کد خبر: ۵۲۶۵۰۹
۴۹۸ بازدید
ترخون یکی از گیاهان معطر نسبتا پر استفاده می باشد که به عنوان سبزی نیز تولید و مصرف می گردد. ترخون بدلیل افزایش ترشح اسید معده و خاصیت اشتها آوری از قدیم الایام به عنوان ادویه مخصوص گوشت مورد توجه بوده است و سبب کاهش فشارخون هم می شود.
ماهنامه سرآشپز: ترخون یکی از گیاهان معطر نسبتا پر استفاده می باشد که به عنوان سبزی نیز تولید و مصرف می گردد. ترخون بدلیل افزایش ترشح اسید معده و خاصیت اشتها آوری از قدیم الایام به عنوان ادویه مخصوص گوشت مورد توجه بوده است و سبب کاهش فشارخون هم می شود.
مواد مورد نیاز:عدس: 250 گرم سیر (له شده): 1 حبه ترخون (خرد شده): 2 قاشق سوپخوری پنیر خامه ای: 4 قاشق سوپخوری خامه: 1 قاشق سوپخوری گوجه فرنگی (فیله و خرد شده): 2 عدد زیتون سیاه (خرد شده): 50 گرم جعفری (خرد شده): 2 قاشق سوپخوری لیمو ترش بزرگ (آب گرفته شده): 1 عدد سس خردل (یا دانه خردل): 2 قاشق چایخوری روغن زیتون: 2 قاشق سوپخوری
روش پخت:
1. عدس را از 12 ساعت قبل خیس کنید. در طول این مدت چند بار آب آن را عوض کنید. سپس با مقداری آب و نمک بپزید. بعد عدس را درون آبکشی بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود.
2. تابه ای را روی حرارت قرار دهید و روغن زیتون را درون آن بریزید و پس از اینکه داغ شد، سیر را به آن بیفزایید و حدود 20 تا 30 ثانیه حرارت دهید. (به طوری که سرخ نشود.)
3. پوست لیموترش را به همراه آب لیموترش، سس خردل، ترخون، پنیر خامه ای، خامه، نمک و فلفل سیاه درون تابه ای بریزید و به مدت 1 دقیقه حرارت دهید. بعد عدس را به آن بیفزایید و تابه را از روی حرارت بردارید.
4. گوجه فرنگی را به همراه زیتون سیاه به مواد بیفزایید.
5. سالاد را درون ظرفی بریزید و با جعفری خرد شده تزیین کرده و با نان سیر (یا تست) سرو کنید.