مدیرکل دامپزشکی استان زنجان تاکید کرد: شهروندان برای حفظ سلامتی و در صورت تمایل به مصرف گوشت بوقلمون، فقط گوشت بستهبندی بخرند.
محمدرشید کرمی اظهار کرد: در حال حاضر یک واحد کشتارگاه خط ویژه بوقلمون در سطح استان فعال شده و با رعایت موازین بهداشتی در حال فعالیت است؛ در واقع نیازی نیست که بوقلمون تولیدی برای کشتار به سایر استانها برده شود و خوشبختانه همه مراحل کشتار و بستهبندی نیز تحت نظارت ناظران بهداشتی و شرعی انجام میشود.
این مسئول با اشاره به اینکه گوشت بوقلمون بدون پوست به طور طبیعی چربی کمی ( یک گرم چربی در هر ۳۰ گرم گوشت) دارد و کسانی که دارای رژیم غذایی کم چرب هستند، میتوانند از آن استفاده کنند، ادامه داد: ۱۹ واحد در سطح استان با ظرفیت ۱۴۵ هزار و ۶۰۰ قطعه در هر دوره، بوقلمون پرورش میدهند و در روزهای اخیر نیز یک واحد پرورش بوقلمون مادر جهت تولید تخم مرغ نطفهدار و جوجه بوقلمون (با ظرفیت تولید ۵ هزار قطعه) راهاندازی شده که نقش قابل توجهی در تولید و پرورش جوجه بوقلمون ایفا میکند.
وی تصریح کرد: با افتتاح واحد پرورش بوقلمون مادر، علاوه بر صرفهجویی ارزی و خروج از وابستگی به واردات جوجه یکروزه بوقلمون، سالانه بیش از ۶۰۰ هزار قطعه جوجه یکروزه بوقلمون گوشتی تولید و عرضه خواهد شد. بوقلمونهای تولیدی در استان زنجان نیز بعد از تامین نیاز استان،به سایر استانها از جمله تهران ارسال و به مصرف میرسند.
استان زنجان با تولید بیش از ۱۰ درصد گوشت بوقلمون یکی از قطبهای تولید این محصول در کشور به شمار میرود و در صورت فعال بودن کل ظرفیت استان و با احتساب ۲ دوره پرورش درسال، زنجان قابلیت تولید سالانه بیش از ۳ هزار تن گوشت بوقلمون را دارد. همچنین در ۹ ماهه امسال، ۲ هزار و ۱۳۰ تن گوشت بوقلمون تولید شده و اکثرا نژادهای «بییوتی ۶»، نیکولاس و هیبرید که از کشورهای اروپایی و کانادا وارد میشود، مورد استفاده قرار میگیرد.
ایسنا