دوران بارداری برای هرمادری بسیار سخت و هیجانانگیز میباشد و باید کنترل آنرا امروز بیش ازاز گذشته در دست داشته باشند. زیرا موادغذایی و هوای تنفسی نیز میتواند سیر طبیعی آنرا دچار مشکل سازد. به گفته محققان: «کودکان مادران مبتلا به کمبود ویتامینB12 درطول بارداری ممکناست درمعرض بیماریهای متابولیکی نظیر دیابت نوع۲ قرار گیرند».
این نوع ویتامین در محصولات غذایی حیوانی نظیر گوشت، ماهی، مرغ، تخممرغ، شیر و برخی از حبوبات وجود دارد و کمبود آن معمولاً در زنان بارداری مشاهده میشود که از رژیمغذایی گیاهی پیرویمیکنند. بهگفته محققان دانشگاه وارویک بریتانیا تغذیه مادر باردار درطول بارداری، میتواند برنامهای دائمی برای سلامت نوزاد باشد. به گفته این محققان تغییرات مرتبط با کمبود ویتامینB12 ممکناست نتیجه وجود میزان غیرعادی لپتین (هورمونی که به ما میگوید که بعد از غذاخوردن سیر شدهایم یا خیر) باشد.
بهگفته این تیم تحقیقاتی کمبود ویتامینB12 ممکناست بر متابولیسم چربی تأثیر گذارده و در بروز آن نقش داشته باشد. بههمیندلیل ما به بررسی هورمون لپتین سلول چربی پرداختهایم. لپتین ازطریق سلولهای چربی بدن انسان تولید شده و زیاد شدن میزان آن در واکنش به خوردن غذا میباشد. در حالیکه رژیمهای غذایی کمچرب با میزان عادی لپتین مرتبط هستند، چاقی موجب زیاد شدن ترشح آن شده و همواره بالاتراز حد عادی در خون باقیمیماند. این محققان مشاهدهکردند که این اتفاق درنهایت میتواند منجر به زیاد شدن میزان لپتین و پرخوری و زیاد شدن خطر بروز مقاومت به انسولین گردد که مبتلاشدن به دیابت نوع۲ را درپی دارد.
بررسیها نشانمیدهند که نوزادان متولدشده از مادران با کمبود ویتامینB12 دارای میزان لپتین بالاتراز حد نرمال هستندو این موضوع بیانگر این امر است که کمبود ویتامینB12 مادر باردار، میتواند تأثیری معکوس بر برنامه ژن لپتین داشته باشد و میزان تولید هورمون درطول رشد جنین را تغییردهد.
یکیاز اعضای تیم تحقیق دراینمورد میگوید: «لپتین میتواند به ۲دلیل زیاد شدنیابد؛ یا میزان پایین ویتامینB12 موجب تحریک انباشت چربی در جنین گردیده و درنهایت منجر به زیاد شدن لپتین شود و یا میزان پایینآمدن ویتامینB12 موجب تغییرات شیمیایی در ژنهای جفت گردد که لپتین تولید میکنند و در نتیجه هورمون بیش ازی تولید نمایند». ازاینرو کنترل غذاها در دوران بارداری یکیاز مهمترین عوامل سلامت آتی کودک برای مادران باردار خواهد بود.