سیب زمینی یک ماده غذایی در دسترس است. این ماده غذایی حاوی مواد مغذی و ترکیباتی است که باعث سلامت بدن می شود. در واقع سیب زمینی پادشاهی است که آشپزخانه را قدرتمند می کند. سیب زمینی با پوست آن حاوی فیبر بوده و خواص درمانی دارد. با مصرف سیب زمینی به صورت طبیعی از دریافت چربی و نمک زیاد نیز در امان خواهید بود.
سیب زمینی حاوی کدام مواد است؟ آنتوسیانینسیب زمینی های بنفش، آبی و قرمز حاوی این رنگدانه های آنتی اکسیدانی هستند که با خطر سرطان و بیماری های قلبی مقابله می کنند.
کافئیک اسید و فرولیک اسیداین دو ماده در پوست سیب زمینی وجود دارند و جزو ترکیبات مغذی هستند که ترکیبات سرطان زای خطرناک را از بین می برند.
کلوروژنیک اسیداین ترکیب به پیشگیری از ابتلا به سرطان و تولید ترکیبات سرطان زا پیشگیری می کند.
کربوهیدرات های پیچیدهاین ترکیبات انرژی تولید می کنند و به کنترل افسردگی، سوزش معده و عملکرد خوب حافظه کمک می کنند.
پتاسیممواد غذایی سرشار از پتاسیم مانند سیب زمینی فواید زیادی برای سلامت قلب و عروق داشته و خطر بروز سنگ کلیه را نیز کاهش می دهند.
اسپونیناسپونین ها برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سرطان مفید هستند.
ویتامین B6این ویتامین محافظ قلب و تسکین دهنده علائم افسردگی، بی خوابی و سندرم پیش از قاعدگی است.
ویتامین Cهمه ما سیب زمینی زیادی مصرف می کنیم و خوشبختانه این ماده غذایی یکی از منابع ویتامین C است. این ویتامین آنتی اکسیدان از مضرات رادیکال های آزاد پیشگیری کرده و باعث تقویت دستگاه ایمنی می شود.
برای فواید بیشتر برای بهره مندی از خواص بیشتر سیب زمینی بهتر است آن را با پوست میل کنید. سیب زمینی را در فر و یا به صورت بخارپز آماده کنید. اگر سیب زمینی را پوست می گیرید یک لایه بسیار نازک از آن را بردارید. اگر سیب زمینی را آب پز می کنید آن را با پوست در آب قرار دهید. باید بدانید که این آب سرشار از ویتامین B است و می توانید از آن استفاده کنید. اطلاعات علمیبررسی هایی روی افراد سالمند سالمی که از کاهش حافظه شکایت دارند و روزانه ۲۵۰ گرم پوره سیب زمینی می خورند انجام شد. محققان مشاهده کردند بهبود چشمگیری در حافظه کوتاه و بلندمدت این افراد حاصل شد. محققان بر این عقیده هستند که سیب زمینی باعث تحریک ترشح ترکیبات شیمیایی در مغز می شود که به بهبود قدرت حافظه کمک می کنند.