مصرف برخی مواد غذایی باعث انباشته شدن پلاک های چربی در رگ ها شده و آنها را سفت و تنگ میکنند. این مساله نیز باعث بروز مشکلی به نام تصلب شرائین میشود که به زبان ساده معنای گرفتگی رگ های خونی و در نهایت سکته قلبی است.
۷ ماده غذایی که تاثیر زیادی در گرفتگی رگ های خونی دارند: تخم مرغتخم مرغ جزو مواد غذایی ای است که بحث و جدل زیادی در خصوص آن وجود دارد. همیشه این سوال وجود دارد افرادی که چربی خون دارند میتوانند تخم مرغ مصرف کنند یا خیر؟ تخم مرغ حاوی چربی های حیوانی است و بنابراین زیاده روی در مصرف آن باعث افزایش کلسترول خون و تشکیل پلاک هایی در رگ های خونی میشود. اگر عادت دارید هر روز صبح دو سه عدد تخم مرغ نیمرو کنید بهتر است کمی مراقب باشید. یادتان باشد که به خصوص زرده تخم مرغ حاوی کلسترول است. البته از آنجایی که این کلسترول کمتر توسط روده ها جذب میشود تخم مرغ تاثیر متوسطی دارد. یادتان باشد که تخم مرغ خواص و فواید زیادی دارد و نباید از برنامه غذایی حذف شود.
گوشت قرمزگوشت قرمز نه تنها عاملی برای افزایش خطر ابتلا به سرطان روده است بلکه میتواند باعث افزایش خطر بیماری های قلبی وعروقی نیز باشد. نتایج بررسی ها نشان میدهد ال کارنیتین موجود در گوشت قرمز خطر تصلب شرائین را بالا میبرد. یعنی باعث افزایش خطر مسدود شدن عروق میشود. علاوه بر این گوشت قرمز چرب حاوی چربی های اشباع شده است که شهرت زیادی در افزایش کلسترول بد خون دارند. البته همچنان توصیه به حذف گوشت قرمز نمیشود. فقط باید از مصرف روزانه آن خودداری شده و از دیگر منابع پروتئین مانند ماهی های چرب نیز استفاده شود.
چربی های مضرچربی های ترانس از جمله دشمنان اصلی قلب محسوب میشوند. این چربی ها در غذاهای آماده، پیراشکی و شیرینی جات صنعتی به میزان زیادی وجود دارند. یادتان باشد که این چربی ها حتی بیشتر از چربی های اشباع شده موجود در گوشت قرمز مضر هستند چون باعث کاهش میزان کلسترول خوب و افزایش کلسترول بد خون میشوند. در حین خرید محصولات غذایی به واژه «روغن های گیاهی هیدروژنه» دقت کنید. چون در نگاه اول به نظر سالم میآیند اما واقعیت این است که اینها چربی های ترانس بوده و باعث افزایش کلسترول بد خون میشوند.
نمکاگر در معرض بیماری های قلبی قرار دارید بهتر است غذاهایتان را شور و پرنمک نکنید. به خاطر اینکه از هر ۲ نفر که عادت به زیاده روی در مصرف نمک دارد یک نفر به پرفشاری خون مبتلا میشود. این بیماری نیز باعث سفتی رگ های و پیری رگ های خونی شده و انعطاف آنها را از بین میبرد. نمک همچنین باعث رسوب در رگ ها میشود که در نهایت برای قلب مشکل ایجاد میکند.
پنیرهاپنیرها جزو مواد غذایی هستند که افراد در معرض خطر سکته قلبی باید در مصرف آنها احتیاط کرده و حد تعادل را رعایت کنند. پنیرها حاوی میزان بالایی کلسترول بوده و میزان کلسترول بد خون را افزایش میدهند. در نتیجه زمینه ایجاد رسوب در رگ ها بالا میرود. علاوه بر این پنیرها به دلیل چربی و نمک زیادی که دارند امکان ابتلا به پرفشاری خون را نیز افزایش میدهند. بنابراین لازم است که در مصرف پنیر دچار افراط نشوید.
محصولات لبنیبدون شک هیچ چیز به اندازه خوردن کره یا خامه با انواع مرباها دلچسب نیست. اما باید حواس تان باشد که دچار زیاده روی نشوید. خامه نیز همانند شیر و کره جزو محصولات لبنی است و حاوی میزان زیادی چربی اشباع شده خطرناک برای رگ هاست. یادتان باشد که مصرف چربی های اشباع شده برای افرادی که در معرض مشکلات قلبی عروقی هستند، توصیه نمیشود. این چربی ها باعث افزایش کلسترول خون شده و رسوب ایجاد میکنند که منجر به تنگ شدن رگها میشوند. توصیه میشود به جای خامه یا کره و غیره از روغن زیتون یا روغن کلزا برای پختوپز استفاده کنید.
سوسیس و کالباساین گوشت های فراوری شده نه تنها هیچ خیری برای بدن ندارند بلکه انواع مشکلات و بیماری ها را نیز به جان افراد سالم میاندازند. سوسیس و کالباس و غیره باعث افزایش کلسترول بد خون میشوند. زمانی که کلسترول خون بالا باشد پلاک هایی ایجاد میشود که به جداره رگ ها چسبیده و باعث کند شدن جریان خون میشوند. در نتیجه خطر بروز سکته قلبی افزایش مییابد. فراموش نکنید که این مواد غذایی همچنین حاوی میزان زیادی نمک هستند. یادتان باشد که چربی گوشت های قرمز حاوی چربی های اشباع شده است که باعث افزایش کلسترول بد خون میشوند. البته منظورمان این نیست که مصرف گوشت قرمز را به طور کلی حذف کنید./ روزنامه آرمان امروز