مواد لازم مُرغ ترش شمالی , روش 1 :
مرغ بک کیلوگرم
گشنیز ۲۰۰ گرم
جعفری ۱۰۰ گرم
زولنگ ۱۰۰ گرم
اناری جه ۵۰ گرم
شنبلیله ۵۰ گرم
پونه ۲۰ گرم
گردو ۱۵۰ گرم
دانههای انار ۵۰ گرم
سیر سبز ۵۰ گرم
پیاز ۱۰۰ گرم
روغن ۱۰ گرم
رب انار ۱۰۰ گرم
نمک ۱۵ گرم
زردچوبه ۱۰ گرم
طرز تهیه مرغ ترش شمالی :
۱ – سبزیهای محلی ، اناری جه و زولنگ ( سبزی محلی ) را همراه با سبزیهای معمولی ( جعفری ، گشنیز، شنبلیله ، سیر و پونه ) خرد میکنند .
۲ – پیاز را تفتداده سبزیهای آمادهشده را به آن اضافه میکنند تا کمی سرخ و بخارپز شوند .
۳ – گردو و انار ساییده شده را به مواد اضافه میکنند .
۴ – بعد از اضافه کردن گردوی ساییده شده ، گوشت سفید سرخشده را با مقداری آب به این مواد و رب انار اضافه میکنند .
۵ – مرغترش بعد از یک ساعت پخت آماده است .
خواص درمانی مرغترش:این غذا به جهت استفاده از موادی مانند گوشت ، سبزیها و با روغن و عطر سبزیهای محلی ، از غذاهای خوشطعم است که برای کودکان بیاشتها، بدغذا توصیه میشود.
مواد لازم مُرغ ترش شمالی , روش 2 :
مرغ : 1 عدد
گشنیز، تره، جعفری، نعناء، ریحان، سیر تازه : 600 گرم
پیاز : 1 عدد
سیر: 5 حبه
رب انار: 1/5 پیمانه
آب نارنج : به مقدار لازم
گردو : 400 گرم
طرز تهیه مُرغ ترش شمالی:
سبزی را خیلی ریز خرد کرده و در روغن، خوب سرخ کنید در آخر گردوی پودر شده، پیاز و سیر خرد شده را اضافه کنید حدود 5 دقیقه مرتب هم بزنید. 3 تا 5 لیوان آب به آن اضافه کنید.
به قدری که روی سبزی را بپوشاند. تکه های مرغ مزه دار شده (با نمک و فلفل، رزماری و پودر زنجفیل یا زعفران چند ساعت مزه دار شده )را در روغن سرخ کنید به سبزی اضافه کنید.
رب انار را در کمی آب حل کنید و به خورش اضافه کنید. زیر حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا خورش به روغن بیافتد.
2 تا 3 ساعت بسته به اندازه تکه های مرغ زمان لازم است تا تکه های مرغ بپزد و خورش با شعله کم به روغن بیافتد و به اصطلاح جا بیافتد.
در صورت تمایل نیم ساعت پیش از سرو آن آب نارنج یا آب غوره اضافه کنید.
- عضو تلگرام آسمونی شوید: کانال تلگرام