زیباترین جزء سفره هفت سین سبزه است که نشانه خرمی و شادمانی است. نگاه کردن به سبزه در آغاز سال نو سبب ایجاد حس شادی و شعف در وجود شما می شود. آسمونی در این مقاله معنی سبزه در سفره هفت سین را برای شما عزیزان تشریح می کند.
سبزه نشانه فرشته اردیبهشت است و نماد آبهای پاک.
سبزه از اجزای اصلی سفره شمرده میشود و معمولاً از گندم، یونجه، ماش یا عدس سبزشده است که ممکن است بر کوزه سبز کنند. شاید زیباترین ویژگی سفره هفتسین را میتوان به وجود سبزه آن دانست، به این دلیل که سبزه با رنگ و طراوت خود دلها را شادمان میسازد و با نگریستن به آن طلوع سال جدید را زیباتر میکند. در ایران باستان رسم بر این بود که ۲۵ روز قبل از نوروز در کاخ پادشاهان ۱۲ ستون از خشت خام برپا میساختند و بر هرکدام یک نوع غله میکاشتند و معتقد بودند اگر سبزهها خوب بروید سال پر برکتی است. دانههایی که امروزه کشت میشود بیشتر گندم و عدس است.
در زمان های گذشته از ۱۵ روز مانده به بهار بر ۱۲ ستون از کاخ پادشاهان انواع مختلفی از غله را می کاشتند و معتقد بودند رویش سبزه ها نشانه سال پربرکتی خواهد بود.
روش تهیه سبزه گندم
برای تهیه سبزه گندم از همین الان دست به کار شوید
کافیست مفداری گندم را درون ظرف آبی بریزید به طوری که آب بالاتر از سطح گندم ها باشد
آن گاه هر روز اب آن را عوض کنید پس از گذشت دو روز گندم ها شروع به جوانه زدن می نمایند آب ظرف را خالی کرده
و آن ها را درون دستمالی نخی بریزید همیشه دستمالتان را مرطوب نگهدارید
تا گندم ها ریشه بزنند سپس گندم ها را از دستمال خارج کرده و در ظرف مورد نظر بریزید
سپس پارچه ای نخی بر روی آن بگذارید و با اسپری هر روز آن را مرطوب کنید تا ساقه ها نمایان شوند
سپس پارچه را بردارید وسبزه خود را مرطوب نگهدارید .
از قرار دادن سبزه خود در زیر نور مستقیم خورشید خودداری کنید.
روش تهیه سبزه ماش
مقداری ماش متناسب با ظرفتان انتخاب کنید چرا که دانه های ماش پس از خیس خوردن افزایش حجم پیدا می کنند.
کافیست یک شب دانه های ماش را بخیسانید و پس از آن آب ظرف را خالی کنید
و ماش را به صورت لایه ای نازک درون ظرف پهن کنید .یک دستمال بر روی ظرف بکشید
و هر روز دستمال را با اسپری مرطوب کنید تا زمانی که دانهها جوانه زده و جوانهها به اندازه یک سانت بلند شوند
سپس دستمال را برداشته و سه چهار بار در روز آن را اسپری کنید.
روش سبز کردن سبزه شاهی
کافیست تخم شاهی را به مدت ۲۴ ساعت خیس کنید
و سپس بر روی یک کوزه که به مدت ۲۴ ساعت درون آن بوده است جورابی بکشید
و تخم شاهی را به دیواره های کوزه به جز کف بمالید
و هر روز درون کوزه آب بریزید سبزه شاهی رشد سریعی دارد
و بهتر است در هفته آخر اسفند ماه اقدام به سبز کردن آن نمایید .
سفره هفت سینی که امروزه بیشتر مرسوم است داری هفت مورد از چیزهای مانند:
سبزه : نماد خرمی
سرکه : نماد شادی ( میوه تاک )
سمنو : نماد خیر و برکت
سیب : نماد مهر و مهرورزی
سیر : نگهبان سفره ( محافظت کننده از شر )
سماق: نماد مزه زندگی
سنجد : نماد حیات
سپند : (اسفند)
یا چیدمانی بدین ترتیب دارد:
سمنو: نماد زایش و بارورى گیاهان است و از جوانه هاى تازه رسیده گندم تهیه مى شود.
سیب: نماد بارورى، زایش و سلامتی است.
سنجد: نماد عشق و دلباختگى است و از مقدمات اصلى تولد و زایندگى.
سبزه: نماد شادابى و سرسبزى و نشانگر زندگى بشر و پیوند او با طبیعت است.
سماق، سرکه و سیر: نماد چاشنى و محرک شادى و سلامتی در زندگى به شمار مى روند.
سکه: به نیت برکت و درآمد زیاد انتخاب و بر سفره هفت سین می نشیند .
اما غیر از این گیاهان و میوه هاى سفره نشین، خوان نوروزى اجزاى دیگرى هم داشته است، در این میان تخم مرغ نماد زایش و آفرینش است و نشانه اى از نطفه و نژاد.
آینه: نماد روشنایى است و حتماً باید در بالاى سفره جاى بگیرد.
آب: نشانه برکت و پاکی در زندگى است .
اسپند، شاخه هاى سرو، دانه هاى انار، گل بیدمشک، شیر نارنج، نان و پنیر، شمعدان و… را هم مى توان جزو اجزاى دیگر سفره هفت سین دانست.
+ عضو تلگرام آسمونی شوید: کانال تلگرام