تبلیغات ویژه

» خرید ممبر تلگرام »طراحی سایت و سئو »خرید فالوور و لایک »ادمین حرفه ای اینستاگرام »پکیج آموزش ارزهای دیجیتال »تبلیغات در اینستاگرام »خرید پیج اینستاگرام

مطالب مهم




«بیماری سلیاک» در کمین دختران جوان/ علائم مرموز سلیاک را بشناسید!

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ یکی از بیماری های نوظهور در عصر حاضر که بویژه بسیاری از دختران کشورهای غربی به آن مبتلا هستند، بیماری بی اشتهایی افراطی یا آنورکسیا (anorexia) است که باعث بی‌میلی افراد به خوردن مواد غذایی می شود.

در چنین شرایطی، افراد مبتلا به آنورکسیا به روش درمانی واکنش نشان نداده و به تدریج با کاهش وزن بسیار زیاد مواجه می‌شوند. این بیماران به واسطه کمبود دریافت مواد مغذی و ویتامین ها جان خود را از دست می دهند.

به عقیده کارشناسان، این پدیده منشا عصبی دارد و مانکن‌ها را می‌توان دلیل ظهور بیماری آنورکسیا عنوان کرد که باعث شده است در سال‌های اخیر، دختران برای شبیه بودن به این مانکن‌ها دست از خوردن مواد غذایی بردارند و مدام به فکر لاغری و گرفتن رژیم های غذایی سخت و سنگین باشند.

از طرفی کارشناسان دانشگاه استانفورد با بررسی افراد مبتلا به این بیماری دریافتند که تعداد زیادی از آنها به بیماری سلیاک نیز دچار شده‌اند.

مبتلایان به بیماری سلیاک به خاطر نداشتن برخی آنزیم ها در روده خود قادر به هضم برخی مواد غذایی از جمله گندم یا شیر نبوده و در صورت مصرف آنها با مشکلاتی چون دل درد و سایر ناراحتی های گوارشی مواجه می شوند.

تحقیقات جدید نشان داده است که ناراحتی های گوارشی و مشکل هضم مواد غذایی نیز می تواند یکی از دلایل روی آوردن افراد به نخوردن مواد غذایی و بروز لاغری شدید در آنها باشد.

بیماری سلیاک نوعی بیماری خود ایمنی است که در اثر آن سلول های روده دچار التهاب و درد شده و فرد مبتلا برای خوردن برخی مواد غذایی با مشکل مواجه می شود.

برخی از بیماران مبتلا به سلیاک از مشکلات دیگری چون بی اشتهایی، اختلال در یادگیری و پرخاشگری رنج می برند.

بیماران مبتلا به آنورکسیا با درصد بالایی به بیماری سلیاک نیز مبتلا هستند و ولی علائم این دو بیماری نباید با هم اشتباه گرفته شود و هر دو به درمان های اورژانسی نیاز دارند.

برخی افراد مبتلا به anorexia به شدت در مقابل درمان های پزشکی از خود مقاومت نشان می‌دهند و آمار بالایی از مرگ افراد به خاطر بی اشتهایی در اثر این بیماری در دنیا وجود دارد.

معمولاً برای درمان مبتلایان به بی اشتهایی افراطی علاوه بر درمان های دارویی و رژیم غذایی، برگزاری جلسات روانشناسی نیز مورد نیاز است تا ریشه های روانی این بی اشتهایی شناسایی شود.

گفتنی است؛ بیماری آنورکسیا در دختران بویژه در سنین بلوغ شیوع دارد و مواردی چون استرس، از دست دادن عزیزان و ضربه های روحی باعث تشدید بیماری می‌شود.

منبع:Livestrong

انتهای پیام/




پیشنهاد میشه بخونید : برای مشاهده جزئیات کامل این خبر ««بیماری سلیاک» در کمین دختران جوان/ علائم مرموز سلیاک را بشناسید!»اینجا را کلیک کنید. شفاف سازی:خبر فوق در سایت منبع درج شده و صرفا در این سایت بازنشر شده است .چنانچه به خبر فوق اعتراض دارید جهت حذف آن «اینجا» را کلیک کنید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

جستجو های اخبار روز

اخبار برگزیده

هم اکنون میخوانند ..