ساعت: 16:08 منتشر شده در مورخ: 1395/12/23 شناسه خبر: 1063298
باقلوایی که در قزوین پخته میشود از باقلوای یزد و اصفهان و شیراز خوشمزهتر است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین، باقلوا پرچمی قزوین مهمترین سوغات این استان به شمار میرود.
باقلوایی که در قزوین پخته میشود از باقلوای یزد و اصفهان و شیراز خوشمزهتر است چرا که تنوع مزه در این شیرینی کوچک بیشتر از همتایان همنامش در استانهای دیگر است.
مواد اولیه باقلوای قزوین عبارت است از قند بادام، قند پسته، مواد معطر، قند زعفران، گلاب، هل و آرد.
این مواد اولیه به باقلوای لوزینه، باقلوای پیچ و معروف ترین باقلوای قزوینی یعنی باقلوا پرچمی تبدیل میشود.
دقت در شکل و رنگهای این شیرینی نفیس بیش از پیش نبوغ نیاکان و اسلاف ما را به رخ میکشد.
دستور زیر، دستور پخت این شیرینی اشرافی است.
مواد لازم خمیر باقلوا پرچمی قزوین
_گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
_ آب گرم: ۲ قاشق غذاخوری
_ روغن جامد: آب شده ۱ قاشق سوپ خوری
_آرد الک شده: ۱ پیمانه
مواد لازم داخل باقلوا پرچمی
_ پودر بادام: ۵ پیمانه
_ پودر پسته: ۳ پیمانه
_ پودر قند: ۵ پیمانه
_زعفران حل شده: ۳ قاشق غذاخوری
_ پودر هل: ۱ قاشق غذاخوری
مواد لازم شربت باقلوا پرچمی
_ آب:۱ پیمانه.
_ شکر: ۱ پیمانه
_ گلاب دو قاشق غذاخوری
*تمام مواد را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا قوام بیاید.
طرز تهیه:
پودرقند و هل را مخلوط کرده، نیمی از پودر بادام را با زعفران مخلوط میکنیم. پودر قند مخلوط شده با هل را با پودر پسته، پودر بادام سفید و پودر بادام زعفرانی مخلوط میکنم.
برای تهیه خمیر باقلوا ابتدا آب و روغن و گلاب را مخلوط و آرد را کم کم اضافه کرده و خمیر را ورز داده تا نرم و لطیف شود سپس در کیسه فریزری گذاشته و حدود دو ساعت در دمای محیط استراحت میدهیم.
خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و با وردنه باز میکنیم تا به صورت لواش کاملا نازک در بیاید.
قالب را با روغن مایع چرب کرده و خمیر لواش نازک را کف قالب میاندازیم و قند بادام زعفرانی را روی خمیر ریخته و آنرا با گوشت کوب خوب میکوبیم تا سطح آن کاملا صاف شود.
سپس روی آن قند بادام سفید را ریخته و مجددا خوب میکوبیم و روی آن پودرپسته قندی را میریزیم و خوب میکوبیم (اگر مواد خوب کوبیده نشوند بعد از برش زدن و پختن باقلوا انسجام نداشته و لایهها از هم جدا میشوند) روی پودر پسته را با قلمو به وسیله گلاب نمناک کرده و خمیر نازک لواش را روی آن میگذاریم .
فر را با حرارت ۱۷۵ درجه از قبل روشن میکنیم تا گرم شود.
با پشت چاقو روی خمیر برش میزنیم طوری که خمیر شکل لوزی داشته باشد. باقلوا را در حدود ۳۰ الی ۳۵ دقیقه داخل فر گذاشته تا طلایی شود.
باقلوا را از فر درآورده و روی آن شربت قوام آمده که سرد شده را میریزیم (اگر شربت داغ باشد باقلوا خمیر می شود) بعد از اینکه کاملا سرد شد آن را برش میدهیم.
انتهای پیام/