 (1393) تا امروز به عنوان شریک در «Y combinator» که یک «شتاب دهنده ایده» است، فعالیت می کند.


رضا بهفروز؛ به دنبال دنیایی کوچک تر

پیشتازان ایرانی سیلیکون ولی 


«رضا بهفروز» از سال 2004 (1383) مدیر ارشد مهندسی شرکت «گوگل» است. او که فوق لیسانس علوم کامپیوترش را از «دانشگاه استنفورد» گرفته است، می گوید عاشق ساخت سیستم های بزرگی است که باعث می شوند اطلاعات به راحتی در دسترس باشند و با فعال کردن ارتباطات، تلاش می کنند دنیا را به جایی کوچک تر و بهتر تبدیل کنند. رضا بهفروز در معرفی خودش در صفحه شخصی اش نوشته است: «متخصص تکنولوژی ای که قصد دارد دنیا را به جایی کوچک تر تبدیل کند.»


شمیم صمدی؛ مرد تبلیغات گوگل

پیشتازان ایرانی سیلیکون ولی 


«شمیم صمدی» مدرک مهندسی برق را از «دانشگاه کالیفرنیا دیویس» (University of California Davis) گرفته است. شمیم از سال 2007 (1386) تا 2015 (1394) به جز یک سال، به عنوان مدیر محصول شرکت گوگل فعالیت کرده است.
یکی از فعالیت های او مدیریت محصولات «دابل کلیک ریچ مدیا»- از شرکت های زیرمجموعه گوگل که راهکارهایی برای تبلیغات دیجیتال ارائه می دهد- بوده است. صمدی قبل از دابل کلیک، سیستم تبلیغاتی آن لاین گوگل با نام «ادسنس» (AdSense) را راه اندازی کرد.


رویا سلیمانی؛ مدیر ارتباطات ایرانی


«رویا سلیمانی» از سال 2012 (1391) تا امروز به عنوان مدیر ارتباطات شرکت گوگل فعالیت می کند. او مدرک کارشناسی اش را در رشته علوم سیاسی و سیاست عمومی از دانشگاه برکلی و مدرک کارشناسی ارشدش را از «دانشگاه جورج تاون» در زمینه مطالعات عرب/ خاورمیانه گرفت.

ایرانی های موفق و مشهور در دنیای تکنولوژی 


بابی (بابک) یزدانی؛ سرمایه گذار بزرگ

پیشتازان ایرانی سیلیکون ولی 


او لیسانس ریاضیات کاربردی را از دانشگاه برکلی گرفته است. بابک یزدانی یکی از معروف ترین سرمایه گذاران حوزه آی تی است. او یکی از بنیان گذاران شرکت «Cota Capital» است که از سال 2014 (1393)، در حوزه تکنولوژی سرمایه گذاری می کند.


آیدین قاجار؛ مدیری از فیسبوک

پیشتازان ایرانی سیلیکون ولی 


«آیدین» از سال 2014 (1393) مدیر محصول شرکت فیسبوک است. او فارغ التحصیل رشته «کسب و کار و سیستم های اطلاعاتی» از «دانشگاه واشنگتن» است.




پیشنهاد میشه بخونید : برای مشاهده جزئیات کامل این خبر «ایرانی های موفق و مشهور در دنیای تکنولوژی»اینجا را کلیک کنید. شفاف سازی:خبر فوق در سایت منبع درج شده و صرفا در این سایت بازنشر شده است .چنانچه به خبر فوق اعتراض دارید جهت حذف آن «اینجا» را کلیک کنید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

جستجو های اخبار روز

اخبار برگزیده

هم اکنون میخوانند ..