به گزارش خبرنگار مهر، به گفته محققان بریتانیایی، فواید مصرف زیاد میوه و سبزیجات کم شدن نرخ بروز حمله قلبی، سکته، سرطان و مرگ زودهنگام است.
به عقیده محققان، اگر هرکس بتواند روزانه ۱۰ وعده میوه و سبزیجات مصرف کند، از وقوع سالانه ۷.۸ میلیون مرگ زودهنگام در سراسر دنیا پیشگیری می شود.
۱۰ وعده میوه و سبزیجات تقریبا شامل ۸۰۰ گرم این محصولات به صورت خام یا پخته است. درحال حاضر بسیاری از موسسات سلامت، حداقل مصرف ۵ وعده (۴۰۰ گرم) میوه و سبزیجات را در روز توصیه می کنند.
داگفین آن، سرپرست تیم تحقیق از کالج امپریال لندن، در این باره می گوید: «اگرچه مصرف ۵ وعده میوه و سبزیجات در روز خوب است، اما ۱۰ وعده در روز به مراتب بهتر است.»
به گفته محققان، خوردن ۲.۵ وعده (۲۰۰ گرم) میوه و سبزیجات در روز با کم شدن بیماری قلبی (تا ۱۶ درصد)، سکته (۱۸ درصد)، بیماری قلبی-عروقی (۱۳ درصد)، ریسک سرطان (۴ درصد) و مرگ زودهنگام (۱۵ درصد) مرتبط است.
اما فواید مربوط به مصرف ۱۰ وعده میوه و سبزیجات در روز به مراتب بیش از است: ۲۴ درصد کم شدن ریسک بیماری قلبی، ۳۳ درصد کم شدن ریسک سکته، ۲۸ درصد کم شدن ریسک بیماری قلبی-عروقی، ۱۳ درصد کم شدن ریسک سرطان، و ۳۱ درصد کم شدن ریسک مرگ زودهنگام.
آن در ادامه می افزاید: «میوه ها و سبزیجات موجب کم شدن میزان کلسترول، فشارخون، و تقویت سلامت عروق خونی و سیستم ایمنی می شوند چراکه عمدتاً شامل شبکه پیچیده ای از مواد مغذی هستند. به عنوان مثال این محصولات حاوی آنتی اکسیدان های متعددی هستند که از آسیب به DNA کاسته و منجر به کم شدن ریسک سرطان می شوند.»
محققان در مجموع ۹۵ مطالعه را که شامل حدود ۲ میلیون نفر بودند بررسی کرده و به این نتایج دست یافتند.
همچنین در این بررسی ها محققان دریافتند بیش ازین فواید مربوط به سیب، گلابی، مرکبات، سبزیجات پربرگ سبز، انواع کلم ها نظیر بروکلی، کلم سبز و کلم پیچ، سبزیجات سبز و زرد نظیر لوبیا سبز، اسفناج، هویج و فلفل است.
زیباجو
'); d.write('