دندان ها با افزایش سن درخشندگی و زیبایی خود را از دست میدهند و در این میان عواملی مانند سیگار کشیدن و مصرف غذاهای رنگی این مشکل را تشدید میکند. علاوه بر روش های زیبایی و سفید کردن دندان که بسیار پرهزینه هستند، مواد غذایی وجود دارند که به سفیدی و درخشندگی دندان و حفظ سلامت آن کمک میکنند.
در اینجا گزینه های غذایی مفید برای سفیدی و سلامت دندان ها معرفی شده است: سیبجویدن سیب به از بین بردن پلاک های دندان کمک میکند. سیب همچنین حاوی غلظت بالایی از اسید مالیک است که در خمیر دندان نیز به کار میرود. اسید مالیک خاصیت درخشندگی و سفید کنندگی دندان ها را دارد و منجر به حذف لکه ها میشود.
آناناسشاید از معدود میوه هایی باشد که به طور طبیعی حاوی بروملین- یک ترکیب با خواص ضد التهابی و پاکسازی-است. بروملین یک عنصر مؤثر در خمیر دندان است، از پوسیدگی دندان جلوگیری میکند و سبب جداشدن پلاک ها از دندان میشود.
کلم بروکلیسرشار از فیبر است و مصرف مقدار زیادی فیبر به کاهش التهاب در دهان کمک میکند. خوردن کلم بروکلی خام ترد میتواند منجر به تمیز شدن دندان ها شود. آهن موجود در کلم بروکلی سود اضافه دارد به طوری که از مینای دندان محافظت کرده و یک پوشش نامریی روی دندان ها قرار میدهد که از پوسیدگی دندان جلوگیری میکند. این ماده به صورت خام باعث حذف لکه های ناخوشایند روی دندان میشود.
کشمششاید تصور کنید که چون کشمش خاصیت چسبندگی به دندان دارد، برای دندان بد است اما در واقع میتواند از دندان محافظت کند. تحقیقات نشان میدهد که جویدن کشمش منجر به تحریک بزاق و جلوگیری از تشکیل پلاک و حفره روی دندان میشود.
توت فرنگیمانند سیب، حاوی اسید مالیک است که به از بین رفتن لکه های دندانی و التهاب در دندان کمک میکند. ویتامین ث موجود در توت فرنگی منجر به جلوگیری از التهاب لثه و جلوگیری از بیماری های پریودنتال میشود.