تبلیغات ویژه

» خرید ممبر تلگرام »طراحی سایت و سئو »خرید فالوور و لایک »ادمین حرفه ای اینستاگرام »پکیج آموزش ارزهای دیجیتال »تبلیغات در اینستاگرام »خرید پیج اینستاگرام

مطالب مهم




امامزاده‌ها و بقاع متبرکه استان همدان، مکانی مناسب برای جذب میهمانان نوروزی

گروه فرهنگی: همدان به عنوان یکی از قدیمی ‌ترین شهر‌های ایران و جهان در دامنه کوه الوند واقع شده‌ است، این استان که به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین، معروف است همچون استان‌های دیگر، جاذبه‌های مذهبی و گردشگری فراوانی در خود جای داده است که در جذب گروه‌های مختلف مردمی با هر سلیقه و ذائقه‌ای موثر است.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از همدان، با نگاهی گذرا به وضعیت گردشگری استان همدان، می‌توان فهمید که در این شهر پتانسیل‌ها و توانمندی‌های فراوانی در این زمینه وجود دارد، بناهای تاریخی و مذهبی متعدد، آب و هوای مطلوب و قرار گرفتن این استان در مسیر شهر‌های غربی کشور، در جذب گردشگر در ایام تعطیلات به‌ویژه نوروز نقش مهمی دارد.
 
امامزادگان و بقاع متبرکه همواره از جایگاه والایی در میان مردم و سهم استان همدان در این بین، 255 امامزاده و بقعه متبرکه است که بیشتر آنها در مکان‌های خوش آب و هوا واقع شده‌اند و می‌تواند مکان مناسبی جهت دست یابی به آرامش خاطر و  لذت بردن از لحظه‌ها در کنار یکدیگر باشد، حال به معرفی تعدادی از امامزادگان و بقاع شاخص این استان می‌پردازیم

امامزاده عبدالله(ع)
 
امامزاده عبدالله(ع) در شهرستان همدان و در میدانی به همین نام قرار دارد، در سال‌های اخیر، تغییر و تحول بسیاری در این بنا صورت گرفته و بنای کنونی به جای بنای قدیمی که طاق سنگی چهار ضلعی با گنبدی از شیروانی بود، ساخته شد، مزارها متعلق به پدر و پسری از سادات به نام‌های احمد و عبدالله‌بن‌احمد از اولاد با واسطهٔ امام موسی‌بن‌جعفر(ع) است.

شاهزاده حسین(ع)
 
امامزاده حسین یا شاهزاده حسین(ع) در ابتدای خیابان شهدا همدان قرار دارد که قدمت آن به دوره صفویه باز می‌گرد،ساختمان مقبره شمالي است واز يك ايوان كوچك، ورودي و حرم با پلان‌هاي صليبي و هشت ضلعي منظم تشكيل شده است، اين محل مدفن امامزاده حسين(ع) يكي از نوادگان امام حسن مجتبي(ع) يا پسر امام حسن عسگري(ع) است، در اين مقبره يكي از احفاد خواجه نصير‌الدين طوسي و آباقاخان فرزند هلاكوخان مغول نيز مدفون است.

امامزاده یحیی(ع)
 
امامزاده یحیی(ع) در محله‌ای به همین نام در حاشیه شمالی بلوار آیت‌الله مدنی شهر همدان قرار دارد، بقعه در وسط حیاطی بزرگ و مستطیل شکل قرار دارد و با توجه به تزئینات بنا، به نظر مى‌رسد این بنا از آثار سده‌هاى هشتم تا دهم هجرى قمری است، نسب این امامزاده با هشت واسطه به امام حسن مجتبی(ع) می‌رسد، در سمت شرقی حیاط مسجدی است با شبستان بزرگ که قبلاً جزء حیاط زیارتگاه بوده است، بنای این مسجد از آثار دوره صفویه است، بنا به اظهار‌نظر امامان ‌جماعت مسجد، در سمت غربی حیاط امامزاده، غسالخانه‌ای بوده است که آب آن از چشمه‌ای به نام «چشمه خانم یزدی» تأمین می‌شد که تا اواخر دوره قاجار چشمه و غسالخانه وجود داشت.

امامزاده محسن(ع)
 
امامزاده کوه یا امامزاده محسن(ع) در روستای وفرجین، در ۱۶ کیلومتری همدان، در یکی از دره‌های باصفا و دلگشای دامنه کوه الوند قرار دارد و به همین دلیل به امامزاده کوه هم مشهور است، این بنا از آثار دوره مغول و قرن هشتم هجری است، ساختمان بقعه از جبهه بیرون به شکل مستطیل است، نمای آن از یک ایوان بزرگ که بر بالای ورودی مقبره احداث شده و اتاق‌هایی دو طبقه، که در دو سوی ایوان آن قرار دارد، تشکیل شده است.

امامزاده اهل‌بن‌علي(ع)
 
اين امامزاده در دامنه شمال غربي تپه مصلي همدان واقع شده وبناي آن مربوط به دوره شاه طهماسب اول صفوي است، بقعه،كم ارتفاع و كوچك و چهار طاقي است ومدخل ورودي آن راهرو كاملاً كوچكي است كه در دو طرف آن، دواتاقك كوچك هشتي مانند تعبيه شده است داخل حرم فاقد هرگونه تزئينات گچبري و كتيب است و تماماً از آجر ساده است و بر طبق شجره نامه موجود در امامزاد، اهل بن علي(ع) از نوادگان امام حسن مجتبي (ع) است.

امامزاده اسماعيل(ع)
 
در محوطه گورستان قديمي همدان (انتهاي خيابان باباطاهر) بناي آجري امامزاده اسماعيل قرارگرفته است، اين امامزاده با پلان مربع شكل ساخته شده و گنبد نسبتاً موزوني برفراز آن قرار دارد و نسبت امامزاده بنا به اظهارات اهالي به اولاد حضرت موسي بن جعفر(ع) مي رسد.

امامزاده‌هادی بن علی(ع)
 

بقعة این امامزاده در قسمت شمال غربى شهر همدان و در محدودة فضای سبز بقعة بابا طاهر عریان واقع شده است، بناى اصلى شمالی و اتاقى به طول و عرض حدود پنج متر با گنبد آجرى شانزده ترکى بر بالاى آن است، نسب صاحب مرقد نیز، هادى فرزند امام سجاد(ع) معرفى شده است که به فرزند علی معروف است.

امامزاده اظهربن‌علي(ع) در رزن
 
ساختمان امامزاده اظهر در روستاي درجزين شهرستان رزن قراردارد اين بناي به صورت برج استوانه اي شكل و متعلق به دوران مغول است، مرقد اصلي در اين بنا نيز مانند كليه بقاع تاريخي عهد مغول در سرداب زير كف واقع و مدخل آن از سمت قبله (جنوب) در خارج بقعه قرار دارد و نسب امامزاده در زیارتنامه، اظهر‌بن‌على(ع) ذکر شده است.

امامزاده سام‌و‌هام (ع) در ملایر
 
این بنا در داخل شهر سامن و در کنار گورستان قدیمی شهر ملایر واقع شده است. بنا عبارت است از دو گنبد جدا از هم به ارتفاع تقریبی 7 متر که هر دو از قاعده‌ای مربع شروع  وبه طرف بالا با انحنای خاصی به طرف داخل شکل مخروطی می‌یابند، این دو گنبد بر مزار دو در پیامبر زاده، حضرت سام و هام از فرزندان حضرت نوح(ع) ساخته شده است.

امامزاده محمد(ع) در نهاوند

امامزاده محمد در ضلع غربی میدان قیصریه شهر نهاوند واقع شده و به شاهزاده محمد معروف و در نزد اهالی به«شازده محمد»خوانده می‌شود و مورد احترام اهالی است، بقعه از خارج به صورت مربع مستطیل و از داخل به صورت پنج ضلعی غیر منتظم است و در میان آن ضریح مطهر امامزاده واقع شده است.
 
آرامگاه حیقوق نبی(ع) در تویسرکان
 
آرامگاه حیقوق نبی(ع) همدان یکی از بناهای دیدنی شهرستان تویسرکان از توابع این استان است، این آرامگاه یکی از قدیمی‌‌ترین آثار تاریخی ایران مربوط به دوره‌ی سلجوقیان، قرن هفتم هجری قمری، است، این بنا بدنه‌ای هشت‌ضلعی و سقفی مخروطی‌شکل دارد، آرامگاه حیقوق نبی(ع) به شماره‌ی ۹۶۹ در تاریخ هشتم اردیبهشت ۱۳۵۳ در فهرست آثار ملی ثبت شد.

گنبد علویان
 
این بنا در میان نمونه‌های به‌ جا‌ مانده‌ی معماری دوره اسلامی بی‌نظیر و از نمونه‌های منحصر به‌ فرد معماری ایران‌زمین است، گنبد علویان در چهار باغ علویان در نزدیکی میدان امامزاده عبدالله شهر همدان قرار دارد، این اثر یکی از شاهکارهای معماری و گچبری بعد از اسلام در همدان و یادگاری دوران سلجوقیان است و در تاریخ 15/10/1310 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

آرامگاه باباطاهر عریان
 
آرامگاه باباطاهر عریان، عارف، شاعر ایرانی‌تبار و دوبیتی سرای اواخر سده چهارم و اواسط سده پنجم در همدان و در میدانی با همین نام قرار گرفته است، اشعار باباطاهر با لهجه ملايری یا با لهجه‌ای از زبان لری سروده شده‌ است، در محوطه داخلی این آرامگاه، ۲۴ دوبیتی بر روی ۲۴ قطعه سنگ زیبا حک شده و در قسمت پایین اطراف محوطه داخلی مزار نصب شده است، این مکان همه روزه از ساعت ۹ صبح الی 20 شب آماده پذیرایی از بازدیدکنندگان است، این اثر در سال ۷۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

آرامگاه بوعلی سینا

آرامگاه طبیب، شاعر و عارف ایرانی، ابوعلی سینا، که شهرت جهانی دارد در میدانی به همین نام واقع است، میدانی بیضوی با درختان چنار کهنسال و آب‌نماهایی الهام‌ گرفته از باغ‌های ایرانی، تفرجگاه زیبایی را به وجود آورده است، طرح و نقشه‌ بنا از روی قدیمی‌ترین بنای تاریخ‌دار اسلامی یعنی برج قابوس بن وشمگیر در شهر گنبد کاووس اقتباس شده است، تالار جنوبی آرامگاه به عنوان موزه، محل نگهداری سکه، سفال و اشیای کشف‌شده‌ی مربوط به هزاره‌های قبل از میلاد است، در تالار شمالی، مجموعه‌ای نفیس از کتاب‌های خطی و آثار بوعلی سینا گردآوری شده است.

امامزاده خضر(ع)، زبیده خاتون، امامزاده قاسم(ع)، اما‏مزاده سید جلال الدین(ع)، خاتونیه، بقعه خانم گرجى، امامزاده اظهر(ع) و امامزاده ناصر از دیگر بنا‌های مذهبی و تاریخی استان به شمار می‌رود.




پیشنهاد میشه بخونید : برای مشاهده جزئیات کامل این خبر «امامزاده‌ها و بقاع متبرکه استان همدان، مکانی مناسب برای جذب میهمانان نوروزی»اینجا را کلیک کنید. شفاف سازی:خبر فوق در سایت منبع درج شده و صرفا در این سایت بازنشر شده است .چنانچه به خبر فوق اعتراض دارید جهت حذف آن «اینجا» را کلیک کنید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

جستجو های اخبار روز

اخبار برگزیده

هم اکنون میخوانند ..