فهم دقیقی ازتاثیر کمبود خواب بر مناطقی از مغز که میل به خوردن غذاهای ناسالم را کنترل میکنند، وجود ندارد. مقالهی جدیدی که در مجلهی eLife منتشر شد، دریافت که کمبود خواب REM، باعث میشود تا مصرف غذاهای ناسالم، به خصوص ساکاروز و چربی، افزایش یابد. محققان از متد جدیدی استفاده کردند تا کمبود خواب REM را در موشها به وجود بیاورند و در کنار آن از روشهای شیمیایی-ژنتیکی استفاده کردند تا نورونهای پریفرانتال کورتکس و رفتارهایی را که باعث میشوند ، مسدود کنند. محققان دریافتند که متوقف کردن این نورونها، تاثیر کمبود خواب REM بر مصرف ساکاروز را وارونه ساخت اما هیچ تاثیری در مصرف چربی نداشت.
خواب REM، یک مرحلهی منحصر به فرد از خواب در پستانداران است که همراه با رویا است و با حرکت تصادفی چشمان و تقریبا فلج کامل بدن شناخته میشود. پریفرانتال کورتکس، در تشخیص مطبوعیت غذا از طریق طعم و بو و بافت نقش دارد. علاوه بر آن، به نظر میرسد که افراد چاق وقتی غذاهای پرکالری میخورند، فعالیت بیشتری در پریفرانتال کورتکس دارند. کریستوفر میکیان، سرپرست این پروژه: نتایجی که به دست آوردیم، نشان میدهد که وقتی کمبود خواب داریم، پریفانتال کورتکس میانی، میتواند مستقیما نقشی در کنترل میل ما به غذاهای افزایش دهندهی وزن که سرشار از ساکاروز هستند، ایفا کند.
منبع: آشپزباشی، ترجمه شده از Science Daily