تبلیغات ویژه

» خرید ممبر تلگرام »طراحی سایت و سئو »خرید فالوور و لایک »ادمین حرفه ای اینستاگرام »پکیج آموزش ارزهای دیجیتال »تبلیغات در اینستاگرام »خرید پیج اینستاگرام

مطالب مهم




ریشه کنی گیاهان کوهی حکایتی غم انگیز در کهگیلویه و بویراحمد/ فروش گیاهان قیمتی به بهای انقراض/ مسئولان در خواب نوروزی + تصاویر

ساعت: 13:37 منتشر شده در مورخ: 1396/01/10 شناسه خبر: 1073279

کوه ها و تپه های مناطق سردسیری کهگیلویه که به برکت بارش باران و برف به تدریج خود را برای پذیرایی بر سر سفره سرسبز طبیعت آماده می کنند اما این روزها در فصل نوروز مورد هجوم بوته کنان و گیاه فروشان قرار گرفته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس ،کوه ها و تپه های مناطق سردسیری کهگیلویه و بویراحمد که به برکت بارش باران و برف به تدریج خود را برای پذیرایی گردشگران و حضور آنها بر سر سفره سرسبز طبیعت آماده می کنند اما این روزها در فصل نوروز مورد هجوم بوته کنان و گیاه فروشان قرار گرفته اند.

ظلم به طبیعت تاکی ؟ / به آیندگان چه پاسخی باید بدهیم ؟!

موتورسیکلت سوار، خودرو سوار، روستایی و شهری ، بومی و غیربومی و هرکسی که نامی از گیاهان کوهی کهگیلویه و بویراحمد شنیده است این روزها خود را به مناطق سردسیری و رویشگاه های گیاهان گوهی رسانده است و در کمال آرامش کلنگ خود را زیر ریشه گیاهان قرار می دهد و  به چیزی غیر از انقراض فکر نمی کند.

فرقی ندارد اگر به مرکز شهر یاسوج و چهار راه سبزی فروشان گذری داشته باشید یا در جاهای دیگری از شهر بروید حتما افراد گونی و کیسه بدستی را می بینید که گیاهان خوراکی که تازه سر از دل خاک بیرون اورده اند را  از ریشه درآورده است و با صدای بلند فریاد میزند بیلهر تازه، تره کوهی، قارچ، موسیر و باز هم همان حکایت تلخ همیشگی ...

از جاده سپیدار - جلیل و بابکان تا دیلگان و باغچه سادات و سرفاریاب را که گذر کنی وضعیت ریشه کنی گیاهان توسط زنان، دختران و پسران جوان و نوجوان را به وضوع مشاهده می کنید که این روزها هجوم گسترده ای را در نبود نظارت اداره کل منابع طبیعی و سایر دستگاه های متولی به طبیعت آغاز کرده اند و بدون هیچ واهمه ای بیل و کلنگ مخصوص خود را تا عمق ریشه گیاه فرو می برند و از دل خاک بیرون می آورند.

 پسران و دختران جوانی که طبیعت استان را به بهای نابودی می فروشند

در سالهای قبل تنها مردان و پسران جوان به کار فروش گیاهان کوهی در کنار جاده های مناطق کوهستانی استان اقدام می کردند اما این روزها که مسافران نوروزی برای سیر و سیاحت از این جاده ها می گذرند زنان و دختران جوان هم از فرصت استفاده کرده و با ریشه کن کردن گیاهان در مناطق جلیل و بابکان اقدام به فروش این محصولات می کنند.

فقر اقتصادی یا فقر فرهنگی، هرچه باشد طبیعت استان کهگیلویه و بویراحمد که در گذشته بهشتی بی نظیر در جنوب کشور به شمار می رفت این روزها دارد آرام و بیخ گوش مسئولان به تاراج می رود و به بهای اندک فروخته می شود تا آیندگان تنها حسرت دیدن گیاهان کوهی را به ارث ببرند.

جاده هایی که در دل کوه های کهگیلویه و بویراحمد برای کوتاه کردن مسیر ارتباطی احداث شد گرچه یک مزیت برای صرفه جویی در زمان و کاهش سوخت خودروها به شمار می رود اما خیانتی بزرگ به طبیعت به شمار می رود و گناهی نابخشودنی است زیرا امکان دسترسی افراد و سودجویان برای ریشه کن کردن گیاهان و پرندگان کوهی را دو چندان کرده است.

انگار دیگر گوش کسی به هشدارهای مسئولان بدهکار نیست و حتی مسافران و گردشگرانی که از سایر استان های کشور به کهگیلویه و بویراحمد وارد می شوند از بس از خوشمزه بودن گیاهان کوهی، کنگر و ترشی بیلهر برایشان تعریف و تمجید کرده اند که خود نیز با بیل و کلنگ به جان طبیعت کنار جاده های استان در مناطق کوهستانی می افتند.

 بیش از 2هزار گونه گیاهی کهگیلویه وبویراحمد 450گونه دارویی وخوراکی است

به گفته مسئولان و کارشناسان بیش از 2هزار گونه گیاهی کهگیلویه وبویراحمد 450 گونه آن دارویی وخوراکی است که این امر موجب شده است تا هر فردی که این گیاهان را می شناسد یا نمی شناسد برای ریشه کردن انها اقدام کند و اگر گیاهی را اشتباهی از دل خاک بیرون بیاورند نیز با بی توجهی به کناری پرت می کنند تا خشک شود.

 انواع گیاهان کوهی کهگیلویه و بویاحمد از جمله کنگر، بیلهر، انواع تره موسیر و کرفس کوهی( کارده) این روزها و در فصل طبیعت با وجود سوجویان و متعرضان به طبیعت حال و روز خوشی ندارند و در کنار جاده ها در بسته های بیلهر2000 ،کنگر و کارده  5000 تومانی به فروش می رسد.

گرچه به گفته رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بویراحمد ریشه کنی گیاهان مرتعی از قبیل بیلهر، کرفس کوهی، تره کوهی و امثال این گیاهان ممنوع است و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد اما این حرف ها دیگر به گوش سودجویان بدهکار نیست و هجوم به طبیعت برای ریشه کنی گیاهان دو برابر شده است.

به ازای هر 20هزار هکتار طیبعت کهگیلویه وبویراحمد یک قرق بان فعالیت دارد

گستردگی مناطق کوهستانی دارای گیاهان خوراکی و کمبود نیروی قرق بان نیز از دیگر مشکلاتی است که برای برخورد با سودجویان و متعرضان به منابع ملی وجود دارد و بسیاری از این نیروها زمانی به محل مربوطه و جایی که ریشه کنی گیاهان انجام شده  میرسند که دیگر نوشداری بعد از مرگ سهراب محسوب می شود.

جواد رحیمیان رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بویراحمد ریشه کنی گیاهان را ممنوع و جرم دانست و می گوید هم اینک چهار اکیپ شامل 12 نفر برای حفاظت از منابع طبیعی و جلوگیری از ریشه کنی گیاهان فعالیت می کنند و شماره تلفن 1504 آماده دریافت گزارش های مردمی درباره تخریب و تصرف در عرصه های ملی است.

رحیمیان گفت: در ایام نوروز تا بیستم اردیبهشت سال 96 اکیپ‌های یگان حفاظت منابع طبیعی بر عرصه‌های رویشگاهی گونه‌های گیاهی از جمله در مناطق مله شوره، بیدسردره، دره کوره، درشک، نرماب و کوه های مارگون نظارت دارند. 

این درحالی است که در سایر مناطقی که اوج هجوم سودجویان برای ریشه کنی گیاهان است نیروی برای حفاظت وجود ندارد و شاید به صورت سیار گذری از این مناطق داشته باشند.

نظارت اکیپ ها برای جلوگیری از ریشه کنی گیاهان/ واقعیت چیز دیگری را نشان می دهد

براساس شواهد و قراین موجود می توان گفت نظارت های اکیپ های منابع طبیعی استان و شهرستان بویراحمد نه تنها تاکنون نتوانسته است جلوی ریشه کنی گیاهان کوهی را بگیرد بلکه در اکثر مواقع برخی سهل انگاری ها و برخورد ضعیف با متخلفان به این امر دامن زده است تا جایی که در چهار راه سبزی فروشان یاسوج و جاده ارتباطی یاسوج - سپیدار به سمت جلیل و بابکان و سادات می توان نمونه عینی از این واقعیت را به خوبی مشاهده کرد.

در این سالها نه تنها تدبیر ویژه ای برای جلوگیری از انقراض گیاهان کوهی کهگیلویه و بویراحمد اندیشیده نشد بلکه این درد سال به سال و با دگرگونی طبیعت زنده می شود، دیگر نه برخورد قهرآمیز مسئولان جواب می دهد و نه گوش مردم و سودجویان به هشدار ها بدهکار.

به نظر می رسد برای حفاظت از منابع ملی و گیاهان خوراکی و دارویی کهگیلویه و بویراحمد تنها فرهنگی سازی ، ایجاد اشتغال برای جوانان بیکار و تامین معیشت مردم می تواند تا حدود زیادی از پدیده نامبارک ریشه کنی گیاهان که از سالهای اخیر تاکنون به جان این استان افتاده است راهگشا باشد نا اینکه راهی را که بارها رفته ایم و بی پاسخ مانده ایم  بازهم بپیماییم.

گزارش: ابراهیم عزیزی

انتهای پیام/




پیشنهاد میشه بخونید : برای مشاهده جزئیات کامل این خبر «ریشه کنی گیاهان کوهی حکایتی غم انگیز در کهگیلویه و بویراحمد/ فروش گیاهان قیمتی به بهای انقراض/ مسئولان در خواب نوروزی + تصاویر»اینجا را کلیک کنید. شفاف سازی:خبر فوق در سایت منبع درج شده و صرفا در این سایت بازنشر شده است .چنانچه به خبر فوق اعتراض دارید جهت حذف آن «اینجا» را کلیک کنید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

جستجو های اخبار روز

اخبار برگزیده

هم اکنون میخوانند ..